به گزارش ایسنا، علی خضریان در توضیح جلسه کمیسیون اصل نود گفت: این نشست با موضوع بررسی افزایش کیفیت، غنیسازی و کاهش ضایعات نان و همچنین بررسی عملکرد دستگاهها در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقای بهرهوری با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، کشور، امور اقتصادی و دارایی، سپاه پاسداران، سازمان ملی استاندارد و کارشناسان دانشگاهی و مراکز پژوهشی برگزار شد.
وی توضیح داد: آرد تصفیه شده (سفید) برای سلامت انسان ضررهایی دارد که در این باره مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش کارشناسی به استناد مطالعات داخلی و خارجی به آن پرداخته است. این موضوع باعث نارضایتیهایی در اذهان مردم نیز شده است؛ بر همین اساس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی پیرو اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهشها به موضوع ورود کرد و با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی جلسهای تشکیل داد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه کمیسیون اصل نود مصوباتی داشت که به موجب آن مقرر شد اقدامات قابل نظارت با محوریت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توسط دستگاههای مسئول در اسرع وقت و با قید فوریت انجام شود.
وی، تدوین استاندارد نان کامل و ابلاغ آن، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و نظارت بر اجرای آن توسط نانواییها، فرهنگسازی مصرف نان کامل، حمایت از راهاندازی کارخانجات آرد کامل در سطح استانهای کشور، توسعه استفاده از آرد کامل در صنف نانوایی، افزایش تعداد نانواییهایی که از آرد کامل استفاده میکنند، اقتصادی کردن تولید آرد کامل و پخت نان کامل را از جمله مصوبات اصلی کمیسیون عنوان کرد.
خضریان اظهار کرد: با وجود زحمات قابل تقدیری که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشیده است، هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. لذا در این جلسه تاکید شد که باید آرد کامل نرخگذاری صحیحی داشته باشد تا کارخانجات آرد برای ورود به این حوزه تشویق شوند. همچنین بیان شد که قیمت تمام شده نان کامل به نحوی باشد که اقشار مستضعف نیز بتوانند از این نعمت بهرهمند شوند. باید کارگروههای نظارتی در سطح استانها امکان نرخ گذاری متفاوت برای واحدهای پخت نان کامل را فراهم کنند.
وی اضافه کرد: در این جلسه تاکید شد که هر چه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود چرا که عدم رعایت نکات فنی تخمیر سلامت مردم را به خطر میاندازد. از این رو باید اقدامات اساسی برای فرهنگسازی مصرف نان کامل و ایجاد هدفمند و برنامهریزی شده مطالبه مردمی در این زمینه انجام شود. از سوی دیگر دستگاههای مربوطه به ویژه وزارت بهداشت باید نسبت به افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه اصول پخت نان کامل در نانواییها اقدام کند تا از این طریق امکان نظارت فراگیر و مردمی فراهم شود و اطلاعیهای در این زمینه در نانواییها نصب شود.
خضریان ادامه داد: در این نشست مطرح شد که موضوع پخت نان کامل باید به عنوان هنر-صنعت، مجددا در روستاهای کشور با رعایت موازین بهداشتی احیاء شود تا ضمن ایجاد اشتغال، منجر به بهبود هر چه بیشتر سلامت مردم شود. باید نانوایان طی یک نامه مشخص، در خصوص نحوه پخت نان کامل و رعایت اصول مربوطه آموزش حرفهای ببینند. همچنین فراهم سازی دسترسی نانوایان علاقهمند به پخت نان کامل چه در روستا و چه در شهر به آرد کامل توسط شرکت بازرگانی دولتی در اسرع وقت فراهم شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی میبایست ظرف یک ماه نسبت به ارائه برنامه جامع توسعه نان کامل مشتمل را بر اهداف کمی و زمانبندی به کمیسیون اقدام کند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز ظرف دو ماه اقدامات لازم برای قیمتگذاری صحیح آرد و نان کامل را به عمل آورده و مقرر شد سازمان ملی استاندارد حداکثر تا خردادماه آیین نامه مربوط به کارخانجات تولید آرد کامل را تصویب کند و وزارت بهداشت نتایج مطالعه اثرات مصرف نان کامل بر سلامت مردم را در اسرع وقت بررسی و اقدام به فرهنگسازی کند. سازمان ملی استاندارد نیز ظرف دو ماه نسبت به بازنگری و کاهش درصد سبوسگیری با تأکید بر نان لواش و تافتون اقدام کند.
انتهای پیام