حسین شواخی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع رهاسازی پسماندهای عادی و نخالههای ساختمانی یکی از معضلات شهرستان اردستان است که علاوه بر اینکه چهره حاشیه شهر و روستاها را نازیبا میکند ولی تاکنون برخورد مؤثری با متخلفان نشده است.
وی افزود: قانون متعددی از جمله احکام کیفری حبس، جریمه نقدی، توقیف وسایل نقلیه و... برای برخورد با متخلفان تخلیه نخالههای ساختمانی و دیگر پسماندهای زباله وجود دارد. از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده تخلیه غیرمجاز ضمن مستندسازی موضوع را به واحدهای مسئول در شهرداریها، اداره محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان و حتی دادگستری اطلاع دهند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان اردستان با بیان اینکه برخورد با صنایع آلاینده در دستور کار قرار دارد، افزود: سال گذشته با مجموعه اقدامات انجام شده تعداد ۱۰ واحد از صنایع شهرستان اردستان در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته که توسط دارایی استان یک درصد از فروش آنها را بهصورت متمرکز و بر اساس سرانه جمعیت برای کل استان تخصیص میدهد که شهرداریها، بخشداریها و دهیاریها از این عوارض بهرهمند میشوند.
شواخی گفت: با بررسیهای انجام شده حدود ۵۰ درصد صنایع شهرستان اردستان به دستگاه قضایی معرفی شدند و پرونده این واحدها در دست رسیدگی است. صنایع آلاینده یک اهرم بازدارنده برای دولت است، زیرا در صورت استمرار وضعیت آلایندگی باید یک درصد از درآمد خود را به عنوان جریمه پرداخت کند.
زبالههای بیمارستانی را به تفکیک جمعآوری و دفن کنید
وی در خصوص وضعیت زبالههای عفونی و بیمارستانی شهرستان، گفت: زبالههای بیمارستانی حتی پس از آنکه توسط دستگاه، بی خطرسازی شدند زباله عادی محسوب نمیشوند و نباید با زبالههای شهری جمعآوری و مخلوط شوند. باید زبالههای بیمارستانی و مطبهای خصوصی بهصورت کاملاً مدیریت شده جمعآوری و سپس جداگانه دفن شوند.
شواخی با بیان اینکه روزانه به طور متوسط ۴۵ تن در کل شهرستان اردستان زباله جمعآوری میشود، گفت: مدیریت پسماند زبالهها در شهر زواره بهتر از شهرهای اردستان و مهاباد است و دفن و پسماند زبالهها در این دو شهر به صورت اصولی انجام نمیشود.
انتهای پیام