آیتالله لطفالله دژکام امروز (۲۱ فروردین ماه) در نشست اساتید و رؤسای دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، گفت: از ابتدای انقلاب فرهنگی تا امروز ما کمبودی در حرف خوب و مناسب مشاهده نمیکنیم، اما بررسی کارنامهها در عمل و اجرا نشانه نداشتن موفقیت در این بعد است.
وی ادامه داد: گاهی تلاشهایی که ما انسانها انجام میدهیم هرچند در سطح بسیار عالی هم باشد، آن نتیجهای که از آن میخواهیم حاصل نمیشود و اینجاست که باید تاکید کنیم بر جمله گهر باری که امام راحل فرمودند که «ما موظف به تکلیف هستیم نه موظف به نتیجه» بنابراین انسان میبیند باید تلاش خود را در عرصههای مختلف به کار ببندد و دست از کوشش و تلاش بر ندارد، هرچند آن تلاش به نتیجهای که مد نظر او است، منتج نشود.
دژکام با اشاره به اثرگذاری اساتید دانشگاه بر نسل جوان و دانشجو، اظهار کرد: مدرسان و مجموعه مدیریت دانشگاه باید در رابطه با تخلفات اخلاقی غیرقابل اغماض، تصمیم واضح بگیرند و متصدی این امر و عامل اصلی تاثیرگذار در این زمینه در دانشگاهها، استادان هستند.
وی بیان کرد: اگر در مجموعه دانشگاه، استاد ما در چارچوب قرار گیرد و خود را مقید به قواعد دانشگاه بداند، مطمئناً دانشجو هم عمل غیرقانونی و غیراخلاقی از خود نشان نمیدهد. بنابراین هر جا ما در چارچوب باشیم، دانشجو هم تبعیت میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم در این نشست با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان، اظهار کرد: بیانات مقام رهبری در تعیین وظیفه و رسالت دانشگاه حجت را بر همه تمام کرد و این به به منزله آن است که همه ما در هریک از عرصههای دانشگاه باید تلاش کنیم تا حرکتمان در مسیر سهگانه طرحشده توسط رهبری باشد.
محمدرضا قائدی به نکات تاکیدی رهبری بر مباحث تعلیم و تربیت در دانشگاه اشاره کرد و افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به تبع مجموعه کل دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد دانشکده تعلیم و تربیت، زمینه اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه افزایش برد تربیتی دانشگاهها فراهم میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز در این نشست گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۴۰۰ و با تدوین سند تحول و تعالی برای پنج سال آینده خود، چراغ راهی را براساس اسناد بالادستی نظام تعیین کرده که اگر با دقت و تامل به نکات این سند توجه کنیم، میبینیم بیشتر نکات مد نظر مقام معظم رهبری در تحقق آن سه اصل بالا در این سند مندرج است.
علیرضا بیاباننورد همچنین تدوین و نگارش بیانیه تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی توسط ریاست عالی این دانشگاه در سال گذشته را نشانهای از پیشرو بودن این دانشگاه در اجرای منویات رهبری دانست و گفت: تاکیدهای مقام معظم رهبری بر تاثیرگذاری تربیتی دانشگاهها که با بیان جهتدهی به تولید علم و تولید عالم به آن اشاره کردهاند، در بیانیه تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اسلامی به وضوح و دقت مورد توجه قرار گرفته است و این میتواند نویدبخش آینده روشنی در بعد تربیتی برای این دانشگاه باشد.
کار در دانشگاه، تلاش در عرصه علمی و فرهنگی است
در ادامه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اظهار کرد: قاعدتاً کار و تلاش در جبهه دانشگاه و سنگر دانشگاه، هم عرصه علمی است و هم عرصه فرهنگی، بنابراین تلاش مضاعفی را میطلبد.
حجتالاسلام مهدی یعقوبی بیان کرد: یکی از نکات دارای اهمیت این است که خیلی اوقات روزمرگی، سختیها و مسائل مختلف، انسان را بخصوص در مسؤولیتی که دارد ممکن است دچار چالش و بیانگیزگی کند. در این راستا هرچه مسؤولیت بالاتر باشد، سختیهای آن هم بیشتراست.
وی ادامه داد: در محیط دانشگاه انواع مراجعههای دانشجویی از همه جا بریده، به ما اساتید میرسد و توقع دارند از آنها پشتیبانی کنیم. این در حالی است که مشکلاتی مانند کاستیها، کمبودها، مسؤولیت سنگین و فشارهای زیاد هجمههای فرهنگی نیز وجود دارد، در این فضا و در مواجهه با این نسل جوان پرشور و پرانرژی آیندهدار که در عین حال در معرض زمینههای انحراف هم قرار دارد، باید آنچه از توانمان بر میآید انجام دهیم و در کنار آن، تکیه و توکلمان به خدا باشد.
یعقوبی تاکید کرد: باید آن چیزی را که برعهده ما گذاشته شده و وظیفه ماست به نحو احسن انجام دهیم و خودمان را وسیله بدانیم، زیرا خداوند این مسؤولیت را بر گردن ما گذاشته است.
به گزارش ایسنا، در این نشست معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی فارس با اشاره به ضرورت ریشهیابی ناهنجاریهای نسل جوان بخصوص در بحث پوشش، اظهار کرد: در گذشته ساختار مراکز تربیت معلم کمک زیادی به آموزش مدرسین و ایجاد دانش روش تدریس و روش برخورد با نسل جوان برای مدرسان میکرد و در آن مجموعه رابطه دوستانه و صمیمی بین استاد و دانشجو برای مدرسان دانشگاه نهادینه میشد، این روند، کمک بسیار موثری به پیشگیری از ناهنجاریهای جوانان میکرد.
حسن سلطانی ادامه داد: اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی تدوین بیانیه تعلیم و تربیت و مرور آن، در کنار توجه به بیانات مقام معظم رهبری برای پیدا کردن حلقه مفقوده بین استادان و دانشجویان بسیار موثر است.
وی آگاهی به مسائل روز را برای استادان در زمان پاسخگویی به چالشهای ذهنی و شبهات دانشجویان بسیار مهم ارزیابی و اضافه کرد: اساتید بخصوص مدرسانی که به تازگی در قالب دستیار آموزشی یا هیأت علمی وابسته به جمع دانشگاه آزاد اسلامی پیوستهاند، باید در قالب برگزاری کارگاهها و هماندیشیهایی با بیانیه تعلیم و تربیت و نقش ویژه خودشان در اندیشهسازی دانشجویان آشنا شوند.
انتهای پیام