به گزارش ایسنا، کانال تلگرامی رهیافت آمریکا در مطلبی با این عنوان نوشت: جدا از آثار فوق راهبردی تغییر معادله قدرت در منطقه غرب آسیا پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل، این حمله دستاوردهای میدانی و نظامی بسیار بزرگی نیز داشته است. یک فقره از آن، میزان عبور موفق موشکها و پهپادهای ایران از لایههای مختلف پدافندی دشمن است. سامانههای متعدد پدافندی در مسیر پرتابه های ایران را میتوان به پنج دسته اصلی تقسیم کرد:
۱_ سامانههای پدافندی مستقر در پایگاههای نظامی آمریکا در عراق، سوریه و اردن
۲_ جنگندههای پرتعداد آمریکایی، انگلیسی و اسرائیلی در طول مسیر
۳_ سامانههای پدافندی ناوهای آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و... مستقر در دریای سرخ و مدیترانه
۴_ سامانههای پدافندی برد بلند پیکان (ضدبالستیک) و میان برد فلاخن داوود (ضد کروز) اسرائیل
۵_ سامانه پدافندی برد کوتاه گنبد آهنین اسرائیل
مشاهده پرتابههای بسیار بر فراز آسمان سرزمینهای اشغالی، به این معناست که پرتابههای یاد شده توانستهاند از سد چهار لایه اول با موفقیت عبور کنند و تنها گنبد آهنین را پیش روی خود دارند که این به خودی خود یک دستاورد شگرف محسوب میشود.
با این وصف، توجه به دو نکته مهم میتواند به تخمین ما در خصوص میزان موفقیت آنها در اصابت به اهداف نیز کمک نماید:
۱- با توجه به سطح یکسان فناوری لایههای پدافندی یاد شده، ضریب موفقیت لایه آخر (گنبد آهنین) نمیتواند تفاوت چندانی با ضریب موفقیت سایر لایه های پدافندی داشته باشد.
۲_ پرتابههایی که توانستهاند با موفقیت از سد پنج لایه عبور کنند قاعدتا احتمال موفقیت بیشتری در عبور از لایه آخر نیز دارند.
دو نکته یاد شده بیانگر آنست که درصد اصابت موشک ها و پهپادهایی که به آسمان سرزمینهای اشغالی رسیدهاند به اهداف خود، اگر از درصد عبور آن ها از هریک از لایههای پدافندی قبلی بیشتر نباشد کمتر نیست و این به معنای آن است که میتوان با اطمینان بالایی گفت اکثر آنها با موفقیت اهداف خود را مورد اصابت قرار دادهاند.
انتهای پیام