مجید اسکندری در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: خوشبختانه تالاب پیرسلمان از وضعیت خروجی آب خوبی برخوردار بوده و به صورت کامل آبگیری شده و هماکنون ۱۰ لیتر بر ثانیه دارای خروجی آب است.
وی افزود: در صورت رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت دوم و نیز عدم برداشت بیرویه آب از چاههای پیرامون تالاب به طور قطع این تالاب طبیعی زیبا در تابستان و پاییز خشک نخواهد شد و به علت وجود چشمه در بستر تالاب از کف آن آب میجوشد اما اگر الگوی کشت و برداشت بیرویه آب از چاهها پیرامون رعایت نشود، باید منتظر خشک شدن مجدد تالاب باشیم.
اسکندری یادآور شد: هماکنون در این تالاب گونههای مختلف جانوری و پرندگان از جمله پرندگانی چون کشیم، حواصیل و چنگر قابل مشاهده بوده و پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرت خود از این تالاب استفاده میکنند ضمن اینکه در سد نعمتآباد و تصفیهخانه شهر اسدآباد نیز پرندگان مهاجر هنوز مشاهده میشوند.
تبدیل تالاب چمشور به نقطهای کویری و کانون ایجاد ریزگرد
وی در ادامه با اشاره به تالاب فصلی چمشور اسدآباد گفت: با بارشهای اخیر تاحدودی کف این تالاب آب جمع شد اما با گذشت پنج سال همچنان به علت خشکسالیهای مداوم و تبخیر بالای بارشها و کاهش نزولات جوی همچنان خشک بوده و آبگیری نشده است.
اسکندری با بیان اینکه این تالاب آخرینبار در سیل سال ۹۸ آبگیری شده است، تصریح کرد: این تالاب فصلی با وسعت کل ۵۰۰ هکتار واقع در ۲۵ کیلومتری اسدآباد بوده که به علت خشکسالی چند سال اخیر و کاهش بارندگیها طی چند سال گذشته آبگیری نشده و به نقطهای کویری تبدیل شده است و به عنوان یکی از کانونهای مستعد ایجاد و تولید گردوغبار در این شهرستان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه با اندک باد و طوفان خاکهای فرسوده و گردوغبار از کف تالاب به سمت روستاهای منطقه چهاردولی و همچنین شهر اسدآباد بلند میشود، افزود: این تالاب فصلی در سالهای گذشته زیستگاه پرندگان و جانوران بسیاری بوده و هر سال در بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر نظیر فلامینگو بوده است.
اسکندری ادامه داد: خشکسالیهای مداوم، چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه کشاورزان از تالاب و چرای بیرویه دامها را میتوان از جمله عوامل فرسایش خاک و تخریب بستر این تالاب فصلی دانست.
وی با اشاره به اینکه تالاب فصلی چمشور زیستگاه مناسبی برای پرندگان بود و از طرفی آب تالاب نیازهای آبی زمینهای کشاورزی اطراف را تأمین میکرد، یادآور شد: با توجه به خشک بودن تالاب در حال حاضر در این تالاب فصلی پرندگان و جانورانی که هر ساله در حوضه آبی تالاب در حال زیست بودند، وجود ندارد.
اسکندری گفت: قورباغه، لاکپشت خزری، مار آبی، حواصیل خاکستری، اگرت سفید بزرگ، درنا، غاز خاکستری، اردک سر سبز، خوتکا، زنبور خور، زاغی، کلاغ، گنجشک، چوب پا، خروس کولی، آبچلیک پا سرخ، کاکایی سر سیاه، پرستو دریایی، اوست، اکراس، لک لک و انواع کرم از پرندگان و جانورانی بودند که از این تالاب به عنوان زیستگاه استفاده میکردند.
افتتاح و راهاندازی مرکز معاینه فنی خودروهای سبک اسدآباد در اردیبهشت
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد در ادامه از افتتاح و راهاندازی مرکز معاینه فنی خودروهای سبک این شهرستان در اردیبهشت ماه امسال خبر داد و اظهار کرد: شهرستان اسدآباد فاقد مرکز معاینه فنی خودروهای سبک بوده که راهاندازی این مرکز یکی از مهمترین مطالبات مردم این شهرستان در سالهای اخیر بوده است.
وی افزود: به علت نبود مرکز معاینه فنی خودروهای سبک در شهرستان، مردم اسدآباد به ناچار به سایر شهرستانها و مرکز استان مراجعه داشتند که در همین رابطه اتلاف وقت، خطرات راه و صفوف طولانی نوبت معاینه فنی موجب نارضایتی مردم اسدآباد شده بود.
اسکندری بیان کرد: راهاندازی مرکز معاینه فنی خودروهای سبک شهرستان اسدآباد از نقش مؤثری در کاهش مشکلات آلودگی هوا به ویژه در فصول سرد سال برخوردار خواهد بود.
به گزارش ایسنا، تالاب پیرسلمان یکی از سه تالاب طبیعی استان همدان بوده که در مجاورت امامزاده پیرسلمان واقع شده و جزء آثار ملی و طبیعی کشور به ثبت رسیده است. این تالاب از جمله منابع آبی دائمی بوده که علاوه بر تأمین آب کشاورزی منطقه زیستگاه ارزشمندی برای جانوران آبزی مختلف و دوزیستان و پرندگان مهاجر و ساکن به شمار میرود.
به استناد بند(و) ماده شش قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مطابق آگهی رسمی شماره ۲۲۴۷۴ اردیبهشتماه سال گذشته تالاب پیرسلمان به مدت پنج سال با حدود مشخص به عنوان منطقه شکارممنوع ارتقاء سطح حفاظتی یافته و هر گونه شکار، صید و تیراندازی در آن ممنوع است.
انتهای پیام