انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در کشور با حضور باشکوه مردم برگزار شد و با برگزاری این انتخابات در برخی حوزهها، نمایندهها مشخص شدند و در برخی حوزههای انتخاباتی نیز انتخابات به دور دوم کشیده شد. از استان زنجان مردم حوزههای انتخابیه زنجان و طارم و خدابنده برای انتخاب نماینده حوزه خود پای صندوقهای رأی خواهند رفت.
با نزدیک شدن به ۲۱ اردیبهشت ماه از اکنون شاهد گرم شدن تنور انتخابها هستیم بهطوری که طرفداران نامزدها دوباره گفتوگو و بحثهای انتخاباتی را آغاز کردهاند و برخی کاندیداها نیز حضور پررنگی بین مردم دارند.
چه کسانی از زنجان به مجلس شورای اسلامی راه یافتند؟
در انتخابات ۱۱ اسفند ماه در حوزه انتخابیه ابهر، خرمدره و سلطانیه منصور علیمردانی با ۲۳ هزار و ۸۶۴ رای و کسب ۳۱ درصد آرا بهعنوان منتخب مردم شناخته شد. سیدجمال طاهری نیز با ۲۰ هزار و ۴۵۷ رأی در رده دوم قرار گرفت. همچنین در حوزه ماهنشان و ایجرود نیز تکلیف آرا مشخص شد و سیدجمال موسوی با ۲۰ هزار و ۸۲۱ رأی و کسب ۵۲.۳۲ درصد مجموع آرا بهعنوان منتخب مردم منطقه شناخته شد و نفر دوم امیر نظری با ۱۱ هزار ۹۴۴ رأی و ۳۰ درصد آرا نفر دوم شد.
همچنین در حوزه انتخابیه خدابنده هیچکدام از کاندیداها واجد رأی برای راهیابی به مجلس نشدند که به همین دلیل دو نفر از کاندیداها که بالاترین رأی را کسب کردند و وارد مرحله دوم شدند که سعید رفیعی ۱۶ هزار ۹۴۹ رأی و کسب ۱۸.۲۶ درصد آرا و احمد بیگدلی با ۱۴ هزار و ۴۵۵ رأی و ۱۵.۵۸ درصد آرا به مرحله دوم راه یافتند.
در حوزه انتخابیه زنجان و طارم نیز مصطفی طاهری با کسب ۲۷.۲۵ درصد آرا بهعنوان منتخب به مجلس راه یافت و نبیالله محمدی با ۲۶ هزار و ۷۸ رأی و محمد اسماعیلی با ۱۸ هزار و ۳۸۰ رأی به مرحله دوم راه یافتند.
۲۱ اردیبهشت ماه موعد برگزاری انتخابات
بنا بر اعلام ستاد انتخابات کشور مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۱ حوزه با رقابت برای ۴۴ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
ملاک رأی آوردن در مرحله دوم انتخابات میاندورهای، کسب اکثریت نسبی به هر میزان است، یعنی در مرحله دوم نفرات برتر با کسب هر تعداد رأی میتوانند راهی بهارستان شوند.
چرا انتخابات به دور دوم کشیده شد؟
به موجب ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اگر در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان حداقل یکپنجم آرا به دست نیاید، انتخابات دو مرحلهای خواهد شد، یعنی از بین نامزدهایی که حداقل یکپنجم آرا را در مرحله اول بهدست نیاوردهاند، فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشتهاند، در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقیمانده کمتر از دو برابر باشد، تمام آنها در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند کرد.
چه افرادی میتوانند در مرحله دوم رأی دهند؟
کسانی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده باشند، در مرحله دوم میتوانند رأی دهند و کسانی که در مرحله اول رأی دادهاند فقط در همان حوزه انتخابیه میتوانند رأی دهند.
به موجب تبصره ۴ ماده ۱۰ اصلاحی قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی «همه رأیدهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیهای که در مرحله اول انتخابات رأی دادهاند شرکت خواهند کرد و کسانی که در مرحله اول در هیچیک از حوزههای انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات میتوانند شرکت کنند.»
براساس تبصره ۵ همین ماده «در انتخابات میاندورهای حوزههای انتخابیه هر دوره مجلس نیز کسانی حق رأی دارند که در انتخابات قبلی آن دوره در همان حوزه رأی داده باشند و یا در هیچیک از حوزههای انتخابیه شرکت نکرده و رأی نداده باشند.»
از انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در زنجان چه خبر؟
در رابطه با آخرین اقدامات انجامشده برای برگزاری انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در زنجان، رئیس ستاد انتخابات استان زنجان گفت: این مرحله از انتخابات در دو حوزه انتخابیه زنجان - طارم و خدابنده برای راهیابی دو نماینده دیگر از استان به مجلس دوازدهم برگزار خواهد شد.
ابوالفضل رفیعی با بیان اینکه همه شرایط در این دو حوزه برای فرآیند رأیگیری مهیاست، اظهار کرد: انتخابات در این دو حوزه مانند دور قبل نیمهالکترونیکی خواهد بود و تغییری در تعداد و محل شعب نخواهیم داشت.
او افزود: هیأت استانی بررسی تبلیغات نیز فعالیت خود را در راستای رصد فعالیتهای انتخاباتی و همچنین برنامهریزی لازم برای برخورداری نامزدها از فرصت برابر استفاده از امکانات تبلیغی بهویژه تهیه و پخش فیلمهای تبلیغاتی و برنامههای مناظره نامزدها از شبکه استانی اشراق آغاز کرده است.
انتهای پیام