جانشین معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی استان:

آموزش یکی از نیازهای ضروری صنایع‌دستی خراسان رضوی است

جانشین معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نیازهای ضروری صنایع‌دستی آموزش است که در این حوزه ضعف‌هایی در بخش اعتبارات وجود دارد و با توجه به وسعت استان فضاهای آموزشی محدودی موجود است که باید در این خصوص فعالیت‌هایی را گام به گام انجام داد.

مهدی اکاتی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت‌هایی که در یک سال اخیر در حوزه صنایع‌دستی انجام گرفته است، اظهار کرد: هر کدام از حوزه‌های مختلف معاونت صنایع‌دستی استان برنامه‌های گوناگونی از جمله مباحث آموزش و ترویج آن، صدور مجوزها، تجاری‌سازی و بازرگانی و موارد دیگر را دارند که براساس نیاز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از نیازهای لازم صنایع‌دستی آموزش است، افزود: در این حوزه ضعف‌هایی در بخش اعتبارات وجود دارد و با توجه به وسعت استان فضاهای آموزشی محدودی موجود است که باید در این خصوص فعالیت‌هایی را گام به گام انجام داد.

کمبود فضاهای آموزشی بخش‌های دولتی یکی از معضلات صنایع‌دستی استان به شمار می‌رود

جانشین معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه کمبود فضاهای آموزشی بخش‌های دولتی یکی از معضلات صنایع‌دستی استان به شمار می‌رود، بیان کرد: خوشبختانه بخش آموزش در سال گذشته علی‌رغم محدودیت در اعتبارات اما با پیگیری‌های پی در پی توانست با کمک وزارت‌ میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین سازمان برنامه و بودجه اعتبارتی را برای تکمیل بعضی از پروژه‌هایی که چندین سال از توقف آن‌ها می‌گذرد تخصیص دهد.

وی با بیان اینکه مکان‌هایی مانند روستای ملی بسک تربت‌حیدریه، قوچان، سرخس، نیشابور و گناباد از جمله مناطقی هستند که پروژه‌های نیمه کاره آن‌ها را پوشش داده‌ایم و هر کدام پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی دارند و پیشرفت‌هایی صورت گرفته است، عنوان کرد: معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بخش خصوصی را ترغیب کرد تا یکی از اولین خانه‌های صنایع‌دستی استان در مشهد را راه‌اندازی کند که در این خانه تاریخی حدود ۱۰ الی ۱۲ نفر فعالیت می‌کنند و رشته‌های مختلف صنایع‌دستی از جمله سفال، گلیم، قلم‌زنی، معرق و چند رشته دیگر در این مجموعه وجود دارد.

اکاتی اضافه کرد: وجود چنین مجموعه‌ای می‌تواند برای ایجاد اشتغال و حضور دانش‌آموختگان در این بخش فرصتی باشد تا در این فضا نهایت بهره و استفاده را ببرند. این مجموعه همچنین می‌تواند منجر به  خلاقیت و ارائه ایده از سوی هنرمندان شود. چنین فضاهایی باعث می‌شود میان هنرمند و مردم ارتباطی مثمرثمر شکل گیرد که می‌توان این حرکت را جزو اهداف خانه صنایع‌دستی نیز برشمرد.

وی با بیان اینکه در یک سال اخیر برنامه‌های ترویجی مختلفی را برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی در حوزه حمایت از تولید و صدور مجوزها از جمله برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی به شمار می‌رود که فعالیت‌هایی را برای حمایت از هنرمندان انجام می‌دهیم.

جانشین معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: راه‌اندازی خانه صنایع‌دستی در مصلی تاریخی مشهد از جمله برنامه‌های این سازمان محسوب می‌شود که تعدادی از هنرمندان در این خانه تاریخی حضور دارند و آثار خود را در معرض نمایش قرار می‌دهند. همچنین خانه ملک از بناهای تاریخی مشهد است که تعدادی از هنرمندان به فعالیت مشابه خانه مصلی آثاری را نیز خلق می‌کنند.

وی در خصوص فعالیت‌هایی که در زمینه تجاری‌سازی صنایع‌دستی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: بخشی از فعالیت‌های حوزه‌ تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی استان در دو بخش برگزاری و مشارکت در نمایشگاه‌های ملی و مناسبتی صنایع‌دستی در سطح استان‌ها تقسیم می‌شود. همچنین بازارچه‌های موقتی را در فضای تاریخی استان و موزه‌ها از جمله آرامگاه فردوسی و باغ نادری مهیا کردیم تا هنر دوستان صنایع‌دستی بتوانند از این فضاها استفاده کنند.

اکاتی با بیان اینکه حدود ۵۰ فروشگاه مجوز صنایع‌دستی را دریافت کردند، افزود: حمایت‌های دیگری از هنرمندان صورت می‌گیرد که می‌توان به برگزاری کارگاه‌ها و تسهیلات بانکی مختلف و بیمه در دو بخش تامین اجتماعی و عشایر روستایی برای هنرمندان اشاره کرد. همچنین معافیت‌های مالیاتی از جمله برنامه‌های مدنظر معاونت صنایع‌دستی استان در حوزه تولیدکنندگان صنایع‌دستی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403012111146
  • خبرنگار : 50081