مسئول برگزاری این همایش و کارسوق آموزشی به خبرنگار ایسنا گفت، نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانهای وفضای مجازی برای دانش آموزان با هدف ارتقاء سطح سواد رسانهای و تحلیل آنها در این بخش درحوزه فضای مجازی با حضور دانش آموزان چند مدرسه به محوریت دبیرستان علامه حلی آمل برگزار شد.
مهناز خاکی داودی، با اشاره به اینکه درعصر کنونی که با گسترش هزاران شبکه رسانهای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر میشود، داشتن سواد رسانهای برای همه افراد جامعه به خصوص دانش آموزان مهم است، افزود: داشتن سواد رسانه به ما کمک میکند که اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود میتواند تبعات زیادی داشتهباشد.
وی ادامه داد، اگر افراد جامعه سواد رسانهای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و میتوانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند، این نوع تصمیمات میتواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.
مدیردبیرستان علامه حلی آمل، همچنین با بیان اینکه سواد رسانهای نوعی تکنیک عملی ومهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزشها در جهان تلقی میشود، تصریح کرد، سواد رسانهای به فرد این توانایی را میدهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکههای رسانهای را داشته باشد.
به گفته خانم خاکی داودی، سواد رسانه ۵ مهارت را به ما میآموزد که شامل تشخیص چیزی که رسانهها قصد ایجاد آن در باور مردم را دارند، تشخیص تعصبات و دروغهای رسانهها، کشف داستانهای پنهان در خبرها، ارزیابی رسانهها با تجربیات، باورها و ارزشهای خود طراحی و ایجاد پیامهای رسانهای خود است.
وی با بیان اینکه سواد رسانهای به هر فردی مهارت دسترسی و استفاده از اطلاعات و محتوا، مهارت تحلیل و ارزیابی آن، مهارت ارزیابی انتقادی و مهارت تولید خلاق و ارتباط با پیامهای رسانهای را میدهد، اضافه کرد: امروز نوع استفاده از فضای مجازی که دانش آموزان استفاده میکنند، باید هوشیار باشند که خیلیها با نوع مطالب وانتشار گسترده آنها به دنبال پیاده کردن برخی هدفهای خاص هستند و نمونه آن که دشمن امروز در فضای مجازی بدنبال جداسازی نوجوانان ما از ارزشهای دینی و اسلامی است تا افکار نوجوانان ما را به سمت باورپذیریهای غیر متعارف سوق دهد.
مدیردبیرستان علامه حلی آمل ادامه داد، برگزاری کارسوق و کارگاههای سواد رسانهای با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی دانش آموزان و پیشگیری از آسیبهای احتمالی در حوزه فضای مجازی در قالب این دوره آموزشی یک روزه برگزار شد.
در این دوره یکی از اساتید حوزه سواد رسانهای وفضای مجازی به مفاهیم کلی از فضای مجازی و نقش آن در زندگی امروزی و نقشهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این فضا اشاره کرد.
در ادامه مباحث مرتبط با امنیت در فضای مجازی، شیوههای کلاه برداری، حملات سایبری، حساسیت نسبت به آمادگی در برابر تکنولوژی هوش مصنوعی و تاثیرات عمیقتر آن در زندگی آینده بشر بیان شد.
انتهای پیام