داریوش حسننژاد امروز (چهارم اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح آبهای زیرزمینی استان بهطور متوسط حدود ۴.۸ متر افت کرده و حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشته است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۴ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۲۱ میلیون مترمکعب است که نشاندهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.
وی بیان کرد: در این مدت، بیشترین افت سطح آب زیرزمینی مربوط به محدودههای مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۱۶ متر و ۷.۸ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۸۹ و ۱۵۵ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ادامه داد: سطح آبهای زیرزمینی استان در بلندمدت منتهی به سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بهطور متوسط حدود ۶.۴ متر افت کرده و کسری مخزن حدود ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۳ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۱۹ میلیون مترمکعب است و نشاندهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.
حسننژاد گفت: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بلندمدت مربوط به محدودههای مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۲۱.۵ متر و ۹.۴ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۱۱۸ و ۱۸۵ میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد: کاهش و شکل بارش در این سال آبی نسبت به دوره آماری (بلندمدت) باعث شده منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانههای استان همچنان در مقایسه با بلندمدت با کاهش مواجه شوند بهطوری که متوسط دبی اندازهگیریشده رودخانههای استان در اسفند ماه این سال آبی نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش و نسبت به متوسط اسفند ماه طول دوره آماری حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اضافه کرد: لازم است با استفاده از روشهای صحیح و رعایت الگوی کشت، مصرف آب را مدیریت کنیم تا در گذر از تابستان ۱۴۰۳ با مشکل کمآبی و چالشهای آن روبهرو نشویم و با استفاده اصولی از منابع آب، این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.
انتهای پیام