رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

جشنواره رسا، بازخوانی نهج‌البلاغه در عرصه دانشگاه است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: جشنواره رسا بنا دارد نهج البلاغه را در عرصه دانشگاه یادآوری، ترویج و بازخوانی کند و یکی از دریچه‌هایی است که بتوانیم نسل سرگشته و جامعه به نوعی مبهوت در برخی موضوعات را به سرچشمه اصلی آرامش و امنیت برسانیم.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها امروز ۳۰ فروردین‌ماه در نشست دبیرخانه‌های استانی جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور) که در مجتمع فرهنگی حضرت معصومه(س) در قم برگزار شد، اظهار کرد: شهید مطهری در مقدمه در کتاب سیری در نهج البلاغه خود آورده است: «نهج البلاغه مثل خود علی است. کلام انسان مثل خود اوست چون کلام تنزل روح است، تجلی روح انسان است. یک روح پست کلامش پست و یک روح عالی کلامش عالیست یک روح یک بعدی کلامش یک بعدی و یک روح چند بعدی کلامش هم چند بعدی است. علی (ع) شخصیت جامع الاضداد است کلامش هم جامع الاضداد است نهج البلاغه مثل خود علی جامع است، در کلامش آزادی خواهی، حماسه، عرفان، فلسفه و اخلاق در اوج است.»

وی ادامه داد: اگر چه نهج‌البلاغه تمام آنچه از امیرالمؤمنین (ع) باقی مانده نیست، اما بخش‌هایی که به همت سید رضی گردآوری شده موهبت بسیار بزرگ و نعمت عظیمی است که بخشی از این مجموعه‌ی کلمات نورانی شخصیت جامع و معجزه عالی پیامبر(ص) را در قالب نهج البلاغه در اختیار داریم.

رستمی اضافه کرد: کسانی که با نهج البلاغه انس می‌گیرند از برکات این کتاب بهره‌مند می‌شوند؛ وقتی که انسان با تعابیر غیر مسلمانان در مورد نهج البلاغه مواجه شود، احساس می‌کند که کوتاهی کرده و باید بیشتر به این گنج عظیم توسل و تمسک کند و از آن بهره ببرد.

وی بیان کرد: ادعیه کلام اهل بیت(ع) است، به عنوان مثال دعای کمیل کلام حضرت علی(ع) است؛ لذا از وزن اعتبار، اهمیت، ارزش و هدایتگری کلام معصوم(ع) به واسطه این که فقهی یا تفسیری نیست کم نمی‌شود.

رستمی بیان کرد: جشنواره رسا بنا دارد نهج البلاغه را در عرصه دانشگاه یادآوری، ترویج و بازخوانی کند و یکی از دریچه‌هایی است که بتوانیم نسل سرگشته و جامعه به نوعی مبهوت در برخی موضوعات را به سرچشمه اصلی آرامش و امنیت برسانیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اخلاص در عمل را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر می‌خواهیم کاری انجام دهیم نیت اصلی و انگیزه اول ما باید انجام کار برای خدا باشد؛ اتصال به خداوند و بقای آنچه به خدا متعلق است، شرط ارزشمندی و ماندگاری عمل است.

وی عنوان کرد: اهتمام همه ما باید این باشد که برای امیر المومنین(ع) کار کنیم و تشکل‌های دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی، هیئات مذهبی، نمازهای جماعت از فضاهایی است که جریان نهج البلاغه و بازگشت و توجه به نهج‌البلاغه برای همه‌ی ما فراهم شود.

دانشجویان ما علی رغم تمام تنوعی که در ورودی فکر و جانشان اتفاق افتاده با این وجود فطرتشان و حقیقت وجودشان سرشته به فطرت الله است و لذا در صورت نشان دادن این حقایق به آن‌ها امکان به فعلیت رساندن این استعدادشان زیاد است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: هر چه انسان‌ها بتوانند با این منابع اصیل هدایت آشنا شوند و انس بگیرند قطعا برکات آن را در زندگی شخصی و اجتماعی خواهند دید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امیدواریم عملیات وعده صادق طلیعه‌ی تحقق وعده‌های صادق الهی در حق مومنین و مستضعفین جهان باشد، گفت: آنچه رخ داد یکی از نشانه‌های چرخش‌های تمدنی در عصر جدید بود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403013017481
  • خبرنگار : 50455