دکتر «نسیم بهنیافرد» با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان، گفت: خوشبختانه درباره سرطانهایی که در استان شایع است مانند سرطان روده بزرگ، پروستات، پستان، تیروئید، دهانه رحم و موارد دیگر، آزمایشهای غربالگری و تشخیص زودهنگام وجود دارد که در مراحل اول امکان تشخیص سرطان و درمان به موقع آن را فراهم میآورد.
وی افزود: اگر سرطان در مراحل اول تشخیص داده شود و درمانهای پیشرفته و به موقع جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی صورت گیرد، احتمال بقای عمر قابل قبول بیماران از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد افزایش مییابد.
بهنیافرد خاطرنشان کرد: تغذیه ناسالم و چاقی، کمتحرکی، مصرف کم سبزیجات، مصرف الکل و دخانیات، مواجهه با امواج رادیو اکتیو و آلایندههای محیطی و استرس از عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند.
وی عنوان کرد: دو عامل دیگر از جمله افزایش سن و سوابق فامیلی مثبت(ژنتیک) هم از عومل مهم ابتلا به سرطان هستند که با توجه به اینکه اقدام موثری جهت کاهش نفوذ این دو عامل در بروز سرطان نمیتوان انجام داد، تنها راه کاهش اثر این دو عامل در میزان مرگ و میر و ناتوانیهای ناشی از بیماری سرطان، انجام آزمایشهای غربالگری و اقدامات تشخیصی سرطان در مراحل اولیه است.
وی به روند رو به رشد ابتلا به سرطان در ایران و سایر کشورها هم اشاره کرد و گفت: اگر چه میزان ابتلا به سرطان و سرعت رشد آن در استان یزد و کشورمان ایران بالاست و شیب تندی دارد ولی میزان ابتلا نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا کمتر است.
بهنیافرد اظهار کرد: در کشورهای توسعه یافته، علیرغم افزایش و رشد میزان ابتلا به سرطان، نسبت مرگ و میر سرطان در این کشورها با آموزش عوامل خطر و علائم هشدار دهنده و همچنین انجام آزمایشهای غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان رو به کاهش است و میزان موفقیت در درمان و میانگین بقای عمر بیماران افزایش داشته است.
وی افزود: سرطان پروستات در استان یزد از سرطان پوست پیشی گرفته است و مقام اول کشوری را دارد. همچنین سرطان پستان در بانوان در استان مقام اول و در کشور نیز رتبههای اول و گاهاً دوم را داراست.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که مرکز تشخیص زودهنگام بیماریهای غیر واگیر و سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص و با تجهیزات پیشرفته در زمینه تشخیص سرطان، آماده ارائه خدمات به مراجعان است، اظهار کرد: خدمات انجام شده در این مرکز با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمههای پایه و بستههای حمایتی صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: مراجعان می توانند برای دریافت خدمات آموزشی و مشاوره، ویزیت و اقدامات تشخیصی اعم از ماموگرافی، سونوگرافی، وکیوم بیوپسی، پاپ اسمیر، اندوسکوپی و کولونوسکوپی به صورت مستقیم به مرکز مراجعه کنند یا از طریق مراکز بهداشتی، تستهای اولیه غربالگری را انجام داده تا در صورت نیاز به این مرکز ارجاع داده شود.
وی ادامه داد: همچنین مشاورههای تخصصی از جمله مشاوره تغذیه، درمانهای حمایتی، تسکینی، لنفوتراپی و روانپزشکی در مرکز تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان شهید صدوقی به بیماران ارائه میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، دکتر بهنیافرد در پایان نیز خاطرنشان کرد: کارشناسان مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد از طریق ارائه خدمات مشاوره تلفنی در ساعات اداری از طریق شمارههای ۳۱۸۳۴۲۴۶ و ۳۱۸۳۴۲۴۵ (۰۳۵) پاسخگوی سوالات شهروندان هستند.
انتهای پیام