جواد روحانی امروز ۴ اردیبهشتماه، در سمینار اوتیسم با موضوع آشنایی با عوامل تاثیرگذار در اختلال اوتیسم و درمان اختلال آگاهیبخشی و بازگویی تجارب زیسته مادران و معلمان که در دانشکده علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما در مدارس خود آموزش واحدی برای نوآموزان و دانشآموزان اوتیسم نداریم. دهها آموزش برای آنها تعیین شده که با توجه به شرایط و توانمندی هر دانشآموز و سطحبندی طیف اوتیسم است.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است، عنوان کرد: اولین مدرسه اوتیسم در استان ۱۵ سال پیش با ۳۰ دانشآموز شروع به کار کرد. در دو، سه سال گذشته ۲۱۴ دانشآموز طیف اوتیسم داشتیم، سال گذشته ۳۲۰ نفر بودند و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سامانه ۴۲۵ نفر دانشآموز طیف اوتیسم ثبت شده است.
روحانی افزود: ۱۵ سال پیش یک مدرسه اوتیسم داشتیم که الان به ۱۰ مدرسه رسیده، ۵ مدرسه در مشهد و ۵ مدرسه در نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و سبزوار قرار دارد. در گناباد نیز ۷، ۸ دانشآموز شناسایی شدند و برای آنها کلاس تشکیل شده است.
رئیس آموزشوپرورش استثنایی استان خراسان رضوی بیان کرد: بسیاری از خانوادهها این اختلال را پنهان میکنند و ممکن است مراجعه نکنند. شاید هزاران نفر دیگر هنوز در خانهها هستند. قدمهای خوبی در استان برای دانشآموزان طیف اوتیسم برداشته شده و در محتوای آموزشی پیشگام هستیم. اولین استانی هستیم که مرکز پیشدبستانی تخصصی و کودکستان استثنایی برای این گروه داریم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین چالشهای ما در اختلال طیف اوتیسم پذیرش این دانشآموزان و نوآموزان است، تصریح کرد: چالش ما با والدین است که شاید پذیرشد این اختلال را نداشته باشند که بچه را نگه دارند به این امید که بهبود پیدا کنند. والدین و افراد جامعه باید تفاوتهای فردی را بپذیرند و نگاه خود را تغییر دهند.
روحانی ادامه داد: نهادهای اجتماعی، نهادهای دولتی و غیر دولتی و شهرداریها باید پارکهای ویژهای را مناسبسازی کنند و بخش سرگرمی برای افراد خانواده بگذارند. مبلمان شهری باید برای این دانشآموزان مناسبسازی شود. در زمینه ایاب و ذهاب مشکلاتی وجود دارد.
رئیس آموزشوپرورش استثنایی استان خراسان رضوی اضافه کرد: در زمینه محتوای آموزشی نیز هنوز نتوانستیم محتوای آموزشی خاص برای دانشآموزان تعریف کنیم و هنوز بر اساس محتواهای کمتوان ذهنی آموزش میدهیم اما همکاران ما با تلاشی که داشتند کتابهایی را تعریف کردند که آموزش تصویری دارد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد دادند تفاهمنامهای امضا شود و دانشجویان در درس آشنایی با دانشآموزان با نیازهای ویژه یا اختلالات رفتاری، بازدیدی از مدارس ما داشته باشند و با طیف اوتیسم آشنا شوند.
انتهای پیام