به گزارش ایسنا، صبح دوشنبه سوم اردیبهشتماه نشست خبری فیلم اقوام ایرانی در بنیاد ایرانشناسی برگزار شد که در آن کنارهگیری کمال تبریزی به عنوان دبیر این رویداد به دلیل مشغله کاری و حضور در پروژه خارج از تهران اعلام شد.
در ابتدای این نشست پس از رونمایی از پوستر جشنواره که توسط حمیدرضا بیدقی طراحی شده بود، یک تابلوی نقاشی با تصویری از اقوام ایرانی به بنیاد ایرانشناسی اهدا شد.
در ادامه محمدحسین رجبیدوانی -رییس بنیاد ایرانشناسی - در سخنانی با اشاره به جایگاه اقوام ایرانی گفت: این جشنواره به دلیل آنکه در مسیر تقویتی وحدت اقوام ایرانی است برای ما اهمیت داشت و امیدوارم این جشنواره آغازی باشد برای تقویت وحدت ملی مردم شریف ایران.
سپس مهدی حیدری -رییس جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی- بیان کرد: در طول یک سال قبل اتفاقهایی رخ داد از جمله تغییر محل جشنواره از تبریز به تهران که بنا به مصلحتهایی انجام شد و البته از این بابت خوشحالیم چون باعث دیده شدن جشنواره شد. اما این بدان معنا نیست که تبریز را فراموش کردهایم و سال آینده در تبریز برگزار میشود و بعد هم در دورههای بعد چرخشی خواهد بود.
حیدری با اشاره به غیبت کمال تبریزی در نشست خبری جشنواره افزود: جشنواره قرار بود در آبانماه در تبریز برگزار شود و بر همین اساس با آقای تبریزی قرارداد داشتیم. اما ایشان مشغول ساخت سریالی هستند و اگرچه همکاری خوبی داشتیم و اسمشان برای دیده شدن جشنواره کمک کرد، امروز اینجا نیستند و امروز طی مکاتبهای مکتوب به ما اعلام کردند که در کنار جشنواره هستند ولی از این پس حضورشان در جشنواره کمرنگ میشود و در واقع به عنوان دبیر در جشنواره حضور ندارند.
حیدری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براینکه دبیر جشنواره در حال حاضر کیست، گفت: آقای تبریزی اعلام کردند که در کنار جشنواره هستند ولی به هر حال دبیری جشنواره مسئولیتهای روزانهای دارد و آقای تبریزی هم مشغول فیلمبرداری هستند و قرارداد دارند؛ به همین دلیل با توافقی که با شورای سیاستگذاری خواهیم داشت، تا چند روز آینده اسم دبیر افتخاری جشنواره را اعلام خواهیم کرد.
او همچنین افزود: سینماگران مطرحی در جشنواره حضور دارند از جمله هیاتهای داوری پر اسم و آوازهای که داریم وبه طور مثال در بخش فیلمنامه حبیب احمدزاده، فرهاد توحیدی و فریدون جیرانی آثار را داوری میکنند.
به گفته وی در بخش مسابقه ۱۶ فیلم از جمله احمد، بیتار، پدران، شوماه، عروسک، عزیز، نسخ نرگس و نوروز رقابت میکنند.
حیدری برای برگزاری جشنواره به حضور مسعود نجفی -دبیر اجرایی جشنواره- و ابوالفضل جلیلی و دیگر همکارانش اشاره کرد که نقش موثری در برپایی این رویداد دارند.
در این نشست اعلام شد که محل برگزاری جشنواره در بنیاد ایرانشناسی خواهد بود ولی اگر اطلاع کسب شود که این محل شرایط لازم را ندارد آن را تغییر میدهند. ضمن اینکه آیین پایانی جشنواره قرار است در تالار وحدت برگزار شود.
حیدری همچنین یادآور شد که برای این جشنواره هماهنگیهایی با پژوهشگاه مرتبط با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است.
در بخشی از این نشست درباره وجود نوعی آشفتگی در جشنواره، احتمال بینتیجه بودن آن در راستای اهداف اعلامی، حضور رجبی دوانی در این رویداد و بودجه آن پرسشی مطرح شد که رجبی دوانی با اشاره به جایگاه مدیریتی خود در بنیاد ایران شناسی پاسخ داد: پیگیریهایی را از برخی سازمانها انجام دادیم که به صورت نقدی و نیز به شکل اسکان مهمانان یا ایاب و ذهاب ارائه میشود.
در این زمینه حیدری نیز اضافه کرد: روال برگزاری جشنواره بر بررسی آثار و نمایش و برپایی اختتامیه است و الان ۹۰ درصد اینها در این رویداد انجام شده است. من مدیر دولتی نیستم ولی با افتخار کنار آقای رجبی دوانی هستم. همچنین این رویداد فرصتی برای نمایش آثار از نقاط مختلف کشور است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دلیل حضور فیلمهایی همچون احمد و آسمان غرب و ارتباط آنها با اقوام ایرانی گفت: ابتدا آثار جشنواره متمرکز بر مستند و کوتاه بودند ولی فیلمهایی که نام بردید میتواند در ارتباط با آیینهای اقوام باشد که در این رویداد نمایش داده میشوند.
به گفته رجبی دوانی بنیاد ایرانشناسی چهار سالن دارد که در حال تجهیز برای نمایش فیلمها هستند.
انتهای پیام