جزایر قناری علیه مسافران!

ده‌ها هزار نفر در سراسر جزایر قناری تظاهرات کردند و خواستار تغییر در مدل گردشگری انبوه شدند که به گفته آنها این مجمع الجزایر را تحت‌تأثیر قرار داده است.

به گزارش ایسنا، ساکنان جزایر قناری در اسپانیا به طور فزاینده‌ای نسبت به عواقب گردشگری انبوه اعتراض داشته‌اند و حالا بنا بر اعلام پلیس حدود ۵۰ هزار نفر در این منطقه تظاهراتی راه انداخته و خواستار ارزیابی دوباره استراتژی گردشگری در جزار قناری و همچنین توقف در تعداد بازدیدکنندگان هستند.

در شهرهای مادرید و بارسلون نیز تجمعاتی در حمایت از تظاهرات در جزایر قناری برگزار شده است.

سازمان‌دهندگان این اعتراضات می‌گویند گردشگری انبوه یک مدل اقتصادی را تداوم می‌بخشد که به ساکنان محلی آسیب می‌رساند. آنها از مقامات می‌خواهند که ورود گردشگران را به طور موقت محدود کنند تا از رونق اجاره‌های کوتاه‌مدت و ساخت‌وساز هتل که هزینه‌های مسکن را برای مردم محلی بالا می‌برد، جلوگیری شود. ساکنان همچنین خواستار محدودیت در خرید ملک توسط خارجی‌ها هستند.

در این راستا عده‌ای از اواخر هفته گذشته در مقابل کلیسای «La Concepción» در لا لاگونا، در شمال تنریف دست به اعتصاب غذای محدود زده‌ بودند و نسبت به ساخت دو ساختمان لوکس بزرگ در جنوب تنریف اعتراض داشتند.

به گفته بسیاری از ساکنان، افزایش تعداد بازدیدکنندگان از این منطقه در سال‌های اخیر به طور سرسام‌آوری افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۹ پیش از آغاز همه‌گیری کرونا، ۱۳.۱ میلیون مسافر بین‌المللی از جزایر قناری بازدید کردند. سال گذشته، ۱۴.۲ میلیون بازدیدکننده خارجی به این منطقه سفر کردند که با احتساب بازدیدکنندگان اسپانیایی، این رقم به ۱۶.۲ میلیون نفر می‌رسد که بیش از ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ و بیش از ۶ درصد بیشتر از قبل از کروناست.

بنابر گزارش مجله گردشگری «TravMagazine»، این فعالان تاکید می‌کنند با گردشگران یا کارآفرینان در بخش گردشگری مبارزه نمی‌کنند. آنها برای لغو گردشگری مبارزه نمی‌کنند، بلکه از دولت محلی می‌خواهند که با عواقب گردشگری انبوه مقابله کند. به عنوان مثال، آنها به صدها خانه‌ای اشاره می‌کنند که از بازار مسکن خارج شده‌اند؛ زیرا مالکان آنها را با پول بیشتری در پلتفرم‌های اجاره توریستی پیشنهاد می‌کنند. این امر منجر به کمبود در بازار مسکن و در نتیجه افزایش اجاره‌بها در این منطقه شده است.

علاوه‌بر این، ساکنان محلی از گردشگری انبوه به عنوان عامل آسیب‌های زیست‌محیطی، ترافیک، ازدحام بیش از حد، افزایش قیمت، کمبود آب و بارِ بیش از حد مراقبت‌های بهداشتی و دفع زباله یاد می‌کنند.

بخش گردشگری در این جزایر از اهمیت بالایی برخوردار است. گردشگری در جزایر قناری ۳۵ درصد به تولید ناخالص داخلی منطقه کمک می‌کند و ۴۰ درصد از اشتغال جمعیت محلی را به خود اختصاص می‌دهد.

پدیده اُورتوریسم (حضور بیش از حد گردشگران) علاوه‌بر ایجاد شرایط نامناسب برای مردم محلی باعث آلودگی و آسیب به مقاصد و مکان‌های دیدنی شده و چندین کشور و شهر در حال اجرای تدابیری علیه این موضوع هستند.

شهر سن سباستین اسپانیا نیز پیش‌تر اعلام کرده است قصد دارد ساخت هتل‌های جدید و اقامتگاهای مسافران را ممنوع کند. این مقررات برای ترویج استراتژی گردشگری پایدارتر اجرایی می‌شود.

سال گذشته، آمستردام نیز یک کمپین تبلیغاتی برای جلوگیری از حضور افراطی گردشگران و سروصدای آن‌ها راه‌اندازی کرد. در فرانسه نیز در مکان‌های محبوب همچون جاذبه‌های پارک ملی کَلونک محدودیتی برای تعداد گردشگران در نظر گرفته‌ شده است.

ونیز در ایتالیا نیز با پدیده حضور بیش از حد گردشگران روبه‌روست و شمار روافزون توریست‌ها موجب افزایش هزینه‌های زندگی برای بومیان و آسیب به بافت تاریخی این شهر شده است. پنج سال پیش، ونیز دارای ۶۷ هزار ساکن دائمی بود و اکنون از این تعداد تنها ۵۰ هزار نفر باقی مانده است. در حال حاضر، زندگی در ونیز تنها ۲۰ درصد ارزان‌تر از زندگی در نیویورک است.

شهرداری ونیز اعلام کرده سیستم جدیدی را برای گردشگری اعمال کرده است که شامل فرآیند رزرو و همچنین ایجاد درهای ورودی برای این شهر و دریافت ورودی از گردشگران می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403020201183
  • خبرنگار : 71454