فایننشال تایمز: اسراییل باید به خواست متحدانش درباره پاسخ ندادن به ایران توجه کند

یک رسانه انگلیسی در یادداشتی اشاره کرد که با توجه به این که امنیت رژیم صهیونیستی در گرو کمک‌های متحدان آن است و اخیرا به دلیل شدت یافتن فجایع انسانی در جنگ غزه انتقادات متحدانش از اقدامات جنگی آن افزایش یافته، این رژیم باید به خواست تامین‌کنندگان امنیت خود عمل کرده و از پاسخ نظامی به ایران خودداری کند.

به گزارش ایسنا، در یادداشتی در یک رسانه انگلیسی با اشاره به عملیات «وعده صادق» ایران علیه رژیم صهیونیستی آمده است که حمله موشکی و پهپادی ایران به اراضی اشغالی نقطه عطفی خطرناک را در خصومت‌های ایجاد شد در منطقه در نتیجه جنگ غزه ایجاد کرده است. این حمله دهه‌ها جنگ در سایه میان جمهوری اسلامی ایران و اسراییل را به طور کامل علنی کرد.

در این مطلب اشاره شده است که هم رژیم صهیونیستی و هم ایران، حالا، با وجود گسترش خطرناک تنش‌ها به دنبال احیای بازدارندگی خود هستند و هر دو آن‌ها باید متقاعد به خودداری از گسترش تنش‌ها شوند.

ایران، شامگاه شنبه، عملیات «وعده صادق» را علیه رژیم صهیونیستی و در پاسخ به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق اجرا کرد. ایران این حمله را حق مشروع خود برای پاسخ به اقدامات متجاوزانه علیه منافع خود و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانسته است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، قبل از ساعت ۳ بامداد یکشنبه، سیل پهپادهای شاهد ۱۳۶ و موشک‌های بالستیک ایران را به آسمان سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد که گنبد آهنین را درگیر کردند. بسیاری از موشک‌ها از این سپر دفاعی عبور کرده و به اهداف مورد نظر برخورد کردند. هدف موشک‌های سپاه، پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی در نقب در جنوب سرزمین‌های اشغالی بود.

فاجعه انسانی در غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی

رسانه‌های عبری درباره این حمله گزارش دادند: حمله ۱۴ آوریل ایران متمرکزترین و هماهنگ‌ترین حمله با مهمات دقیق (موشک‌های هدایت‌شونده) در تاریخ امنیت جهانی بود. پهپادها از پایگاه‌های زیادی و از مسافت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتری شلیک شدند.

در یادداشت فایننشال تایمز آمده است: ایران نشان داده است که به دنبال گسترش بیشتر تنش‌ها نیست. شرکای غربی اسراییل نیز به رهبری آمریکا، ضمن تلاش برای هماهنگ‌ کردن پاسخی دیپلماتیک، سعی می‌کنند آن را متقاعد کنند که پاسخ ندهد و وارد خطرات جنگی تمام‌عیار با ایران نشود. اسراییل باید به این خواسته‌ها توجه کند.

در هفته‌های اخیر، در میان گسترش ویرانی‌ها در غزه، اسراییل با وجود افزایش انتقادات «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا از اقدامات جنگی آن، بیش از پیش منزوی شد. اما درسی که اسراییل می‌تواند بگیرد این است که وقتی با تهدیداتی مواجه می‌شود، متحدانش به کمک آن می‌آیند. در واقع، امنیت اسراییل به حمایت غرب و موافقت همسایگان عربی آن بستگی دارد که نگرانی‌های مشابهی درباره تهدیدهای ناشی از ایران و اسلام‌گرایی افراطی دارند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چند ماه متحدان خود را با نادیده گرفتن بیشتر توصیه‌های آن‌ها خشمگین کرد، حتی وقتی درباره پیامدهای خطرناک اقدامات او هشدار دادند. اکنون زمان آن رسیده است که تل‌آویو حمایت دوستانش را پذیرا شود، امور را بسنجد و شتابزده وارد جنگی بزرگ‌تر نشود.

عملیات «وعده صادق» ایران علیه اراضی اشغالی

در بخش پایانی این مطلب با اشاره به پیامدهای پاسخ نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی به عملیات ایران آمده است: کابینه جنگ اسراییل در حال بررسی گزینه‌های خود است. عوامل افراط‌گراتر در دولت نتانیاهو پیشنهاد پاسخ ندادن به حمله ایران و پایان یافتن جنگ غزه را رد می‌کنند. اما بدون به پایان رسیدن جنگ غزه که ضمن آسیب جدی به حماس، تلفات زیادی میان غیرنظامیان و فجایع انسانی زیادی به بارآورده است، امنیت و ائتلاف‌هایی که اسراییل به آن نیاز دارد،  شکل نمی‌گیرد. اسراییل با انتخاب سختی روبه‌رو است. باید به متحدان خود گوش بدهد.

شمار تلفات فلسطینیان در جنگ غزه به مرز ۳۴ هزار نفر رسیده که بیشتر آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. افزون بر این، بر اثر حملات رژیم صهیونیستی ۸۵ درصد از جمعیت آن در شرایطی آواره شده‌اند که کمبود شدید مواد غذایی، آب آشامیدنی و دارو وجود دارد و ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاتی آن ویران شده‌اند.

مذاکرات برای آتش‌بس با مشارکت شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی طرفین ادامه دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1403012816058
  • خبرنگار : 71628