شکست پیمان ابراهیم در پی فروپاشی هیمنه رژیم صهیونیستی

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت که آنچه رژیم صهیونیستی با همراهی آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه قبل از طوفان الاقصی کاشته بودند، با طوفان بر باد رفت.

به گزارش ایسنا، پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، مقامات رژیم صهیونیستی اشتباهات اطلاعاتی و راهبردی زیادی را مرتکب شده و با تحلیل‌های نادرست از شرایط، فکر می‌کردند می‌توانند در مدت کوتاهی کار را در غزه یکسره و به اهداف خود دست یابند.

تصمیم مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به غزه و تحولات ناشی از آن در منطقه با اشتباهات راهبردی متعددی توسط آن‌ها همراه بوده است.

عدم پیش‌بینی و اطلاع از آغاز عملیات طوفان‌ الاقصی و به دنبال آن اشتباه اطلاعاتی درباره توان نظامی گروه‌های مقاومت که روزبه‌روز و با طولانی‌شدن جنگ بیشتر از قبل نمایان شد، از جمله شکست‌های راهبردی رژیم صهیونیستی است.

طی ۲۰۰ روز جنگ و به‌رغم تمامی حملات غیرانسانی علیه غیرنظامیان و به‌ویژه زنان و کودکان در نوار غزه و شهادت بیش از ۳۴ هزار نفر، اما ارتش رژیم صهیونیستی متحمل خسارات و ضربات بی‌سابقه‌ای شده است، تا جایی که خود صهیونیست‌ها ناگزیر به اعتراف به شکست در مقابل مقاومت فلسطین شده‌اند و به همین دلیل بود که روز دوشنبه «آحارون هالیوا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم اشغالگر «امان» تصمیم گرفت پس از ۳۸ سال حضور در ارتش، استعفای خود را به‌خاطر شکست هفت اکتبر اعلام کند.

در واقع رژیم صهیونیستی با اشتباهات راهبردی متعدد به نوعی به یک خودکشی ناخواسته دست زده که این اقدام به اختلاف میان آمریکا و اسرائیل و اختلاف در هیات حاکمه رژیم صهیونیستی منجر  و شکست هیمنه این رژیم را در ابعاد نظامی و اطلاعاتی در پی داشته است.

«اصغر زارعی» در گفت‌وگو با ایسنا درباره شرایط سیاسی و منطقه‌ای حاکم بر کابینه رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی و پیشبرد طرح‌هایی از جمله طرح ابراهیم میان این رژیم و کشورهای عربی منطقه گفت: امروز حتی کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که با توجه به روند افراط و قتل عامی که عوامل رژیم صهیونیستی در غزه انجام دادند و شرایطی که بر منطقه حاکم شده است، پرونده پیمان ابراهیم بسته شده است.

وی با بیان اینکه پیش از عملیات طوفان الاقصی شرایط حتی برای برقراری روابط میان رژیم صهیونیستی با عربستان فراهم شده بود افزود: با توجه به تحولات هفت ماه اخیر معتقدم هیچ روزنه‌ای برای مذاکرات جدید و ادامه طرح ابراهیم وجود ندارد. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: با توجه به اتفاقات چند ماه اخیر و حضور گسترده نیروهای مقاومت در عراق، سوریه، لبنان و یمن شاهد هستیم که مردم در این کشورها و سایر کشورهای جهان با قوت از مقاومت فلسطین حمایت کردند و علیه اقدامات رژیم صهیونیستی تظاهرات گسترده‌ای را سامان‌دهی کردند. روشن است که ملت‌ها حسابشان از دولت‌ها در این رابطه جداست و هم‌چنان این حمایت در سراسر جهان وجود دارد. در عین حال این مساله موجب یک اختلاف و شکاف عمده میان ملت‌ها و دولت‌ها به ویژه در منطقه و در میان کشورهای عربی شده است. از معدود کشورهای عربی که از ملت فلسطین و مقاومت در این میان حمایت کرد الجزایر بود که در شورای امنیت پیش نویش قطعنامه استقلال فلسطین را ارایه می‌کند. 

وی با بیان اینکه شرایط در سرزمین‌های اشغالی به شکلی است که مقامات این رژیم هم نسبت به آینده کابینه نتانیاهو و سرنوشت این رژیم تردید دارند و شاهد استعفا و برکناری‌هایی در این بین هستیم، گفت: اختلافات و درگیری‌های تندی را در بین مقامات این رژیم از ابتدای عملیات هفت اکتبر شاهد بودیم که بخشی از آن به بیرون درز پیدا کرده است و بخشی نه. از طرفی شهروندان صهیونیستی نیز نسبت به اقدامات رژیم و کابینه نتانیاهو انتقادات و اعتراضات جدی دارند که قابل توجه است. بعد از اتفاقات دو هفته اخیر که با حمله گسترده پهپادی و موشکی ایران اتفاق افتاد تحولات حاکی از آن است که حفره‌های عمیقی در سیستم پدافندی رژیم صهیونیستی وجود دارد و همین مساله شکاف بیشتری را در میان آنها ایجاد کرد تا جایی که اقدام متقابل اسرائیل را مسخره و بی خاصیت معرفی کردند و تمام هیمنه و رویاهایی که برای شهروندان سرزمین‌های اشغال ایجاد کرده بود، فروپاشید.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: اخبار داخلی رژیم صهیونیستی حاکی از ناامیدی در جامعه صهیونیستی است، سرمایه‌گذاری‌های خارجی متوقف شده و بخشی از درآمد این رژیم از بین رفته است و بدترین بحران ۷۵ سال اخیر برای این رژیم رقم خورده است. حتی در شورای امنیت مطرح شد که اسرائیل منزوی شده است و غیر از آمریکا و اروپا آن هم در سطح سران، کسی دیگر از اسرائیل حمایت نمی‌کند و هیمنه یهودی و صهیونیستی شکست خورده است.

زارعی افزود: با توجه به این شرایط باید گفت بی‌عمل‌ترین و منفعل‌ترین کشورها در قضیه طوفان الاقصی، کشورهای عرب منطقه بودند و همین نوع اقدام و بی عملی در درون جوامع این کشورها یک حرکت عمیقی از شکاف و اختلاف با حاکمیت را به وجود آورده است که به بدنه حاکمیت هم نفوذ کرده است و به همین خاطر آینده روابط رژیم صهیونیستی با این کشورها با بن بست و انزوای کامل مواجه شده است و چشم‌انداز روشنی برای آن دیگر نیست.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403020403124
  • خبرنگار : 71049