به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامههای سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهرهبرداری رسمی از طرح چند منظور برقآبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوههای همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه شرکتها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرحها و پروژههای عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد میکنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی میتواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.
رئیسی با اشاره به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاریها در حوزه جوانان استقبال میکند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساختهای مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاریهای منطقهای و بینالمللی را از دیگر زمینههای مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاریهای فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربیها پیشرفت ما را نمیخواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل میشوند، لذا لازم است همکاریهای منطقهای و بینالمللی دو کشور در راستای بیاثر کردن این دشمنیها تقویت شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمیکند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.
بر اساس این گزارش، «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمانهای دو کشور نیز فعالتر عمل کنند.
رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برقآبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی فیمابین هر چه سریعتر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.
وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاریهای بیشتر دو کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاریهای علمی و آموزشی و ورزش است.
رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بینالمللی میدانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانهای تداوم این جنایات را توجیه نمیکند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.
انتهای پیام