در دیدار با همتای مصری

وزیر خارجه ترکیه: بحران در منطقه احتمالا به خیابان‌های کشورهای غربی کشیده شود

سامح شکری امروز (شنبه) در ابتدای سفر خود به ترکیه با «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود دیدار و گفت‌وگو کرد و قرار است با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه هم دیدار داشته باشد.

به گزارش ایسنا، هاکان فیدان پس از دیدار با «سامح شکری» وزیر خارجه مصر در نشست خبری مشترک از سفر احتمالی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر برای شرکت در نشست شورای همکاری استراتژیک میان ۲ کشور در ترکیه خبر داد و گفت در گفت‌وگویش با شکری بر تمامیت ارضی و حاکمیت سومالی تاکید کرده‌اند و اقدامات لازم برای ممانعت از تبدیل اختلافات میان سومالی و اتیوپی به یک درگیری را مورد بررسی قرار داده‌اند.

وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه به حملات میان ایران و رژیم صهیونیستی پرداخت و تاکید کرد: ما نسبت به پیامدهای منفی تنش بین اسرائیل و ایران هشدار می‌دهیم.

وی دلیل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه را بی‌تفاوتی غرب به اشغالگری رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت: اولویت ما پایان دادن به اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور فلسطین است. اگر بحران منطقه مهار نشود، به خیابان‌های کشورهای غربی و سایر نقاط جهان هم سرایت می‌کند.

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد: ما کاملا مطمئن هستیم که خون شهدای غزه نماد امید برای همه مردم مظلوم برای دستیابی به حقوقشان خواهد بود. آنچه در فلسطین اتفاق می‌افتد، باعث ایجاد زلزله در مناطق دیگر می‌شود و ما دیدیم که این بحران چگونه بر ورود کالاها و شرایط شرق و غرب تأثیر گذاشته است.

وی افزود با وزیر خارجه مصر درباره چگونگی افزایش کمک‌ها و تسهیل زندگی در غزه صحبت کرده است و از جهان اسلام و عرب و کشورهای منطقه خواست برای رفع ظلم از مردم غزه فشار بیاورند.

شکری هم در این نشست خبری مشترک گفت در این دیدار درباره فراهم کردن مقدمات برگزاری نشست شورای همکاری استراتژیک میان ۲ کشور توافق شد و علاوه بر آن مسائل منطقه‌ای، جنگ غزه و تبعات ویرانگر آن بر مردم غزه مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه تشدید تنش در منطقه نگران کننده است و قاهره از ابتدا در مورد گسترش درگیری‌ها هشدار داده، تاکید کرد: ما همیشه خواستار حل مشکلات از طریق گفت‌وگو و در چارچوب مشروعیت بین‌المللی هستیم.

شکری درباره جنگ رژیم صهیونیستی در غزه گفت باید با ادامه جنگ آن هم بدون ارائه کمک‌های کافی و بدون آتش‌بس برخورد جدی شود.

وی با اشاره به سنگ‌اندازی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر انتقال کمک‌های انسانی به نوار غزه افزود: ما تلاش زیادی برای رساندن کمک به غزه انجام می‌دهیم، اما با موانع اسرائیل از جمله بمباران گذرگاه رفح مواحهیم.

وزیر خارجه مصر با بیان اینکه حجم و روند کمک‌های انتقالی به غزه رضایت‌بخش نیست، از جامعه بین‌المللی خواست برای ارائه کمک‌های کافی به نوار غزه متحد شود.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از هرگونه تلاشی برای از بین بردن آرمان فلسطین از طریق آواره کردن مردم فلسطین اجتناب شود، خاطرنشان کرد باید یک مسیری سیاسی پیدا کرد که به تشکیل کشور فلسطین منتهی شود.

وی همچنین درباره مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه تصریح کرد دوحه نقش مهمی با قاهره و واشنگتن در چارچوب مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش بس ایفا می‌کند.

وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد که کشورش با حمایت شرکای آمریکایی و قطری خود برای دستیابی به آتش‌بس در جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه، تمام تلاش خود را انجام می‌دهد.

همچنین وزیر خارجه مصر پس از گفت‌وگوهای دوجانبه با «نالدی پاندور»، همتای آفریقای جنوبی خود در پرتوریا به تلویزیون آفریقای جنوبی (SABC) گفت: «حماس و اسرائیل باید اراده سیاسی نشان دهند و مسؤولیت دستیابی به آتش‌بس و حفاظت از غیرنظامیان را بر عهده بگیرند.»

مصر، قطر و ایالات متحده در حال انجام مذاکرات آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه هستند که اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.

وزیر امور خارجه مصر با اشاره به اینکه با توجه به اینکه بیش از ۳۴ هزار نفر از جمله ۲۰ هزار زن و کودک شهید شده‌اند، باید بر جان و امنیت مردم فلسطین تمرکز کرد، تاکید کرد: این یک موضوع هولناک است و باید متوقف شود و ما باید به آتش‌بس برسیم و گروگان‌ها و بازداشت‌شدگان را برگردانیم.

شکری با بیان اینکه ساکنان غزه نیازمند کمک‌های انسانی هستند و باید اذعان داشت که عملیات کوچ اجباری جنایت جنگی است، گفت: ما باید صلح، امنیت و افق سیاسی را برای تامین حقوق مشروع ملت فلسطین و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی فراهم کنیم.

وزارت امور خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد دو طرف تلاش مشترکی برای پیشبرد روابط ۲ کشور در همه سطوح و هماهنگی مشترک در چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی انجام می‌دهند.

شکری پس از ریاست بر دهمین نشست کمیته مشترک همکاری مصر و آفریقای جنوبی به ریاست وزرای خارجه ۲ کشور، از آفریقای جنوبی وارد ترکیه شد. نشست کمیته مشترک با نشست مقامات ارشد در ۱۷ و ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403020100432
  • خبرنگار : 71592