از اردیبهشت تا اواسط تیرماه؛

نگین بنفش گیلان چیده می شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از آغاز برداشت محصول گل گاوزبان در استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۲۰۰ تن محصول تر از باغات استان برداشت شود.

صالح محمدی امروز، اول اردیبهشت ماه در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه سطح زیرکشت گل گاوزبان در استان گیلان ۹۵۲ هکتار است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۲۰۰ تن محصول تر به ارزش اقتصادی ۴۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از باغات استان برداشت شود.

وی از آغاز برداشت محصول گل گاوزبان در باغات پایین دست اشکورات سفلی شهرستان رودسر خبر داد و بیان کرد: ۶۴۵۵ بهره‌بردار در شهرستان‌های رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر استان گیلان به کشت و کار محصول گل گاوزبان مشغول هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیلان رتبه نخست تولید محصول گل گاوزبان را در سطح کشور دارد، عنوان کرد: شهرستان رودسر با ۵۲۵ هکتار و تولید سالیانه ۲۱۰۰ تن(محصول تر) بیشترین سطح زیر کشت و میزان تولید گل گاوزبان را به خود اختصاص داده است.

محمدی گل گاوزبان را گونه ای سازگار با شرایط اقلیمی استان گیلان دانست و عنوان کرد: برداشت این محصول تا اواسط تیرماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه گل گاوزبان گیاهی علفی و چندساله با عمر اقتصادی حدود پنج سال است، یادآور شد: بخش مورد استفاده گیاه، گل آن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان زمان بذرپاشی گل گاوزبان را از نیمه دوم اسفندماه لغایت نیمه نخست فروردین ماه دانست و بیان کرد: گل گاوزبان یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم و مفید بوده که خواص درمانی بی نظیری دارد.

به گزارش ایسنا، گل گاو زبان به صورت دم کرده مصرف می‌شود که برای تقویت حواس، تصفیه خون، اعصاب، درمان سرماخوردگی، برونشیت، سرفه، التهاب و ورم کلیه‌ها، سرخک، مخملک، رماتیسم و بیماری های قلبی مفید است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403020100413
  • خبرنگار : 50040