به گزارش ایسنا، به نقل از نور نیوز، «نتزاه یهودا» نود و هفتمین یگان از ارتش رژیم اسرائیل است که نیروهای مذهبی حریدی یا افراطی در آن خدمت میکنند. هرچند اکثریت چشمگیر یهودیان حریدی برای ادامه درس مذهبی در کالجهای علوم دینی از خدمت در ارتش اسرائیل معافیت میگیرند، اما این یگان وابسته به نیروی زمینی از سال ۱۹۹۹ میلادی (۲۵ سال پیش) امکان پیوستن حریدیهای علاقمند به سربازی را برای پیوستن به ارتش فراهم کرده است.
رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود سرباز در ارتش با پیوستن افراطیها به نیروی نظامی موافقت کرد و به این گردان اجازه داد تا اعمال مذهبی خود را به جا بیاورند. این گردان «تنها واحد تکجنسیتی در ارتش اسرائیل» است و در آن نه تنها زنان حضور ندارند، بلکه تعامل این نیروها با زنان سرباز دیگر نیز محدود شده است.
گردان آزاردهنده
گزارشهایی در خصوص ارتکاب خشونتهای منتسب به نیروهای این یگان، از حدود پنج سال پیش در رسانههای اسرائیلی بازتاب یافت. این در حالی بود که تا پیش از آن، برپایی و فعالیت این گردان مورد استقبال قرار گرفته و به خاطر تشویق حریدیها به خدمت در ارتش، جوایز ملی رژیم صهیونیستی را نیز دریافت کرده بودند.
اما زمانی که دو سال پیش جسد یک شهروند ۷۸ساله فلسطینی- آمریکایی در شهر جلجیلیه پیدا شد که دستانش بسته و پارچهای در دهانش فرو رفته و در سرما جان خود را از دست داده بود، حساسیت به این گردان افزایش یافت.
این پرونده به دلیل تابعیت دوگانه عمر اسد توجه وزارت خارجه ایالات متحده را به خود جلب کرد. ارتش رژیم صهیونیستی در آن مقطع زمانی گفت که سربازان به دلیل امتناع اسد از همکاری، موقتاً دهانش را با یک نوار پارچهای و دستانش را با بست کمربندی بسته بودهاند.
فرمانده گردان «نتزا یهودا» به دلیل این واقعه توبیخ شد و دو افسر از کار برکنار شدند، اما دادستانهای نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که هیچ ارتباطی بین اشتباهات سربازان و مرگ عمر اسد وجود ندارد.
به گزارش «یورونیوز» علاوه بر پرونده مرگ عمر اسد، چندین رویداد دیگر نیز نام گردان «نتزا یهودا» را به میان آورده است. در برخی از این رویدادها، که برایشان مدارک ویدئویی نیز موجود است، سربازان «نتزاه یهودا» به سوءاستفاده از زندانیان فلسطینی متهم شدهاند. این گردان عمدتاً در کرانه باختری رود اردن فعالیت میکرد، اما در اواخر سال ۲۰۲۲ و پس از انتقاد ایالات متحده از این منطقه خارج شد و اکنون در غزه مشغول به فعالیت است.
تحریم آمریکا، تهدید رژیم اسرائیل
«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، جمعه گذشته گفت درباره اتهاماتی مبنی بر نقض قوانین حقوق بشری ایالات متحده توسط اسرائیل «تصمیماتی» را اتخاذ کرده و احتمالا «خیلی زود» اعلامیهای در این خصوص منتشر خواهد شد. این قوانین که به نام «لیهی» شناخته میشوند و توسط سناتور پاتریک لیهی در اواخر دهه ۹۰ میلادی تدوین شدهاند، ارائه کمک نظامی به افراد یا واحدهای نیروی امنیتی را که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شدهاند، ممنوع میکند. اگر این تحریمها وضع شوند، اعضای این گردان اجازه دریافت کمکهای آموزشی و تجهیزات آمریکایی را نخواهند داشت.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش احتمال تحریم این یگان را «اوج پوچی و بیاخلاقی» خواند و گفت دولتش در برابر این اقدامات مقابله خواهد کرد. «بنی گانتس»، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن از او خواست امریکا در تصمیم پیشرو تجدید نظر کند.
انتهای پیام