به گزارش ایسنا، قدس نوشت: در این میان، با به بنبست رسیدن راههای منتهی به آتشبس، افق درگیری بهشدت تیره و تار به نظر میرسد. حتی زمزمههایی در مورد انجام عملیات نظامی در رفح به گوش میرسد، اقدامی که به واسطه تراکم بالای جمعیت منطقه میتواند به فاجعهای تمامعیار تبدیل شود. اکنون تنها چیزی که درباره فلسطین جلب توجه میکند ادامه کشتار جلادان صهیونیست با حمایت بیچون و چرای غرب و چراغ سبز آمریکاست. با هدف شناخت بیشتر و ارزیابی تحولاتی که در این نقطه کانونی میگذرد، در ادامه نگاهی به آنچه در هفت ماه بر مردم فلسطین گذشته و دورنمای بحران یاد شده خواهیم انداخت.
آمار وحشتناک از ۲۰۰ روز وحشیگری
با گذشت ۲۰۰ روز از تجاوزات رژیم اشغالگر علیه غزه، سازمانهای بینالمللی آمار هولناکی از وحشیگری صهیونیستها و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ارائه میدهند. وزارت بهداشت فلسطین دیروز در آخرین گزارش خود، شمار شهدای غزه را ۳۴هزار و ۱۸۳ نفر اعلام کرد که زخمیها نیز به ۷۷هزار و ۱۴۳ نفر افزایش یافته است. سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا مدیترانه نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد اسرائیل همچنان درخواستها برای توقف این تجاوزات را نادیده گرفته و این در حالی است که حمایتهای تسلیحاتی آمریکا و اروپا از اسرائیل همچنان ادامه دارد. بنا به گزارش این نهاد، غیرنظامیان فلسطینی در سایه حملات سیستماتیک و وحشیانه ارتش اسرائیل و نسلکشی که علیه غزه به راه افتاده بهای بسیار سنگین و بیسابقهای را میپردازند.
بر اساس این بیانیه، نیروهای اشغالگر تاکنون ۱۵هزار و ۷۸۰ کودک و ۱۰هزار و ۹۱ زن را به شهادت رساندهاند. این نهاد در ادامه اعلام کرد: براساس شواهدی که وجود دارد، نیروهای ارتش اسرائیل غیرنظامیان را تبدیل به اهداف «قانونی» خود کردهاند، ازجمله بمباران خانه و مراکز غیرنظامی بر سر ساکنان آنها و اعدام میدانی غیرنظامیان خارج از چارچوب قانون.
میانگین کشتار روزانه ۲۱۲ فلسطینی!
ارزیابیهای دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در نوار غزه هم نشان میدهد بهطور میانگین روزانه ۲۱۲فلسطینی در حملات ارتش اسرائیل قتلعام میشوند که ۷۹نفر از آنها کودک و ۵۰تن زن هستند و این آمار در تاریخ جنگهای معاصر رقم بسیار وحشتناکی است. برپایه این گزارش، همچنین روزانه ۳۸۵فلسطینی در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه زخمی شدند.
از سوی دیگر، این نهاد گزارش داد نیروهای اسرائیلی بیش از ۵هزار فلسطینی ازجمله صدها زن را از خانهها و مراکز سرپناهی هنگام تردد در جادهها بازداشت کرده و اطلاعی از سرنوشت آنها در دست نیست. اما برخی گزارشها نشان میدهد شماری از افرادی که توسط ارتش اسرائیل ربوده شدهاند در زندانهای این رژیم به قتل رسیدهاند و بقیه در معرض شکنجههای بسیار وحشتناکی قرار دارند.
نابودی زیرساختهای غیرنظامی غزه
در گزارش آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم آمارهایی آمده که قابل توجه است. این گزارش نشان میدهد اسرائیل بیش از ۷۰هزار تن مواد منفجره را بر سر مردم غزه ریخته که به نابودی کامل بیش از ۶۰درصد ساختمانهای نوار غزه انجامیده است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی بزرگترین و گستردهترین عملیات آوارگی اجباری علیه مردم فلسطین را در تاریخ معاصر انجام داد؛ جایی که ۲میلیون فلسطینی زیر بمباران و کشتار مجبور به آوارگی شدند و در حال حاضر در مراکز پناهگاهی و چادرها زندگی میکنند. بیش از نیمی از این مردم در شهر مرزی رفح مستقر هستند.
رصد هفت موضوع در دورنمای جنگ
موارد گفته شده مروری بود بر آنچه در ۲۰۰ روز گذشته بر مردم غزه گذشته و خسارات و تلفات گستردهای که حملات رژیم صهیونیستی بر جا گذاشته است. با این حال، جنگ هنوز در جریان است و ترسیم دورنمای نبرد خالی از لطف نیست. در زیر به برخی موارد اثرگذار و همچنین تأثیرپذیر از جنگ اشاره میشود.
۱. توپ آتشبس در زمین اشغالگران: در هفت ماه گذشته، چندین ابتکار سیاسی از سوی طرفهای جهانی برای یافتن راهی در پایان دادن به تخاصم ارائه شده که همگی آنها به واسطه جنگطلبی شخص نتانیاهو و همچنین سنگاندازیهای آمریکا به ناکامی کشیده شده است. آخرین مورد، تلاش قطر برای میانجیگری در این زمینه بود که با فشارهای واشنگتن ظاهراً به در بسته خورده است. حماس عقبنشینی کامل نظامیان اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان، آزادی اسرای فلسطینی و برقراری آتشبس کامل را به عنوان شروط اساسی خود در رسیدن به آتشبس مطرح کرده است. در مقابل، دار و دسته افراطی حاکم بر کابینه صهیونیستی همچنان اندیشه محو حماس و اشغال کامل غزه را در سر میپرورانند، موضوعی که تنها بر دامنه جنگ خواهد افزود.
۲. جنون جلاد : پس از گذشت ۲۰۰روز از جنگ غزه، نیروهای اشغالگر اسرائیلی بیاعتنا به انتقادات جهانی و همچنین حجم خسارات و تلفات انسانی، در حال آماده شدن برای انجام حمله گسترده به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر صهیونیستی که با مخالفتهای داخلی گسترده و همچنین با چهار پرونده فساد روبهرو است، برای فرار از دادگاه و زندانی شدن، حیات سیاسی خود را به ادامه جنگ گره زده و این در حالی است که حدود ۱.۲میلیون غیرنظامی از ساکنان و آوارگان در رفح مستقر هستند. بنابراین در حال حاضر خطر یک فاجعه بزرگ شهر رفح را تهدید میکند و نگرانیهای جدی درباره سرنوشت آوارگان و ساکنان رفح وجود دارد.
۳. احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو: با آغاز طوفانالاقصی در ۷ اکتبر که شکست راهبردی نظامی، سیاسی و اقتصادی به اشغالگران تحمیل کرد، برکناری نتانیاهو به عنوان یک مطالبه جدی بر سر زبانها افتاد. در این مسیر بود که روز دوشنبه در پی کنارهگیری سرلشکر آهارون هالیوا رئیس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و «یهودا فاکس» فرمانده منطقه مرکزی ارتش بهدلیل شکست در غزه، از احتمال آغاز دومینوی استعفاها در دولت سخن گفته میشود. رسانههای عبری در این زمینه اعلام کردند اکنون انتظار میرود شاهد کنارهگیریهای بیشتری در صفوف افسران ارتش باشیم، روندی که میتواند به حوزه سیاسی هم کشیده شده و به حیات سیاسی شخص نتانیاهو پایان دهد.
۴. شکاف گسترده در جامعه صهیونیستی: دودستگی شدید در جامعه ساختگی صهیونیستها اکنون به اوج خود رسیده است. موج گسترده اعتراضات خیابانی علیه فساد سیاسی و اقتصادی نتانیاهو که حتی پیش از جنگ هم وجود داشت، همچنان ادامه دارد. بهتازگی روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» ضمن ابراز نگرانی در این باره، نوشت: نتانیاهو در زمان جنگ، اسرائیل را متلاشی میکند و ائتلاف با واشنگتن را به خطر میاندازد. این رسانه افزود: شکاف داخلی در اسرائیل باید اکنون برطرف شود، چرا که ما با تهدید موجودیت روبهرو هستیم.
۵. رسوایی اعراب سازشکار : جنگ غزه در کنار ایستادگی مردم غزه یک پرده دیگر هم دارد و آن رسوایی و روسیاهی سران عرب است. هر چند جنایات اشغالگران وقفهای در علنی شدن خیانت کشورهای عربی به آرمان فلسطین و پیشی گرفتن آنها از یکدیگر برای پیوستن به قطار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بود، با این حال موضوع همکاری عربستان سعودی، امارات، بحرین و اردن در زمینه ایجاد کریدور زمینی به سرزمینهای اشغالی با هدف جبران خسارات اقتصادی که اشغالگران به واسطه حملات انصارالله یمن در دریای سرخ متحمل شده بودند، افشای همکاری اردن و حتی عربستان در سرنگونی موشکهای ایرانی در حمله به اسرائیل و همچنین افشای همکاری مصر با رژیم صهیونیستی در نابودی بیش از هزارو۵۰۰ تونل مقاومت در مجاورت نوار غزه، مؤید خیانت بیپایان برخی کشورهای عرب در حق همتباران مسلمان و عرب فلسطینیشان است.
۶. بیاعتباری جهانی اسرائیل: طوفانالاقصی در حوزه سیاسی هم علیه رژیم اشغالگر طوفانی به پا کرده و انتظار میرود با ادامه جنگ بر این هزینهها افزوده شود. مطرح شدن جدی مطالبه پذیرش عضویت دائمی فلسطین در سازمان ملل و حتی استقبال برخی کشورهای مطرح غربی ازجمله اسپانیا، هلند و ایرلند از این روند، کشیده شدن رژیم به دیوان بینالمللی دادگستری لاهه که با پرونده شکایت آفریقای جنوبی در موضوع نسلکشی در غزه و با همراهی ۵۲کشور صورت گرفت و قطع روابط گسترده سیاسی با اسرائیل همه از بیاعتباری جهانی این رژیم حکایت دارد.
۷. رسوایی در انتظار صهیونیستها: در کنار همه موارد یاد شده، این روزها موضوع دیگری نیز وجود دارد که میتواند فشارها بر رژیم صهیونیستی را افزایش داده و بر اوضاع جنگ اثر بگذارد و آن هم رسوایی کشف گورهای دستهجمعی در غزه است. کشف ۳۱۰ پیکر از یک گور دستهجمعی در محوطه بیمارستان ناصر واقع در خانیونس روز یکشنبه گذشته در رسانهها جنجال به پا کرد. شواهد نشان میدهد در بسیاری از موارد، افرادی که توسط نیروهای اسرائیلی اعدام میدانی شدهاند در این گورها مدفون شدهاند. این وقایع برگ دیگری از جنایات رژیم صهیونیستی را آشکار میسازد و قطعاً بر افزایش فشارها بر این رژیم با هدف پایان دادن به جنایات اثرگذار خواهد بود.
انتهای پیام