حسن علی فولادی، در گفتوگو با ایسنا در خصوص اینکه خراسان جنوبی در چه زمینههایی از صنایع دستی فعالیت دارد، گفت: بافتههای داری و غیرداری، نساجی سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، محصولات چرمی، سفال و سرامیک، صنایع دستی چوبی از فعالیتهایی است که در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه حدود ده هزارنفر هنرمند در رشتههای مختلف صنایع دستی فعالیت دارند، اظهار کرد: محصولات صنایع دستی خراسان جنوبی به صورت محدود و چمدانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و برخی کشورهای اروپائی از جمله ایتالیا، اسپانیا، هلند، آلمان و سوئیس صادر میشود.
فولادی گفت: بیشتر مواد اولیه صنایع دستی در بحث حوله بافی تقریبا ۸۰ درصد آن از کارخانه نساجی فردوس تهیه و چرم نیز از خارج استان، تراش سنگ قیمتی بیشتر از ۹۰درصد از معادن استان تامین میشود.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه برای رونق صنایع دستی مردم باید شناخت بیشتری نسبت به آن پیدا کنند، گفت: باید تبلیغات بیشتری در این زمینه صورت گرفته و در این زمینه بیشتر باید به سمت محصولات کاربردی سوق پیدا کرد وکیفیت محصولات افزایش و قیمت تمام شده کاهش پیدا کند.
وی در خصوص حمایت از صنایع دستان اظهار کرد: دادن تسهیلات به صنعتگران این حوزه، ایجاد بازارچههای صنایع دستی، برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی، حضور هنرمندان در نمایشگاههای سایر استانها، مزایده خانههای تاریخی، بیمه هنرمندان، آموزشهای عمومی یا تخصصی ویژه شاغلین از نمنه کارهایی است که برای حمایت از صنایع دستان انجام میگیرد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: ده هزارنفر هنرمند در رشتههای مختلف صنایع دستی فعالیت دارند و لذا محصولات صنایع دستی خراسان جنوبی به صورت محدود و چمدانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و برخی کشورهای اروپائی از جمله ایتالیا، اسپانیا، هلند، آلمان و سوئیس صادر میشود.
انتهای پیام