یعقوبعلی نظری امروز ۲۵ فروردینماه، در صدوپانزدهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: انتظار ما این است که در شورای گفتوگو هر سال نسبت به سال گذشته دقیقتر، فعالتر و کاربردیتر مدیریت و مشارکت شود.
وی با بیان اینکه ما دو مسیر یا دو محور تصمیمگیری در شورا داریم، عنوان کرد: یکی از مسیرها جریان اقتصادی استان بوده که یک جریان فعال و زنده است و حرکت رو به جلو دارد. ممکن است با موانع و مشکلاتی مواجه شود که باید مدیریت کنیم و این کار جاری شورای گفتوگو است. ما تاکید داریم که نباید اجازه داد مشکلات روی هم انباشته شود که در این صورت حل آن سختتر خواهد شد.
نظری افزود: هر مشکل حتی جزئی که از نظر کند کردن یا سرعت دادن در فرایند اقتصادی استان تاثیر دارد، باید مدنظر دبیرخانه شورا قرار گیرد. خاستگاه این موضوعات باید خود شورای گفتوگو باشد. اگر مسئلهای وجود دارد بخش خصوصی باید آن را شناسایی کند. بخش خصوصی و شورای گفتوگو در شناخت مسئله مقدم بر حاکمیت است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مقام معظم رهبری شعار سال را جهش تولید با مشارکت مردم مطرح کردند که جهش با رشد متفاوت است، عنوان کرد: عصاره مردم در بخش تولید اتاق بازرگانی، صنعت و معدن، تعاون و تشکلهای مربوطه هستند. ما برنامههای بخش خصوصی را میخواهیم و نباید برای آن تصمیم بگیریم، بلکه بخش خصوصی باید تصمیم بگیرد که میخواهد چه کاری انجام دهد. فهرست و عناوین برنامهها باید مشخص شود.
وی ادامه داد: ما آمادگی داریم برای تحقق شعار سال هر هفته با یک انجمن جلسه داشته باشیم. پروژهها و برنامههای مربوط به تحقق شعار سال باید در حوزه بخش خصوصی و شورای گفتوگو اتفاق بیفتد، ما نیز به عنوان بخش حاکمیتی آمادگی داریم که در خدمت جهش تولید باشیم.
نظری بیان کرد: ما بر مشارکت، حضور و جلسات فعال و موثر در شورا تاکید داریم. جلسات شورا باید به سمت تاثیرگذاری پیش برود. انتظار ما این است مانند گذشته و حتی بهتر از گذشته مشارکت فعال و تاثیرگذاری لازم وجود داشته باشد. برای تشکیل دبیرخانه شرق کشور نیز مشکلی نداریم؛ زیرا مسائل مشترکی داریم. شرق کشور علیرغم داشتن ظرفیتهای بسیار خوب به عقبماندگی مشترکی دچار شده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال جمعبندی وضعیت اقتصادی استان هستیم و باید اشراف دقیق داشته باشیم، تصریح کرد: در ابتدای دولت ۴۶۰۸ واحد صنعتی پروانه بهرهبرداری داشتند و در سال ۱۴۰۰، ۸۹۰ واحد راکد بود. از ۸۹۰ واحد راکد ۳۵ واحد تحت برنامه احیا قرار دارد و ۲۷۳ واحد احیا شده است، ۵۸۲ واحد نیز غیر قابل احیا هستند. ما به صنعت و معدن اعلام کردیم که این موارد باید تعیین تکلیف شوند؛ زیرا اگر این کار انجام نشود، در همه شئون آفت است.
وی اضافه کرد: ما در حوزه جهاد کشاورزی نیز اعلام کردیم که باید میزان سرمایهگذاری و اشتغال صنایع غذایی روشن باشد. این موارد اطلاعات پایه هستند که اگر این اطلاعات پایه را نداشته باشیم یا ضعیف باشد آیا میتوانیم تصمیمگیری کنیم؟
نظری گفت: ما به این موضوع اعتقاد نداریم که جریان اقتصادی استان باید مبتنی بر منابع بانکی باشد، بلکه تامین منابع راههای مختلفی دارد که باید بررسی شود. منابع بانکی ما باید مدیریت شود و بدانیم به کدام سمت پیش برود. ما پولهای سرگردان و منابع مالی متعددی در جامعه داریم. سال ۱۴۰۰ نسبت بین منابع و مصارف ما ۶۷ درصد بود که اکنون به ۷۴ درصد رسیده و هدف ما ۸۵ درصد است.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شاخصهای اقتصادی استان اعم از نرخ بیکاری در سال گذشته ۶.۳ درصد و پایینتر از میانگین کشوری بود. نرخ مشارکت ما نیز به ۴۴ درصد رسید. در حال حاضر در استان دغدغه اشتغال نداریم، البته هنوز هم گرفتاری وجود دارد. ۵۳ پروژه عمده در حوزه صنعت و معدن داریم که تا پایان دولت به بهرهبرداری خواهد رسید. ارزش سرمایهگذاری این پروژهها ۱۰۰ همت است. ۴۳ قلم کالا داریم که در ۳۹ واحد ۴۶ درصد رشد داشتند. جریان اقتصادی استان امیدوارانه و رو به جلو است.
انتهای پیام