دکتر کیوان خاصی در گفت و گو با ایسنا، از فلج اطفال به عنوان یک بیماری به شدت واگیردار یاد کرد و افزود: فلج اطفال یا پولیومیلیت یک بیماری ویروسی به شدت واگیردار است که عمدتا کودکان و خردسالان را مبتلا میکند.
وی افزود: این ویروس از طریق انتشار فرد به فرد و عمدتا از راه مدفوعی-دهانی و به میزان کمتر از طریق یک حامل مشترک مانند آب یا غذای آلوده سرایت میکند.
خاصی گفت: این ویروس با ورود به بدن در روده تکثیر پیدا کرده و سپس به دستگاه عصبی حمله کرده و موجب فلجشدن فرد میشود.
وی افزود: متاسفانه در مراحل اولیه آلودگی، بیش از ۹۰ درصد مبتلایان علامتی نداشته و یا علامت خفیفی دارند که معمولا مورد توجه قرار نمیگیرد. در درصد اندک باقی مانده نیز بیماری خود را با علائمی مانند تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و درد در اندامها نشان می دهد.
خاصی گفت: متاسفانه با پیشرفت بیماری، درصدی از مبتلایان دچار فلج اندامها میشوند که اغلب دائمی است.
وی با تاکید بر اینکه فلج اطفال درمان ندارد، گفت: درمانهای انجامشده برای تسکین علائم بیماری است.
وی با بیان اینکه این بیماری فقط با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، افزود: بر همین اساس، بنابر توصیههای سازمان بهداشت جهانی برای به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس وحشی فلج اطفال، ضرورت دارد عملیات سالانه ایمن سازی تکمیلی در دو نوبت انجام شود.
خاصی گفت: در همین راستا نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال کودکان زیر پنج سال (متولدین دوم اردیبهشت ۱۳۹۸ به بعد) در مناطق پر خطر استان همزمان با استانهای غیرگرمسیری سراسر کشور از دوم تا چهارم اردیبهشته بصورت خانه به خانه اجرا میشود.
وی افزود: در این طرح تیمهای عملیاتی بصورت خانه به خانه مراجعه کرده و واکسن خوراکی فلج اطفال توسط نیروهای مجرب به کودکان زیر پنج سال خورانده میشود.
خاصی خاطرنشان کرد: در این عملیات که با مشارکت ۵۷ تیم مجرب از کارکنان بهداشتی درمانی در کانونهای پر خطر استان شامل مناطق مرزی، عشایر کوچ رو و روستاهای فاقد خانه بهداشت بصورت خانه به خانه انجام می شود بیش از ۱۶۹۱ خانوار بررسی و ۶۱۱ کودک واجد شرایط (زیر پنج سال) علیه بیماری فلج اطفال واکسینه میشوند.
وی یادآور شد: نوبت دوم ایمنسازی تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال نیز از ۳۰ اردیبهشت تا اول خردادماه امسال اجرا میشود.
انتهای پیام