به گزارش ایسنا، عبدالله دیدبان در نشستی که امروز دوشنبه سوم اردیبهشت همزمان با آغاز هفته سلامت برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت و توجه به زیرساختهای درمانی طی دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفته و پس از سفر رئیس جمهور به استان قزوین با تخصیص اعتبارات روند اجرای پروژههای درمانی و پزشکی استان قزوین شتاب قابل توجهی داشته است.
وی ادامه داد: تکمیل پروژههای درمانی تعریف شده برای ما حائز اهمیت است و در همین راستا طی دو سال و نیم گذشته ۴۲ پروژه درمانی و پزشکی در استان قزوین تکمیل و به بهرهبرداری رسیده و ۲ طرح نیز به طور موقت تحویل داده شده است. در حال حاضر ۶٠ پروژه با پیشرفت تا ۸۵ درصد در حال اجرا است و سطح پروژههای یاد شده در تراز ملی و فرااستانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: در حال حاضر یکی از پروژههای مهم در حوزه درمان برای استان قزوین پروژه بیمارستان ۷٠٠ تختخوابی است که هماکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد درحالیکه تا قبل از دولت سیزدهم پیشرفت این پروژه ۹ درصد بوده است. یکی از پروژههای مهم دیگر احداث بیمارستان اعصاب و روان است که این مجموعه در مساحتی بالغ بر ۶۵٠٠ مترمربع با ۱۵٠ تخت به بهرهبرداری خواهد رسید و در مجموع برای احداث ۴۲ پروژه درمانی و پزشکی در استان قزوین ۱٠٠٠ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی در پاسخ به سوالاتی در حوزه کمبود متخصص در رشتههای مختلف پزشکی به خصوص در رشته جراحی اطفال و سایر تخصصها در بخش دولتی گفت: در حال حاضر جذب پزشک متخصص سخت است و کمتر کسی در رشته جراحی کودکان ادامه تحصیل میدهد و برخی رشتهها در حال حذف شدن است و کسی از رشته تخصصی طب اورژانس و بیهوشی استقبال نمیکند و هماینک در رشته متخصص بیهوشی کمترین ورودی را داریم و وضعیت نیروی تخصصی دانشگاههای پزشکی در آینده نگران کننده است.
دیدبان در توضیح این مشکل خاطرنشان کرد: حقوق دریافتی پزشکان در این تخصصها پایین است و در بخش کارانه هم بیمه تأمین اجتماعی به بزرگترین بدهکار ما تبدیل شده است، این عدم پرداختها باعث میشود دانشآموختگان حوزه سلامت به بخشهایی جذب شوند که درآمد امنتری برایشان داشته باشد اما برای جلوگیری از بروز مشکل، وزارتخانه تلاش میکند این عقب ماندگی را جبران شود.
وی با اشاره به تأسیس دانشکده داروسازی در پردیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: پس از یک ماراتن یک دههای موفق به اخذ مجوز برای تأسیس دانشکده داروسازی شدهایم و این نوید را میدهیم که این دانشکده یکی از مجهزترین دانشکدههای داروسازی کشور میشود و این دانشگاه صرفاً دانشجویان بینالملل را جذب خواهد کرد.
این مسئول با اشاره به اقدامات حوزه نظارت بر بخش درمان نیز گفت: در سال گذشته ۲ هزار و ۳۷۶ مورد بازدید از مؤسسات ارائه کننده خدمات تشخیصی درمانی داشتهایم که از این تعداد ۸۰۶ مورد مربوط به مطب پزشکان، ۲۵۶ مورد مربوط به مطب دندان پزشکان، ۲۲۴ مورد بیمارستانها، ۲۴۰ مورد دفاتر پیراپزشکی و ۲۲۷ مورد هم در رابطه با درمانگاهها بوده که از این تعداد بازدید ۱۶۱ مورد اخطار کتبی، ۳۱ مورد معرفی به اداره تعزیرات، ۱۰ مورد معرفی به سازمان نظام پزشکی، چهار مورد به دادسرا، یک مورد پلمب همچنین اخطار ماده ۳۳ که مربوط به بیمارستانها است نیز چهار مورد داشتهایم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا در خصوص وضعیت بیمارستان امیرالمؤمنین بوئین زهرا بیان کرد: این موضوع که گفته میشود در این بیمارستان متخصصی وجود ندارد قول نادرستی است، ما در رشتههای بیهوشی، قلب، اطفال، داخلی، جراحی، زنان و روانپزشک، پزشک متخصص داریم و ۶ پزشک عمومی هم در آن بیمارستان ارائه خدمت میکنند اما اینکه بعضی زمانها پیک مراجعه است و مردم انتظار بیشتری را باید تحمل کنند یک واقعیت است.
دیدبان خاطرنشان کرد: باید در نظر بگیرید برای یک بیمارستان ۶۴ تختخوابی با ظرفیت اسمی ملی با ضریب اشغال ۲۰ تا ۳۰ درصد همان ۶۴ تخت با توجه به منابعی که از کشور دریافت میکنیم چه میزان منابع باید مستقر کنیم؟ در سال گذشته ۱۹۰۰ پزشک متخصص در بخش دولتی خدمترسانی کردهاند که این خدمات ببین ۱۵۰ هزار بیمار توزیع شده، استان ما از این ۱۹۰۰ نفر ۴۵ نفر را جذب کرده و بررسی کنید که چه تعداد به بوئین زهرا میرسد؟ ما منکر کمبود نیستیم ولی وضعیتمان مشابه وضعیت کل کشور در بخش دولتی است.
انتهای پیام