به گزارش ایسنا، زمانی، مدیرعامل این شرکت تولید سبدهای هیدروپونیک، بسترهای کشت طبقاتی هیدروپونیک، سازنده کارخانه گیاهسازی و متخصص ساخت نورهای رشد گیاه مصنوعی را از دستاوردهای این شرکت دانست و گفت: سالها پیش، متوجه یک نیاز بزرگ در بخش کشاورزی کشور شدیم و آن فناوری جایگزینی نورهای مصنوعی به جای نور خورشید است. این فناوری، در تمام دنیا با سرعت بالایی در حال گسترش بود، اما در کشور ما توجه زیادی به این موضوع نمیشد. بنابراین با تشکیل گروهی از نخبگان و دانشجویان برتر رشتههای فیزیک، علوم کشاورزی، باغبانی و الکترونیک تصمیم گرفتیم تا گروه تحقیقاتی را تشکیل بدهیم و این فناوری را در کشورمان بومیسازی کنیم.
زمانی ادامه داد: تولید نورهای رشد گیاه و کشاورزی عمودی با استفاده از نورهای مصنوعی از دستاوردهای جدی ما است. در فناوری نورهای مصنوعی برای تامین نیاز فتوسنتز گیاه نانومترهایی از خورشید که عملکرد مثبت و بیشتری در ایجاد عمل فتوسنتز روی گیاه دارند، از طیف خورشید فیلتر شده و به وسیله تکنولوژی ال ای دی و وابسته به نوع واریته گیاه کنار یکدیگر قرار میگیرند تا نیاز گیاه را برطرف کنند.
وی اضافه کرد: در نتیجه این امر در هر فضایی و به دور از نور خورشید میتوانیم به راحتی گیاهان را پرورش دهیم که نمونه آن در ایستگاه فضایی ناسا نیز وجود دارد و طی آن، برای تامین غذای مسافران این فضاپیماها از فناوری نورهای مصنوعی برای تولید محصول در فضا استفاده میشود.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، زمانی با بیان اینکه بزرگترین مزیت این فناوری کاهش مصرف آب است که امری حیاتی برای کشورمان محسوب میشود، اظهار کرد: در زمینه تولید نورهای مکمل گلخانه برای گلخانههای سنتی با افزایش طول روز در فصول پاییز و زمستان بیش از ۴۰ درصد بهرهوری این گلخانهها را افزایش داده است که این برای تولید محصولات کشاورزی امری شگفتانگیز است.
انتهای پیام