دکتر بهنام سعیدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نامگذاری سال جاری از طرف مقام معظم رهبری به «جهش تولید با مشارکت مردم»، توجه به زیرساختهای جهش تولید را در منطقه جنوب کرمان مورد تاکید قرار داد و افزود: در هر منطقهای با توجه به اقلیم و قابلیتها باید در راستای تحقق شعار سال براساس برنامهریزی عمل شود و از آنجایی که جنوب کرمان از مزیتهای مهمی از جمله ظرفیتهای معدنی، کشاورزی و گردشگری برخوردار است، میطلبد بر اساس سیاستهای آمایش سرزمینی شناسایی شوند و اشتغال و اقتصاد فعالان این حوزهها با اولویت بندی مدنظر باشد تا در بازار عرضه دچار سردرگمی نشویم.
وی بررسی چالشهای آب موردنیاز را مورد تاکید قرار داد تا از کشتهای آببر جلوگیری و سیاستهای کشت جایگزین در منطقه متناسب با اقلیم و منابع آبی ترویج شوند.
سعیدی بیان کرد: مشکل آب در سطح کشور وجود دارد اما در هر منطقهای بر حسب نیاز و ظرفیتهای کشاورزی و معدنی باید طبق نظر کارشناسی نسبت به تأمین این زیرساخت مهم تلاش شود و منابع آبی پایدار در ترغیب بهرهبرداران در این بخشها حائز اهمیت است.
منتخب مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس حمایت از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزههای صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری منطقه را یادآور شد و به استناد تاکیدات رهبر معظم انقلاب، استفاده از ظرفیت مردمی را از دیگر راهبردهای لازم به منظور تحقق اهداف شعار سال و تحول در منطقه دانست.
وی اظهار کرد: جذب سرمایهگذاری با ارائه مشوقهای ارزان قیمت، بازار عرضه و تقاضا را پویا خواهد کرد و از طرفی میانگین تغییر در درآمد را در پی خواهد داشت.
سعیدی گردشگری را یکی از مولفههای تقویت بخش خصوصی دانست که متاسفانه در برخی از مناطق مورد بی توجهی قرار گرفته و همت ملی را میطلبد و گفت: امروزه شاهد هستیم درآمد حاصل از گردشگری در بیشتر کشورها با درآمدهای نفتی برابری میکند و در حالی که کشور ما از این نعمت خدادادی برخوردار است، اما زیرساختهایی از جمله ایجاد شهرک صنایع دستی متناسب با استعدادهای روستاییان و عشایر مغفول مانده که باید این مشکلات برای حمایت از تولید داخلی و جامعه هدف تقویت شوند.
منتخب مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی ساماندهی محصولات کشاورزی با ایجاد زیرساخت و سایر امکانات لازم در جهت صادرات و توزیع مناسب در سراسر کشور را یادآور شد که باید در دستور کار قرار گیرند و افزود: حمل محصولات کشاورزی باید با حداقل هزینه باشد تا قیمت تمام شده بر تولیدکننده فشار نیاورد و تقویت زیرساختهای حمل و نقل ریلی، هوایی و زمینی و راهیابی به دریا میتواند در این زمینه گرهگشا باشد.
وی از نبود صنایع جانبی متناسب با ظرفیتهای منطقه جنوب کرمان گلایه کرد و گفت: به طور مثال جای سوال است آیا در جنوب کرمان صنایع موردنیاز بخش کشاورزی متناسب با میزان تولید رشد کرده است؟
سعیدی تصریح کرد: متاسفانه هر ساله شاهد رها کردن بخشی از محصولات هستیم زیرا صنایع موجود جوابگوی نیاز نیستند و این به نوبه خود ضربه سنگینی به بنیه تولید و تولیدکننده میزند.
وی راهاندازی بازارچههای دائمی عرضه تولیدات داخلی را متذکر شد و افزود: با توجه به اینکه کاهش و مدیریت هزینه تولید و حذف واسطهگری با سیاست عرضه مستقیم کالا به مصرف کننده و در نقش حمایتی حاکمیت از تولید کننده و مصرف کننده تاثیرگذار است، لذا راهاندازی بازارچههای دائمی میتواند نقش بسزایی را در حمایت از تولید داخل و کاهش هزینه ایجاد کند که تحقق این مهم مستلزم مطالعات دقیق در جهت شناسایی تولیدات، جانمایی فضاهای مناسب برای ایجاد بازارچههای دائمی و بازاریابی مناسب در جهت عرضه مستقیم تولیدات به بازار ملی و بین المللی خواهد بود.
انتهای پیام