«صالح ابو عزه» وکیل و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره نتایج و آثار عملیات «وعده صادق» که در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق انجام شد به ایسنا گفت: پژوهشکده امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به تازگی مقالهای را در مورد عملیات وعده صادق منتشر کرده و در ارزیابیهای این مقاله مهم آمده است که یک جهش و انتقال ویژه در درگیری میان جمهوری اسلامی و رژیم اسرائیل وجود دارد.
وی ادامه داد: این مقاله اشاره کرده است که این درگیری در لحظه هدفگیری مستقیم از جمهوری اسلامی به سوی رژیم صهیونیستی به مرحله سوم منتقل شد. بیشک این عملیات یک عملیات گذرا نیست، بلکه یک عملیات راهبردی است که بسیاری از متغیرها چه در داخل ایران و یا حتی در خارج و در سطح منطقه و به ویژه پرونده فلسطین بر روی آن بنا میشود.
نویسنده سیاسی فلسطینی عنوان داشت: چه بسا دو اصطلاح مهم در دوره قبل از ۱۴ آوریل وجود داشت؛ اصطلاح صبر استراتژیکی که جمهوری اسلامی در مقابله با اسرائیل بر آن متکی بود و اصطلاح دیگر مربوط به نبرد بین جنگها بود. ما مشاهده میکردیم که حملات مستقیمی از طریق جنگ سایبری یا آنچه مربوط به جنگ کشتیها و هدف قرار دادن آنها و غیره است وجود داشت.
وی افزود: ما اکنون با مرحله جدیدی روبرو هستیم که این عملیات ایجاد کرد. کسانی هستند که برنامههای اقتدار ایران را زیر سوال میبردند و سوالشان این بود که آیا جمهوری اسلامی برنامه موشکی متمایزی دارد که به هزاران کیلومتر برسد و آیا ایران سامانه پهپادی پیشرفتهای دارد؟ اولین پاسخ این عملیات در مورد توانمندیهای ایران بود، اینکه ایران دارای یک برنامه موشکی متمایز و دقیق است که برد آن به بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر از اصفهان، خوزستان و سایر استانهای ایران به عمق رژیم صهیونیستی میرسد.
صالح ابو عزه تصریح کرد: پهپادهای شاهد ۱۳۶ در این نبرد و در این عملیات قابلیت خود را اثبات کردند، علیرغم اظهارات رهبری نظامی ایران مبنی بر اینکه سامانه های موشکی و پهپادی مورد استفاده در این عملیات سامانه هایی هستند که بیش از یک یا دو دهه در اختیار جمهوری اسلامی ایران بودهاند و سامانه های مجهز به بروزترین فناوریهای آن در این عملیات استفاده نشدند و پاسخ به سوال درباره اقتدار ایران اینجاست.
وی گفت این امر بازدارندگی ایران در برابر رژیم صهیونیستی را آشکارتر میکند؛ به این معنا که اسرائیلی که اغلب سعی کرده وجهه نظامی ایران را از بین ببرد یا از صبر استراتژیک ایران سوء استفاده کند، به گونهای که دست به بمباران و تخریب برخی مکانها و ترور و جنایت بزند، این عملیات پایانی بزرگ برای این گردنکشی اسرائیل بود.
پژوهشگر فلسطینی خاطرنشان کرد: بیشک اکنون در جهان عرب و اسلام، به ویژه آنهایی که روابط خود را عادیسازی کردهاند یا به سمت عادیسازی روابط پیش میروند و میخواهند به این قطار خراب و از کار افتاده بپیوندند، این سوال مطرح میشود که اسرائیل زمانی که در معرض این عملیات قرار گرفت، نیاز اساسی به سپر حفاظتی داشت که ایالات متحده، انگلیس و فرانسه و برخی کشورهای عربی آن را برایش فراهم کردند و حال که به سمت عادیسازی میرویم تا اسرائیل از ما محافظت کند مشخص میشود که این اسرائیل است که به این حفاظت نیازمند است.
وی اظهار داشت: این سوالی مهم برای این کشورها است و سوال دوم این است که ارزش این فناوری دفاعی پیشرفته رژیم صهیونیستی که در برابر حمله ایران به طور کامل نابود شد، چقدر است، بنابراین سوالات زیادی وجود دارد و این عملیات به سوالات بسیاری در مورد بازدارندگی و مفهوم آن، اقتدار ایران، بیهودگی عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل و درباره اینکه اسرائیل وابسته(به غرب) و رژیمی با وظیفه خدمت به (منافع آمریکا و غرب) و یکی از ابزارهای هژمونی آمریکا در منطقه عربی و اسلامی است پاسخ داد.
صالح ابو عزه در پایان تاکید کرد: من معتقدم که بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی باید این حمله را به گونهای واقعی ارزیابی کنند که ماهیت رژیم اسرائیل را آشکار کند و اساسا به محیط طبیعی این امت و ائتلافها، فرهنگها و کشورهایشان بپیوندند.
انتهای پیام