مریم حاجیابراهیمی عصر سه شنبه ۲۱ فروردین در حاشیه بازدید از بازارچه نوروزی صنایعدستی منطقه نمونه گردشگری نهارخوران گرگان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولیدات سنگی و چوبی، سوزندوزی، پارچهبافی، گلیمبافی، زیورآلات ترکمن، تولیدات چرم دستدوز، کاشی سنتی و سرمهدوزی ازجمله محصولات استان گلستان محسوب میشود که به کشورهایی مانند ترکمنستان، ارمنستان، ازبکستان، بلغارستان، انگلستان، آلمان، امارات، یونان، ایتالیا و آمریکا صادر شده است.
وی بیان کرد: در این مدت ۷۷۰ میلیارد ریال انواع محصولات صنایعدستی ازجمله نساجی سنتی، صنایع دستی چوبی و حصیری، رودوزیهای سنتی، تولیدات چرمی دستدوز، بافتههای داری و غیرداری و سفال و سرامیک در کارگاههای استان گلستان تولید شد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان با اشاره به فعالیت ۷ هزار و ۵۰۰ هنرمند در رشتههای مختلف صنایعدستی استان گلستان، گفت: ۹۵ درصد فعالیت در حوزه تولیدات صنایعدستی استان بر عهده بانوان است که ۷۰ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
حاجیابراهیمی ضعیف بودن همکاری در انجام تبلیغات برای فعالیت بازارچههای صنایعدستی، هزینه بالای غرفهها در نمایشگاههای بینالمللی، قیمت بالای مواد اولیه که باعث افزایش قیمت تمامشده محصول و به دنبال آن کاهش تقاضای خرید میشود را ازجمله مشکلات هنرمندان دانست و بیان کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با برپایی بازارچههای موقت و در اختیار قرار دادن غرفهها باقیمت مناسب تلاش دارد زمینه عرضه بهتر محصولات هنرمندان استان را فراهم کند.
وی افزود: حل سایر مشکلات هنرمندان صنایعدستی هم نیازمند همراهی نهادهای مرتبط در سطح شهرستان، استانی و کشوری است و رایزنی با کارخانهها و کارگاهها در سطح کشور برای تأمین مواد اولیه باقیمت مناسب برای هنرمندان استان در حال انجام است.
انتهای پیام