محمد جواد نصیری، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و محقق دو درصد برتر دنیا در گفتوگو با ایسنا، درباره نتیجه طرح بررسی اثر رژیم های حاوی بداکوئلین در درمان سل مقاوم به چند دارو گفت: بیماری سل بر اثر وجود باکتری با عنوان «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می شود. در میان بیماری های عفونی این بیماری بیشترین مرگ و میر را دارد و درمان این بیماری برخلاف بیماری هایی که بر اثر باکتری های دیگر به وجود میآیند، پیچیده و زمانبر است. افراد مبتلا باید از مجموعه داروهایی برای درمان استفاده کنند که بین ۶ تا ۱۸ ماه طول می کشد تا درمان آن ها تکمیل شود و اکثر داروهایی که برای درمان مصرف می شود، نیز برای بدن سمی هستند.
وی افزود: در سال های اخیر ظهور باکتری های مقاوم به دارو جزو مهمترین چالش ها شده است. این بیماری هم مستثنی نیست. رژیم دارویی که در گذشته برای درمان سل مقاوم به دارو استفاده شده است، داروهای تزریقی آمینوگلیکوزیدها بوده است.این دارو های تزریقی دارای سمیت بسیار بالایی هستند. در سال های اخیر رژیم دارویی عوض شد و برای اولین بار بعد از ۴۰ سال داروی جدیدی تحت عنوان بداکوئلین طراحی شد و در رژیم درمانی بیماری سل قرار گرفت.
نصیری ادامه داد: در این رژیم تمام داروها خوراکی و داروهای تزریقی حذف شده است.
نصیری بیان کرد: در این رژیم دارویی از دارو های بدوکوئلین و لینزولید استفاده کردند تا مدت درمان و سمیت دارو را کاهش دهند و اثرگذاری را افزایش دهند. متاسفاته میزان مقاومت این باکتری به این داروها هم افزایش یافته است.
این محقق بیان کرد: دو مطالعه بر روی این رژیم دارویی با تیم های بین المللی دنیا، شبکه های جهانی سل و با مراکز همکاری who در انگلستان، برزیل و ایتالیا اجرا کردیم و این مطالعات در یک نشریه معتبر بینالمللی چاپ شد. طی مقاله ای که چاپ شد گزارش داده ایم، میزان مقاومت باکتری سل به این رژیم ها هم در حال افزایش است. باید تلاش کنیم تا با ارایه راهکارهای جدید، آمایش دقیق و سریع میزان مقاومت این باکتری نسبت به داروها پایین بیاید.
وی تاکید کرد: این رژیم درمانی جدید برای سل واستفاده از داروهای مقاوم در ایران هم مورد استفاده قرار می گیرد اما متاسفانه در حال حاضر مقاومت این باکتری به این دارو در حال افزایش است.
انتهای پیام