رییس سازمان بهزیستی کشور:

افراد از مراکز بهزیستی ترخیص نمی‌شوند تا به استقلال برسند

رییس سازمان بهزیستی کشور از پاسخگویی بیش از ۴۹۰۰ نفر در اورژانس اجتماعی کشور به شهروندان خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی محمد قادری در دویست و بیست و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به تذکرات، سوالات و پیشنهادات اعضای شورای اسلامی شهر تهران گفت: خدمات سازمان بهزیستی به افراد کم توان ذهنی ارائه می‌شود. در طراحی فضای عمومی برای این افراد، باید شهرداری وارد عمل شود؛ دسترس پذیری آنها و آراستگی در این خصوص قطعاً در کشور وجود ندارد. افراد در معرض معلولیت و سالمندی هستند لذا باید زیرساخت ها برای این موضوع آماده شود چراکه در آینده ۳۰ درصد از جمعیت سالمند خواهند بود.

وی افزود: هر فردی که مورد خشونت خانگی قرار گرفته باشد با سامانه ۱۲۳ تماس می گیرد و ۴۹۵۶ نفر در اورژانس اجتماعی کشور پاسخگوی شهروندان هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه سازمان بهزیستی به دنبال آموزش و مشاوره در مراکز مددکاری است گفت: در مواردی که شهروندان اقدام به خودکشی را اعلام می کنند، سازمان بهزیستی مدیریت میدانی را انجام می دهد.

وی با بیان اینکه هر ۴۵ روز یکبار جلسات ستاد مناسب سازی با حضور نماینده شهرداری تهران تشکیل می شود، افزود: جلسات ما ملی هستند و موضوعاتی مطرح و مشخص می شود که چه میزان از مصوبات اجرایی شده است.

قادری تأکید کرد: پرسش ما این است که چند درصد از بودجه برای زیرساخت‌های مناسب سازی و موارد فرهنگی و اجتماعی اختصاص داده می‌شود؟.

وی با بیان اینکه رها کردن کودکان پس از سن قانونی از سوی سازمان بهزیستی از اساس اشتباه است، یادآور شد: ما افراد را ترخیص نمی کنیم؛ مگر اینکه به شرایط استقلال برسند و وضعیت مخاطره آمیز نداشته باشند. ما سالها سرمایه گذاری نمی کنیم که افراد را رها کنیم. ۱۲۰ هزار نفر در مراکز ما نگهداری می شوند.

قادری با اعلام اینکه برای ساماندهی کودکان کار بیش از ۲۰ دستگاه باید همکاری کنند، گفت: در شهرداری تهران اقداماتی در حال انجام است و باید این سوال را پرسید که چه تعداد مصوبه عملیاتی در این زمینه وجود دارد. همین که شهردار تهران تعدادی دستگاه را گردهم آورده است اقدامی رو به جلو به شمار می رود. بنده بسیار خوش‌بینم که اتفاقات خوبی برای کودکان کار و خیابان خواهد افتاد اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که بخش قابل توجهی از کودکان کار، اتباع هستند و اینکه آیا باید رد مرز شوند یا خیر؛ باید بررسی شود.

وی افزود: در مواردی کودکانی که در خیابانها هستند، خانواده دارند و وقتی جمع آوری شوند، بعضاً خانواده‌ها اقدام به بازگرداندن فرزندان خود می‌کنند. ساماندهی کودکان کار و خیابان پیچیدگی‌هایی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه دستگاه مکانیزه مناسب سازی شده‌ای در پارک‌ها و عرصه ها وجود ندارد، اظهار کرد: سه هکتار تا ۳۰ هکتار می‌توان برای پردیس توانمندسازی در نظر گرفت تا شهروندان و خانواده‌های دارای افراد معلول از آن استفاده کنند و در این صورت، نگاه ترحمی به این قشر نیز وجود نخواهد داشت. باید این باور قلبی وجود داشته باشد که در دوره ششم مدیریت شهری ابرکاری برای این معلولان انجام شود.

وی افزود: وضعیت پروژه‌های کوچک مقیاس یا میان مقیاس متفاوت است. ما به پروژه‌ای ملی نیاز داریم و اگر این فضای خاص در تهران ایجاد شود، در دیگر شهرها نیز اقدام خواهد شد. این پردیس بزرگ می تواند در یک کریدور پرتردد ایجاد شود. ما مطالعات لازم را انجام دادیم و فضاها و عرصه‌های زیادی برای راه اندازی این پردیس وجود دارد.

قادری با بیان اینکه درخواست ما این است شهرداری و بخش خصوصی مبلغی را اختصاص دهد تا سرویس تاکسی‌های اینترنتی به خانواده‌های دارای فرزندان معلول ارائه شود، گفت: مناسب سازی به اطلاع رسانی گسترده‌ای نیاز دارد. وسعت تهران بسیار زیاد است و باید اقدام گسترده‌ای شکل بگیرد تا ملموس باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403012613841
  • خبرنگار : 71505