نشست خبری شورای اسلامی شهرستان شیراز با اصحاب رسانه امروز، ۴ اردیبهشت ماه در سالن سعدی شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شد.
در این نشست ابتدا رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز به بیان شرح وظایف و حدود اختیارات این شورا پرداخت و گفت: قانونگذار ۳۲ شرح وظیفه برای این شورا تعریف کرده است که به جز مساله انتخاب شهردار، شامل همان وظایفی است که برای شورای اسلامی شهر تعریف شده است.
محمدتقی تذروی با بیان اینکه شورای شهرستان هیچگونه بازوی اجرایی، بودجه و امکاناتی ندارد، افزود: اما شورای شهرستان قدرتی دارد که شاید شورای شهر نداشته باشد. شورای شهرستان در پشتیبانی از بخشها، شهرها و روستاهای حوزه استحفاظی، نقشی دارد که این نقش باید توسط مدیران دستگاههای مختلف مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه شهرستان شیراز شامل سه بخش مرکزی، ارژن و سیاخ دارنگون است که چهار شهر شیراز، صدرا، داریون و خان زنیان را زیر پوشش دارد، گفت: شورای اسلامی شهرستان شیراز دارای ۸ عضو است که از هر بخش یک عضو، از هر شهر یک عضو در آن حضور دارند و فقط شهر شیراز به واسطه جمعیتی که دارد، دارای ۲ عضو در این شورا است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تشکر از شهرداری و شورای شهر بابت همکاری در تخصیص بودجه، فضا و امکانات در ۳ سال اخیر به شورای اسلامی شهرستان، به شرح برخی از وظایف شورا پرداخت و گفت: عمدتا در مواردی که در روستاها، بخشها و شهرها ممکن است رخ دهد که نیاز به پیگیری داشته باشد، این شورا وارد عمل شده و اگر لازم باشد در راستای حل مشکلات، جلساتی را با فرمانداران و مدیران اجرایی برگزار میکند.
تذروی با بیان اینکه یکی از وظایف شورای شهرستان، ارتباط گرفتن برای حل مشکلات است، گفت: یکی دیگر از کارهای موثری که شورای شهرستان میتواند انجام دهد، ارائه پیشنهاد به شهردارها، فرمانداران و شورای عالی استان است. اگر طرح یا پیشنهادی باشد، از طریق شورای شهرستان تایید شده و به شواری عالی استان میرود.
وی قدرت شورای عالی استانها را معادل قدرت ۵ وزیر توصیف کرد که میتوانند پیشنهاد یا لایحه به مجلس ارائه بدهند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز افزود: در سه سال گذشته توانستیم یک کرسی و جایگاه در شورای اداری شهرستان باز کنیم و حالا در برخی سازمانها صاحبنظر هستیم و در هیئت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری نیز عضویت داریم.
تذروی با بیان اینکه شورای شهرستان حداقل یک و در صورت نیاز دو جلسه ماهانه برگزار میکند، عنوان کرد: طی اقداماتی که توسط شورای شهرستان شیراز انجام شده است، رتبه برتر استانی و کشوری را در سال ۱۴٠۲ کسب کردهایم.
وی با بیان اینکه ۱۳۴ روستا در شهرستان شیراز قرار دارند و عضو شورا هستند، گفت: در سه ماه گذشته، کمیته پیگیری کمیته دستورات استاندار تشکیل شده است تا مواردی که به وجود میآید را با مدیران کل مطرح کرده و پیگیری کنیم.
عضو شورای شهر شیراز یکی از معضلات اساسی گذشته را ناآگاهی اعضای شورا بر شرح وظایف خود عنوان کرد و گفت: سعی کردیم با برگزاری کلاسهای آموزشی، اعضا را به شرح وظایف آشنا کنیم.
تذروی مظلومترین روستاهای سراسر استان فارس را روستاهای نزدیک به مرکز استان دانست و گفت: یکی از مشکلات، جمعیت رو به رشد روستاهای نزدیک شهر شیراز است که دردسرهایی را برای دهیاریها و مجموعه شورای روستا بهوجود میآورد. از جمله اینکه به دلیل ثابت بودن سهمیه آرد، مشکل کمبود نان بهوجود میآید.
وی با بیان اینکه وضعیت طرح هادی نیاز به گسترش دارد اما هنوز اتفاق نیفتاده است، گفت: جمعیت درون روستا مجبور است خارج از طرح هادی به ساخت و ساز ادامه دهد که این خودش تخلف محسوب میشود. ضمن اینکه سرشماری نفوس و مسکن هنوز به روز نشده است و این هم یکی دیگر از مشکلات محسوب میشود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز به تعداد بسیار زیاد باغ شهریها در مجموعه شهرستان اشاره کرد و گفت: این مساله هم مشکلات زیادی را در زمینههای مختلف ایجاد میکند که ما در شورا درخواست کردیم از این باغ شهریها عوارض گرفته شود تا شهرداری بتواند خدمات بهتری را در این مناطق ارائه دهد
افزایش بیش از حد حضور اتباع بیگانه در برخی بخشهایی مثل خان زنیان و ارژن و همچنین عدم برخورداری شهر صدرا از یک آرامستان، از جمله دیگر مشکلاتی بود که توسط رئیس شورا عنوان شد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز هم با بیان اینکه بخش مرکزی و حریم شیراز حدود ۴۲۰ هزارنفر جمعیت دارد، به برخی اقدامات انجام شده و در دست اقدام در حریم شهر شیراز اشاره کرد و با اشاره به انجام روکش آسفالت، احداث خط اتوبوس، چند چمن مصنوعی ورزشی و نوسازی مدارس، در خصوص روند ساخت سالن ورزشی سلطان آباد، کوشک بیدک و دهنو اظهار کرد: قرار است هفته آینده مناقصه برای تعیین پیمانکار انجام و عملیات تکمیل این پروژه آغاز شود.
علی اصغر زارعی یکی از مطالبات ملی شورای شهرستان را حل مشکلات ثبت اسناد در منطقه عنوان کرد و مشکل مسکن و اشتغال را از دیگر موارد مهم در بخش مطالبات ملی برشمرد.
در ادامه هر یک از نمایندگان شورا در شهرستانهای خان زنیان، داریون، سیاخ دارنگون و صدرا نیز به بیان برخی مشکلات اساسی بخش خود پرداختند. ضمن اینکه نماینده بخش ارژن در این جلسه غایب بود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز که به عنوان میهمان ویژه در نشست حضور داشت، با بیان اینکه شورای شهرستان در گذشته چنین جایگاهی نداشت اما حالا احیا شده است، گفت: مکاتبات و جلسات متعددی برگزار شد تا وضعیت شورای شهرستان نسبت به قبل بهتر شود و مدیران شهرستان حالا احساس میکنند که باید خود را با شورای شهرستان هماهنگ کنند.
سید ابراهیم حسینی در پایان گفت: در دو سال اخیر وحدت خوبی بین اعضای شورای شهرستان بوجود امده است و به عنوان نمونه مدلی موفق شناخته میشود که آثار کارش را میتوان مشاهده کرد و همین مساله باعث شد تا در کشور بتواند عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.
به گزارش ایسنا، در شهرستان شیراز علاوه بر ۴ شهر و ۳ بخش، ۱۲ دهستان و ۱۳۴ روستا نیز وجود دارد.
انتهای پیام