«حسین صالحی وزیری» ظهر امروز شنبه اول اردیبهشت ماه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به نامگذاری سال به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: بنیاد نخبگان تلاش دارد با حمایتها و خدمات خود، شرایط را برای فعالیت و مشارکت نخبگان در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی با اثرگذاری بالا فراهم آورد.
وی از تغییر در تعریف نخبگی خبر داد و گفت: در تعریف جدید نخبگی به اثرگذاری افراد در حوزه های مختلف اهتمام شده و از این حیث که محدود به قشر و مکان خاصی نیست، میتواند منجر به گسترش دایره نخبگی شود.
صالحی وزیری ادامه داد: نگاه جدید بنیاد نخبگان بدین ترتیب است که برخلاف گذشته که نخبگان باید جهت دریافت حمایتها به بنیاد مراجعه میکردند، خود بنیاد به سراغ نخبگان خواهد رفت و آنها را با خدمات بنیاد آشنا میکند تا شرایط برای اثرگذاری بیشتر آنها فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از آفات گذشته در بنیاد نخبگان را گاهاً تاخیر در شناسایی نخبگان و استفاده مناسب آنان از خدمات و حمایتهای بنیاد نخبگان ذکر کرد و گفت: براساس رویکرد جدید ضمن اجرای طرح شهاب جهت شناسایی دانش اموزان مستعد در سطح مدارس، برای آنها مسیر نخبگی تعریف خواهد شد.
به گفته وی، این افراد مستعد با ورود به دانشگاه مطابق با مسیر نخبگی طراحی شده به کمک اساتید راهبر و نخبه، جهت شکوفایی و اثرگذاری بیشتر هدایت شده و از خدمات بنیاد بهره خواهند گرفت.
سرپرست بنیاد نخبگان استان یزد از اهتمام بنیاد برای حرکت نخبگان در مسیر نخبگی جهت مشارکت و اثرگذاری بیشتر آنها در حوزههای مختلف در راستای تحقق شعار سال خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۰ هیات اندیشه ورز در عرصههای مختلف در بنیاد نخبگان استان فعالیت دارند و کار ویژه آنها مشارکت دادن نخبگان در حل مسائل اصلی کشور و استان و کمک به تصمیمگیری و تصمیمسازی در موضوعات مختلف کشور است.
وی با بیان این که بنیاد نخبگان یزد در سال گذشته به لحاظ کمی و کیفی از نظر تشکیل، هدایت و اثرگذاری هیاتهای اندیشهورز رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: قطعاً جمعهای نخبگانی در مشارکت و اثرگذاری موفقتر عمل میکنند لذا تلاش داریم در سال جاری این هیاتهای اندیشهورز را تقویت کنیم.
وی با بیان این که مهمترین حمایت دولتمردان از نخبگان استفاده از دستاوردها و ظرفیتها و توانمندیهای آنهاست، گفت: یکی از کارویژههای بنیاد نخبگان استان برگزاری اردوهای جهادی برای آشنایی بیشتر نخبگان با مشکلات روز جامعه و تلاش جهت رفع آنهاست.
صالحی وزیری به برگزاری ۱۰ اردوی جهادی نخبگان طی سال گذشته، اظهار کرد: استقبال خوبی از سوی نخبگان در بخشهای مختلف این اردوها از جمله در حوزه های اقتصادی، پزشکی و حقوقی را شاهد هستیم که در این رابطه برای شرکت کنندگان در این اردوها، امتیاز نخبگانی تعلق میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح بورسیه صنعتی دانشجویان برای اولین بار در استان یزد با انجام پایلوت این برنامه در سال ۱۴۰۱ با حضور ۹۵ دانشجو، خاطرنشان کرد: این برنامه در سال گذشته نیز به صورت کشوری و با بورس شدن ۱۵۵ دانشجو از سوی صنعت دنبال شد.
این مسئول بیان کرد: با توجه به تقاضای بالای صنعت در این حوزه و اهمیت بکارگیری نخبگان در این بخش، خوشبختانه شیوهنامهی این طرح با عنوان شیوه نامه صنعت و مشاغل در اوخر سال گذشته تدوین شد که براساس آن صنایع تا آخر اردیبهشت ماه فرصت دارند تا نسبت به ثبت درخواستهای خود اقدام کنند.
وی اضافه کرد: سقف و سهمیه خاصی برای ارائه درخواست صنایع در این رابطه وجود ندارد و براساس میزان درخواست صنایع، در ادامه فراخوان دانشگاهها اعلام خواهد شد.
صالحی وزیری اقدام دیگر بنیاد نخبگان یزد که به صورت پایلوت در استان آغاز شده را ایجاد مرکز مشاوره و منتورینگ نخبگان خواند و گفت: این مهم با توجه به اهمیت ارائه مشاورههای تخصصی به نخبگان در موضوعات مختلف در دستور کار بنیاد نخبگان استان یزد قرار گرفته و در فاز اول این مرکز، شش عنوان مشاوره در موضوعات شغلی، خانوادگی و کسب و کار به همت نخبگان فعال در این حوزه ارائه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت فراهم آوردن امکانات رفاهی و خدماتی برای فعالیت نخبگان در داخل کشورمان در کنار تقویت آموزه های ملی، مذهبی و هویتی نخبگان، اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته ۶۰ هکتار زمین برای ایجاد مسکن نخبگان در استان تامین شده است.
این مسئول در پایان نیز به ایجاد مجمع خیرین نخبه پرور در استان اشاره و عنوان کرد: این مجمع، محفلی برای حضور نخبگان پیشکسوتی است که میتوانند با حمایتهای خود دیگر نخبگان را کمک کرده و مشکلاتشان را رفع کنند.
«حامد سلطانی» معاون طرح و برنامه بنیاد نخبگان استان نیز طی سخنانی رویکرد بنیاد را حرکت در مسیر نخبگی با کمک اساتید راهبر خواند و گفت: امروز اثرگذاری نخبگان یک کلید واژه مهم است و معتقدیم نخبگی یک موهبت و نعمت الهی است و نخبگان موظف هستند در سایه نظام جمهوری اسلامی با رفع مشکلات مردم، تحول آفرینی کنند.
این مسئول توضیحاتی نیز در مورد شیوه نامه جدید حمایت بنیاد از نخبگان ادبی، هنری و مهارتی ارائه کرد.
انتهای پیام