گورهای شگفت‌آور

گورهای انسان‌ها از تلخ‌ترین و البته مهم‌ترین بقایای به‌جامانده از دنیای باستان‌اند. مردم به روش‌های مختلفی دفن می‌شدند، از خاکسپاری در داخل اهرام عظیم گرفته تا انداختن جسد در باتلاق، روش دفن و خاکسپاری مردم در دوره‌ها و نقاط مختلف جهان گوناگون بوده است. در برخی موارد، مردم می‌ترسیدند مرده‌ها زنده شوند و آسیب بزنند؛ در نتیجه گاهی اجساد را قطع عضو می‌کردند و یا آنها را می‌بستند.

به گزارش ایسنا، ‌ باستان‌شناسان با کاوش در نقاط مختلف جهان گورهای باشکوه و در برخی موارد حیرت‌آوری را کشف کرده‌اند. در ادامه به منتخبی از مواردی که توسط «لایو ساینس» معرفی شده است، می‌پردازیم:

خون‌آشام‌های بدون سر در لهستان

در سال ۲۰۱۳، کارگران ساختمان که در «گلیویتسه» واقع در لهستان مشغول کار بودند گورستانی را کشف کردند که پر از بقایای افرادی سر بریده‌شده بود، درحالی که جمجمه آن‌ها بین زانوهایشان قرار گرفته بود. رسانه‌ها از آنها به عنوان «خون‌آشام‌های سربریده» ‌ یاد کردند و این اکتشاف به یک داستان بزرگ تبدیل شد.

باستان‌شناسی که این گورستان را کاوش کرد، در ایمیلی به «لایوساینس» توضیح داد که این اجساد به قرن ۱۵ یا ۱۶ میلادی تعلق دارند و هدف از این روش از دفن جلوگیری از برخاستن از مرگ و انجام کارهای شیطانی بود. البته این باستان‌شناس به این نکته اشاره کرد که این گورها می‌تواند به مجرمانی تعلق داشته باشد که اعدام شده‌اند.

مقبره‌های سلطنتی هوآکا راجادا

محوطه «هوآکا راجادا» (Huaca Rajada) واقع در شمال «پرو»، مجموعه‌ای از مقبره‌هایی را در برگرفته است که گمان می‌رود به حکمرانان تمدن «موچه» ‌ تعلق دارد. «موچه»ها مردمی بودند که از حدود ۱۰۰ تا ۷۰۰ پس از میلاد در این منطقه سکونت داشتند. درحالی که برخی از این مقبره‌ها غارت شده‌اند، در داخل برخی از آن‌ها انسان‌های قربانی‌شده، نقاب‌های پرنقش و نگار، سپر و ظروف سفالین حاوی پیشکش‌های خوراکی قرار داشت. این مقبره‌ها زیر اهرام باستانی قرار داشتند که حدود ۳۵ متر ارتفاع داشتند. این محوطه در بین سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۹۰ در این محوطه کاوش شد.

مقبره آگوستوس

مقبره آگوستوس در رم یک سازه گنبدی و مدور است که بقایای سوزانده‌شده «آگوستوس»، امپراتور روم و اعضای خانواده‌اش را در خود جای داده است. قطر این مقبره حدود ۸۹ متر بود و روی آن لوح‌هایی با شرحی از دستاوردهای آگوستوس قرار داده شده بود. همچنین مجسمه‌ای از «آگوستوس» در بالای سقف گنبدی قرار داشت. این سازه بعداً برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گرفت و بقایای سوزانده‌شده امپراتور آگوستوس دیگر در آن وجود ندارد.

توت ‌عنخ ‌آمون

«توت عنخ آمون» در نوجوانی درگذشت و در مقبره‌ای مجلل در «دره پادشاهان» به خاک سپرده شد. نقاب مرگ «توت عنخ آمون» که عمدتاً از طلا ساخته شده است، یکی از مشهورترین آثار تاریخی است که تاکنون کشف شده است. تخت طلایی «توت عنخ آمون»، ظروف مخصوص نگهداری از احشاء افراد مومیایی‌شده و خنجر ساخته‌شده از فلز شهاب‌سنگی از دیگر اشیاء‌ باورنکردنی بود که در این مقبره کشف شدند.

مومیایی «توت عنخ آمون» ‌ درحالی پیدا شد که دست‌نخورده بود و از زمان کشف آن تاکنون تحقیقات بسیاری انجام شده است تا علت درگذشت او مشخص شود. سقوط از یک ارابه در حال حاضر یکی از محتمل‌ترین فرضیه‌هاست و مالاریا نیز احتمالاً در مرگ او نقش داشته است.

در این زمینه بیشتر بخوانید :‌

از «دره پادشاهان» چه می‌دانید؟

«توت عنخ آمون» ‌ را بیشتر بشناسید

مقبره نخستین امپراتور چین

در سال ۲۲۱ پیش از میلاد سلسله «کین» که با نام «چین» ‌ هم شناخته می‌شود، به رهبری امپراتور «کین شی هوانگ»، چین را برای نخستین‌بار متحد کرد. یک مقبره استادانه در زیر یک هرم برای نخستین امپراتور ساخته شد. با اینکه باستان‌شناسان مکانی را که جسد امپراطور در آن قرار دارد، حفاری نکرده‌اند، برخی از مناطق مجاور از جمله مناطقی را که «ارتش سفالین» در آن قرار دارد کاوش کرده‌اند. «ارتش سفالین» ‌ از هزاران مجسمه در اندازه واقعی سربازان، اسب و ارابه‌ها تشکیل شده است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:‌

هشتمین عجایب دنیا

خوفو

فرعون «خوفو» ‌(دوران حکمرانی از ۲۲۵۱ تا ۲۵۲۸ پیش از میلاد) دستور داد که «هرم بزرگ جیزه»، در جیزه ساخته شود. ارتفاع این هرم به ۱۴۶ متر می‌رسد و بلندترین هرمی است که تاکنون ساخته شده است. «خوفو» ‌داخل این هرم دفن شده بود، ‌ اما امروزه فقط بخشی از تابوت‌دان گرانیتی او باقی مانده است.

ماسول

آرامگاه هالیکارناس در ترکیه یکی از عجایب جهان باستان بود که امروزه اثری از آن باقی نمانده است. در این آرامگاه «ماسول»، حاکم و ساتراپ کاریا در شمال آناتولی که در سال ۳۵۳ پیش از میلاد درگذشت، دفن شده بود. با اینکه نه ساختمان آرامگاه و نه اثری از پیکر «ماسول» باقی مانده است، ‌ اسناد تاریخی اطلاعاتی را ارائه می‌کنند که نشان می‌دهد ارتفاع این مقبره به ۴۳ متر می‌رسید و از ۶۳ ستون تشکیل شده بود.

ساتون هو

مقبره «ساتون هو» (Sutton Hoo) در جنوب شرقی بریتانیا محل بقایای یک کشتی ۲۷ متری و یک اتاقک خاکسپاری شامل ۲۶۳ اثر تاریخی است. در این مکان هیچ بقایای انسانی پیدا نشده است، اما تجزیه و تحلیل خاک آن نشان می‌دهد که زمانی جسدی در داخل آن وجود داشته که از آن زمان تاکنون کاملاً تجزیه شده است.

معروف‌ترین اثر تاریخی که در این مکان کشف شده، ‌یک کلاه‌خود است که تصاویری از حیوانات روی آن نقش بسته است. مشخص نیست چه کسی در آنجا دفن شده است، اما احتمال می‌رود «ریدوالد» که در اوایل قرن هفتم پس از میلاد بر پادشاهی در شرق انگلستان حکومت می‌کرد در آن دفن شده باشد. سکه‌هایی که در کشتی کشف شده است، ‌ مربوط به آن زمان است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403012917032
  • خبرنگار : 71631