جمشید امیدی چهارم اردیبهشت ماه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کار و کارگر اظهار کرد: هفته کار و کارگر سال جاری با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» از پنجم اردیبهشت آغاز می شود و تا یازدهم اردیبهشت ادامه دارد.
وی با اشاره به برگزاری بیش از ۴۰۰ برنامه در این هفته افزود: نشست خبری، همایش پیاده روی جامعه کار و تولید، برگزاری میز خدمت، همایش ایمنی و بهداشت، نشست تشکل های کارگری و کارفرمایی، بازدید از بیمارستان تامین اجتماعی، بازدید دانش آموزان از واحدهای تولیدی، برگزاری دوره آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ... از جمله برنامه های هفته کار و کارگر است.
امیدی اضافه کرد: از دهم مهر تا یکم آذر سال گذشته ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد در سامانه امتنان ثبتنام کردهاند و ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی صورت گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: در این هفته بر اساس ارزیابی صورت گرفته هشت واحد نمونه، سه کارگر نمونه و دو گروه کار نمونه به تعداد هشت نفر، تجلیل می شوند.
امیدی خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته کارگر نخبه ملی نداشتیم اما امسال یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی رتبه اول و دوم را دارد، گفت: از سال ۱۴۰۰ روند اشتغالزایی صعودی شد به طوری که تا سال گذشته ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل به جمعیت شاغلین استان اضافه شده است.
وی با اشاره به نرخ بیکاری استان ادامه داد: نرخ بیکاری استان از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.
امیدی نرخ مشارکت اقتصادی استان در سال ۱۴۰۰ را ۳۶.۶ درصد عنوان کرد و گفت: این نرخ بر اساس میانگینگیری صورت گرفته، در سال گذشته به ۳۶.۳ درصد رسیده است. یکی از دلایل پایین بودن نرخ مشارکت، خروج زودتر از موعد کارگران از محیط کار به دلیل سخت و زیان آور بودن شغل آنها است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: ضریب پوشش بیمه تامین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است. تعداد بیمه شدگان اجباری نیز در پایان بهمن سال قبل نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته و در این مدت ۱۰ هزار نفر بازنشسته شده اند.
امیدی تاکید کرد: در پایان بهمن ماه سال گذشته تعداد کارگاه های فعال استان نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶.۲۵ درصد معادل هزار و ۴۸۲ کارگاه افزایش یافته است.
امیدی تاکید کرد: چهار هزار و ۵۶۵ نفر در سال ۹۹ بیمه بیکاری دریافت می کرده اند که این رقم در پایان سال گذشته به دو هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است.
وی افزود: آخرین فرصت ثبت اشتغال ایجاد شده سال گذشته دستگاههای اجرایی استان مرکزی همزمان با کل کشور در سامانه رصد، ۳۱ فروردینماه امسال بود و از شنبه اول اردیبهشتماه جاری، سامانه برای ثبت اشتغالهای سال جاری باز شده است.
امیدی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در بهار ۱۴۰۲ رتبه نخست پایش محیط کسب و کار را کسب کرده است.
انتهای پیام