انشاءالله کولانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه لاله واژگون جزو گونههای گیاهی در معرض انقراض است، گفت: اگرچه لاله واژگون هنوز در منابع طبیعی کرمانشاه فراوانی دارد، اما اگر به عنوان یک ذخیرهگاه ژنی حفاظت نشود، در معرض انقراض قرار خواهد رفت.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه برای حفاظت از لاله واژگون محدوده رویشگاهی این گونههای کمیاب را در استان قُرُق اعلام کردهایم، گفت: اجازه چرای دام را در محدوده رویشگاهی لالههای واژگون نمیدهیم و از گردشگران هم انتظار داریم هنگام حضور در طبیعت هوای این گونه های کمیاب را داشته باشند و به هیچ عنوان لاله واژگون نچینند.
وی تصریح کرد: مردم باید خودشان از این سرمایه طبیعی حفاظت کنند و مانع انقراض این گونه گیاهی شوند. مسوولین نیز باید اهتمام جدی برای حفاظت از این گونه گیاهی داشته باشند.
کولانی با اشاره به ممنوعیت چیدن لاله واژگون، گفت: با توجه به کمیاب بودن این گلها چیدن آن ممنوع است و با سودجویانی که اقدام به چیدن لاله واژگون کنند، برخورد قانونی می شود.
وی با بیان اینکه مردم میتوانند چیدن گل های لاله واژگون در عرصه های منابع طبیعی را با شماره ۱۵۰۴ به منابع طبیعی گزارش بدهند، ادامه داد: یگان حفاظت این اداره با افرادی که اقدام به چیدن گلهای لاله واژگون کنند، برخورد قانونی خواهد کرد.
کولانی با اشاره به کوتاه بودن عمر لاله واژگون، گفت: این گل بیشتر از یک هفته دوام نمی آورد، لذا چیدن آن به هیچ عنوان به گردشگران توصیه نمی شود. بهترین کار این است که طبیعت گردان بجای چیدن این گلهای کمیاب فقط با آنها عکس یادگاری بگیرند.
کولانی با بیان اینکه ارتفاعات امروله در شهرستان صحنه و ارتفاعات شهرستان دالاهو اصلی ترین رویشگاههای لالههای واژگون در استان کرمانشاه هستند، گفت:در دیگر ارتفاعات استان هم کم و بیش لاله واژگون میروید.
وی یادآور شد: در استان کرمانشاه دو گونه قرمز و سفید لاله های واژگون را داریم که فراوانی گونه قرمز بیشتر است.
کولانی با بیان اینکه اردیبهشت ماه فصل گل دهی لاله های واژگون است، گفت: از اواسط این ماه شاهد خودنمایی لاله های واژگون در منابع طبیعی استان هستیم.
انتهای پیام