رضا نعیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر در استان خراسان شمالی چهار شهر بجنورد، اسفراین، شیروان و آشخانه و سه روستای اسلام آباد، طبر و تازه قلعه دارای تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب هستند که با هزینههای هنگفتی عملیاتی شده است.
وی خاطرنشان کرد: مجوز ماده ۲۳ به منظور ایجاد ردیف اعتباری برای ایجاد شبکه فاضلاب شهرهای گرمه و جاجرم دریافت شده و مطالعات ایجاد شبکه فاضلاب در شهرهای راز، فاروج و صفی آباد نیز به پایان رسیده و در حال اخذ مجوز ماده ۲۳ هستیم.
به گفته وی، در سطح شهرهای استان حدود ۶۰۰ کیلومتر و در سطح روستاها حدود ۳۳ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال جمع آوری فاضلاب در دست بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در ادامه با اشاره به بارندگی و وقوع رواناب در نقاط مختلف استان، گفت: هر اقدامی که باعث شود روانابها و آبهای سطحی ناشی از بارندگیها وارد شبکههای جمع آوری فاضلاب شود، خلاف قانون بوده و باعث وارد آمدن خسارت به تاسیسات فاضلاب خواهد شد.
وی اظهار کرد: یکی از وظایف مهم شرکت های آب و فاضلاب، جمع آوری و تصفیه فاضلاب در سطح شهرها و روستاها است و در قبال آبهایی که از سوی هماستانیها در کوچه و خیابانها رهاسازی میشود و سیلابهایی که در هنگام بارندگی در معابر ایجاد میشود، وظیفهای ندارد.
وی افزود: ورود روانابهای ناشی از سیلابها و آبهای سطحی به داخل تاسیسات فاضلاب شهرها و روستاها، علاوه بر اینکه باعث پس زدگی فاضلاب به منازل مسکونی و وارد آمدن خسارت مالی و گاها جانی می شود، خسارتهای سنگین به تاسیسات شبکه های جمع آوری، خطوط انتقال، ایستگاه های پمپاژ و تصفیه خانههای فاضلاب را نیز وارد میکند و نه تنها عملکرد مطلوب آنها را دچار اختلال کرده بلکه باعث بروز مسائل و مشکلات زیست محیطی نیز میشود.
مدیرعامل آبفای استان اظهار کرد: گاها مشاهده شده که افرادی برای خلاصی از آبگرفتگیهای معابر در هنگام بارندگی ها، با بازکردن دریچههای فاضلاب(آدم روها)، رواناب را به داخل تاسیسات فاضلاب هدایت می کنند که این عمل خلاف مقررات و آیین نامههای عملیاتی شرکت های آب و فاضلاب بوده و در صورت مشاهده با فرد خاطی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: مدیریت جمع آوری روانابها، آبهای سطحی و آبهای ناشی از بارندگیها در سطح شهرها بر عهده شهرداریها و در روستاها برعهده دهیاریها است که میبایست با بهکارگیری تمهیدات لازم از بروز مشکلات جلوگیری کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در پایان خاطرنشان کرد: طبق آیین نامههای عملیاتی شرکتهای آب و فاضلاب، آب باران هیچ ملکی نباید وارد سیفون فاضلاب شود و شبکه جمعآوری آب باران باید از شبکه فاضلاب جدا باشد که تعبیه مخزن جمع آوری آب باران و یا حفر چاه جذبی در داخل ملک از راهکارهای معمول در این راستا است.
انتهای پیام