احد جلیلیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به در دستور کار بودن برنامههایی برای ساماندهی چالابه به عنوان یکی از مناطق تحت مدیریت محیط زیست که مورد توجه گردشگران است، گفت: در گذشته هیچ زیرساخت و امکاناتی در ورودی این منطقه وجود نداشت و شاهد بینظمیها و مشکلاتی در ارائه خدمت به مردم بودیم.
وی ادامه داد: اکنون با همکاری سازمان محیط زیست، تصمیم گرفته شده که با جلب مشارکت بخش خصوصی به صورت بهرهبردار و بدون اینکه واگذاری صورت گیرد و در عین رعایت جدی ملاحظات زیست محیطی، زون تفرجگاهی در ورودی این منطقه ایجاد شود.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه قرار است وسعت حدود صد هکتاری از ورودی چالابه به صورت بهرهبرداری در اختیار سرمایهگذار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: سرمایهگذار میتواند در عین ایجاد امکانات گردشگری در این منطقه، به حفاظت و احیاء چالابه نیز کمک کند.
جلیلیان، پروژههای پیشنهادی برای اجرا در این زون تفرجگاهی را شامل ایجاد آلاچیق، سرویسهای بهداشتی، پارکینگ با ظرفیت محدود، پرندهنگری، دوچرخه سواری، سوارکاری، کمپینگ روزانه، غرفه ارائه محصولات بومی و محلی و... اعلام کرد و افزود: اجرای هریک از این طرحها باید بدون هرگونه دخل و تصرف در منطقه بوده و تعارضی با ملاحظات زیست محیطی نداشته باشد.
وی اظهار کرد: به علاوه سرمایهگذار هیچ حق مالکیتی نخواهد داشت و تنها میتواند در صورت تایید دورهای، حداکثر تا مدت ۱۵ سال بهرهبردار باشد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه فراخوان جذب سرمایهگذار برای این منطقه به صورت مناقصه اعلام شده، گفت: در گذشته سرمایهگذارانی که بومی استان بودند برای این منظور اعلام آمادگی کردند و در مناقصه نیز متقاضیان بومی در اولویت خواهند بود.
جلیلیان با بیان اینکه زمان آغاز این پروژه امسال و ظرف مدت دو سال پیشبینی شده، حجم سرمایهگذاری در نظر گرفته شده را نیز دو هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
وی از چالابه به عنوان یک منطقه مهم با پوشش گیاهی و جانوری غنی یاد کرد که سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار بازدیدکننده دارد و ارائه خدمات به این بازدیدکنندگان در عین حفاظت از منطقه اهمیت بسزایی دارد.
انتهای پیام