به گزارش ایسنا، این روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشت مقامات وزارت خارجه انگلیس که سطح آنها مشخص نشده است، این مذاکرات را با نیروهای واکنش سریع رهبری میکنند، در حالی که گروههای حقوقبشر این گفتوگوها را با نیروهای متهم به پاکسازی قومی و جنایات جنگی محکوم کردهاند.
گاردین نوشت این خبر هشدار میدهد که چنین مذاکراتی نوعی مشروعیت بخشی به شبهنظامیان بدنامی است که به ارتکاب جنایات جنگی متعدد ادامه میدهند و در عین حال اعتبار اخلاقی انگلیس در منطقه را هم تضعیف میکند.
این روزنامه به نقل از یک گروه حقوقبشری تمایل انگلیس برای مذاکره با نیروهای واکنش سریع را «تکاندهنده» توصیف کرد و نوشت مقامات ارشد در وزارت خارجه و اتحادیه کشورهای مشترک المنافع (FCDO) خواستار گفتوگو با نیروهای واکنش سریع شدند و جدیدترین این گفتگوها بین انگلیس و نیروهای واکنش سریع سودان در ماه مارس بود.
به نوشته گاردین، وزارت امور خارجه انگلیس و همکاریهای بینالمللی اقدام به تماس با نمایندگان نیروهای واکنش سریع کرده و موفق به انجام این کار شده است. آخرین تماس موفق هم روز چهارشنبه ششم ماه مارس بود که مقامات وزارت دفاع و امنیت با نمایندگان نیروهای واکنش سریع گفتگو کردند.
این در حالی است که مقامات انگلیسی میگویند تاکنون با «محمد حمدان دقلو» معروف به حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان ملاقات نکردهاند.
انتقادات حقوقبشری
در این زمینه، مدیر مرکز حکومتداری و حقوقبشر در دانشگاه کمبریج گفت اگرچه او وسوسه گفتوگو با نیروهای واکنش سریع را درک میکند، اما این رویکرد تنها به خشونت در سودان دامن میزند.
وی افزود: گفتوگو با کسانی که سلاح حمل میکنند، بخشی از ادامه خشونت و استبداد در سودان طی ۲ یا سه دهه گذشته بوده است. او گفت: «پراگماتیسم ما را به جایی نرساند».
همچنین «مدی کروتر» یکی از مدیران سازمان حقوقبشر «رهان السلام» این اقدام را یک گام وحشتناک علیه سودانیها دانست.
وی افزود در صورت صحت این خبر، شوک مطلق و احساس ناامیدی کامل درباره دولت انگلیس وجود خواهد داشت. تاریخ ثابت کرده که گفتوگو با نیروهای واکنش سریع جنبههای مثبت زیادی به همراه نخواهد داشت.
با این حال، وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد این مذاکرات تلاشی برای افزایش دسترسی به کمکهای بشردوستانه و پایان دادن به نبرد علیه نیروهای مسلح سودان است که آنها نیز متهم به جنایات جنگی هستند.
سخنگوی وزارت خارجه انگلیس گفت: «انگلیس به دنبال همه راههای دیپلماتیک برای پایان دادن به خشونت در سودان، ممانعت از وقوع جنایات بیشتر و اعمال فشار بر دو طرف درگیر (ارتش و واکنش سریع) با هدف دستیابی به آتشبس دائمی و انجام بدون محدودیت اقدامات بشردوستانه، حفاظت از غیرنظامیان و پایبندی به آتشبس است.
از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری حمیدتی جنگی را آغاز کردهاند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.
انتهای پیام