محمود امتی در گفتوگو با ایسنا درخصوص وضعیت ناوگان حملونقل در مرز دوغارون اظهار کرد: در مرز دوغارون در اسلام قلعه افغانستان قبل از عید فطر توقف طولانی برای کامیونهای ایرانی و افعانستانی در کشور افغانستان به ایران وجود داشت که یک روز قبل از عید فطر با مساعدت دو طرف تقریبا تمام کامیونهای خالی وارد ایران شدند.
وی افزود: عملا این توقفهای طولانی مدت باعث افزایش کرایهها شده است. متاسفانه این توقفها زیانهای جبران ناپذیری برای تجار خارجی، شرکتهای حملونقل و مالکین کامیونها و رانندگان در بردارد.
نایب رییس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بینالمللی خراسان رضوی با اشاره به اینکه وقتی توقفی حادث میشود، سرمایههای میلیاردی روزها در مرز متوقف خواهد شد، بیان کرد: این مسئله عملا خسارتهای زیانباری به پیکره اقتصادی وارد میکند، علیرغم نشستها و رایزنیهای مسئولین در سطح استان در بحث مدیریت واحد مرزی و اجرای طرح جامع روانسازی، عملا امروز در دوغارون_اسلامقلعه صدها دستگاه کامیون در پارکینگها موجود بوده و محمولههای ترانزیتی و سوختی متوقف هستند.
امتی ادامه داد: برخی از این محموله ها تا ۸ روز توقف دارند. در روز یکشنبه دوم اردیبهشت ماه سال جاری هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بینالمللی استان بازدیدی از مرز پایانه دوغارون داشته و نشستی با مدیرکل گمرک و ناظر گمرات کل و جلسهای با فرماندار تایباد برگزار کرد و این مشکلات در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی اضافه کرد: موضوعی که سالها تکرار و به آن پرداخته شده اما عملا اجرایی نشده، موضوع مدیریت واحد مرزی است. اگر کلیه شبکه و مجموعه عملیات در مرز را به عنوان یک زنجیره در نظر بگیریم، اگر یکی از حلقه ها به درستی عمل نکند متاسفانه باز هم شاهد توقفها خواهیم بود.
نایب رییس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بینالمللی خراسان رضوی عنوان کرد: با وجود اینکه تقریبا تا خروج کامیونها در مرز همه ارگانها به خوبی عمل میکنند، اما اقداماتی از جمله بازدیدها از کامیونها توسط مرزبانی باعث برخی توقفها شده است. با توجه به اینکه ابزارهای کنترلی و نظارتی وجود دارد، میشود کنترلها را با دقت بیشتری انجام داد و مانع از توقف کامیونها شد. اما این موضوع مورد بیتوجهی واقع شده است.
امتی ادامه داد: این توقفها باعث افزایش کرایهها و خسارتها به شرکتهای حملونقل، کامیونها و غیره و بالطبع باعث افزایش هرینههای صادرات و ترانزیت کالا خواهد شد. طی چند ماه گذشته با ۱۵۰۰ الی ۱۶۰۰ دلار امکان داشت که محموله را از بندرعباس به هرات ارسال کرد اما این ارسال اکنون بیش از ۲۳۰۰ دلار هزینه دارد و عمده دلیل آن بحث توقف ها در خروج و ورود کامیون از اسلام قلعه به ایران است.
وی با اشاره به اینکه راهکار حل این موضوع مدیریت واحد مرزی به معنای واقعی و عملیاتی است، گفت: مدیریت واحد مرزی باید به معنای واقعی اتفاق افتد و اگر قرار است همه ارکان مستقر در مرز کار خود را به خوبی انجام دهند، باید همگی با هم هماهنگ باشند. خواهش ما از مدیران استانی این است که به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و قبل از اینکه فرصتها را از دست دهیم باید علاج واقعه قبل از وقوع صورت گیرد.
انتهای پیام