به گزارش ایسنا، به هر نحو که نگاه کنیم، میبینیم اوضاع بدتر شده است و کارشناسان هم بر این موضوع اتفاق نظر دارند که تعداد بیشتری از مردم به ذرات محرک معلق در هوا مانند گردهها و کپکها آلرژی پیدا میکنند، علائم آلرژیها شدیدتر شدهاند و دورههای آلرژی هم از قبل طولانیترند.
بنابر گزارش شبکه خبری سیانان، حتی اگر آلرژی فصلی هم نداشته باشید احتمالا افزایش حجم گرده را احساس میکنید. چنانکه پژوهشها نیز نشان میدهند، گرده گلها و گیاهان حتی اگر راههای هوایی را ملتهب نکنند، سیستم ایمنی بدن را مختل میکنند. بنابراین اگر از قبل با این عارضه دست به گریبان بودهاید، بدانید که تنها نیستید.
تغییرات اقلیمی چقدر مقصرند؟
دانشمندان میگویند آلرژیهای فصلی تشدید شدهاند و در کنار ابتلای گستردهتر به بیماریهای عفونی از اولین موج آثار پیشبینیشده تغییرات اقلیمی بر سلامتی به شمار میروند که هشدارهای جهانی بر آن تاکید میکنند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که با گرم شدن آبوهوا، مناطق رشدونمو گیاهان در ایالات متحده در حال تغییر هستند و این به گیاهان و درختان امکان میدهد محدوده رشدشان را گسترش دهند. از طرفی افزایش دما موجب میشود گیاهان و درختان زودتر و به مدت طولانیتری شکوفا باشند و فصل گردهافشانی را طولانیتر کنند. افزایش بارندگی هم به این معنی است که درختان موقع شکوفهدادن گرده بیشتری در هوا آزاد میکنند. رعدوبرقهای بیشتر نیز باعث ترکیدن دانههای گرده میشوند که تحریک بیشتر و بدتر شدن علائم را به دنبال دارد.
شواهدی هم وجود دارد که نشان میدهد افزایش دیاکسید کربن در جو گردهها را نیز قویتر میکند.
افزایش تعداد مواد آلرژیزای مختلف
متخصصان آلرژی پیوسته در حال تحقیق درباره این مشکل هستند.
به گزارش ایندیپندنت، بر اساس مشاهدات دکتر «جوزف اینگلفیلد»، متخصص آلرژی از کارولینای شمالی در طول سه دهه گذشته، آلرژیهای بهاری هر سال زودتر شروع شدهاند. او میگوید این دومین سال متوالی است که در این منطقه باران زیاد میبارد، اما برف نمیبارد و همین الگوی آبوهوایی متفاوت به غلظت بیشتر گردههای بهاره منجر میشود. به گفته او در ماه فوریه امسال (۲۰۲۴) میزان گردهها زیاد بود که غیرعادی است.
بررسیهای او نشان میدهد که آلرژیهای بیمارانش شدیدتر از همیشه شده و برای کنترل آن به داروهای بیشتری نیاز است.
اما متخصصان میگویند مشکل به همینجا ختم نمیشود و تعداد مواد آلرژیزای مختلف (آلرژنها) که افراد به آنها حساسیت دارند نیز طی ۲۵ سال گذشته دو برابر شده است.
انتهای پیام