سید عقیل مرتضوی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طول رودخانههای این استان ۶۶۰۰ کیلومتر است که از این مساحت ۲۲۰۰ کیلومتر جزء رودخانههای حساس استان محسوب میشود و از مراکز جمعیتی استان عبور می کند.
وی افزود: ۱۵۰۰ کیلومتر از این مساحت برای این شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است و مطالعات حد و بستر انجام شده است.
مرتضوی ادامه داد: ۴۰۰ کیلومتر از رودخانههای خراسان شمالی نیاز به ساماندهی دارد که برای ساماندهی هر کیلومتر از رودخانه ها ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و به همین دلیل است که موضوع ساماندهی رودخانهها با تاخیر انجام می شود.
وی بیان کرد: تاکنون ۸۸ کیلومتر از مسیر رودخانهها ساماندهی شده و بیش از ۱۵۰ کیلومتر نیز امر لایروبی انجام شده است.
این مقام مسئول در ادامه به چاه های مجاز و غیرمجاز آب نیز اشاره کرد و گفت: برق هیچ چاه مجاز دارای اضافه برداشت در استان شارژ نمی شود.
وی اظهارکرد: در حال حاضر برق ۲۳۵ حلقه چاه مجاز که اضافه برداشت آب داشته اند، قطع است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: ۲۳۸۰ حلقه چاه مجاز در این استان وجود دارد که میزان برداشت سالانه آن ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.
وی ادامه داد: ۱۰۰۰ حلقه چاه از این تعداد بیش از پروانه صادر شده، آب برداشت می کنند و میزان اضافه برداشت آب آن ها ۱۰۰ میلیون متر مکعب است.
مرتضوی بیان کرد: از سوی دیگر در این استان ۴۲۰۰حلقه چاه غیر مجاز شناسایی شده که میزان برداشت آب در آن ها ۳۰ میلیون متر مکعب است و مقدار آب اضافه برداشت شده از چاههای مجاز بیش از آب برداشت شده از چاه غیرمجاز است.
وی تاکید کرد: میزان اضافه برداشت آب از چاه های مجاز دو برابر حجم سد شیرین دره است.
این مقام مسئول گفت: برای کنترل و جلوگیری از اضافه برداشت در چاههای مجاز کنتورهای برقی نصب شده که در حال حاضر ۹۰ درصد از چاههای کنتور نصب شده است.
انتهای پیام