«کمال کریمی» در گفتوگو با ایسنا در مورد عملکرد استان تاکنون راجع به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، تصریح کرد: این طرح ملی با توجه به منویات مقام معظم رهبری و براساس مصوبات و ابلاغیههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در سال ۱۴۰۱ به عنوان پیشسال طرح شروع شد و در این رابطه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد متعهد به تولید و کاشت ۱۵ میلیون اصله نهال از سال ۱۴۰۲ و طی چهار سال با هماهنگی و همکاری سایر دستگاهها شد.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر دو میلیون اصله نهال از انواع نهالهای بیابانی و جنگلی، بومی و سازگار با محیط و شرایط اقلیمی و اکولوژیکی و کمآبخواه همچون بنه، بادام کوهی و تاغ، تولید و نسبت به شناسایی نزدیک به هشت هزار هکتار مناطق مستعد کاشت در سطح استان اقدام شد و با تهیه فرم شناسنامه و طرح تیپ، موارد در کمیته علمی استان و کمیته فنی اداره کل مورد تایید و تصویب قرار گرفت.
کریمی خاطرنشان کرد: طی سال ۱۴۰۲ و در حال حاضر نیز در شهرستانهای ابرکوه ۳۵۰۰ هکتار، بهاباد یکهزار هکتار، مروست یکهزار هکتار، اشکذر یکهزار هکتار، خاتم یکهزار هکتار و میبد ۱۵۰ هکتار و اردکان ۱۰۰ هکتار در دستور کار قرار گرفته و در حال فعالیت آماده سازی بستر(چاله کنی) و کاشت نهال است.
به گفته وی، از سال گذشته تاکنون بالغ بر دو میلیون اصله نهال در سطح نهالستانهای منابع طبیعی و نهالستانهای بخش خصوصی استان تولید و جهت کاشت در سال ۱۴۰۳ آماده شده است.
این مسئول اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف این طرح در استان، تفاهمنامههای متعددی با ارگانها و دستگاههای اجرایی همچون آموزش و پرورش، سپاه پاسداران و هلال احمر منعقد شده و در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: جلسات هماهنگی نیز در استانداری یزد با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار و کلیه دستگاههای مرتبط به ویژه شهرداریهای سراسر استان، ملزم به همکاری شدهاند.
کریمی با اشاره به اجرای پویشهای مختلفی مانند پویش سردار شهید سلیمانی، پویش صبح زیتون به نیت شهدای مظلوم غزه و شهدای راسک در راستای اجرای این طرح، گفت: در سال ۱۴۰۲ این اداره کل سعی بر آن داشت که از ظرفیت و پتانسیل سایر بخشها نیز استفاده کند که در این راستا از یگان ویژه استان، بسیج سازندگی و هلال احمر در عملیاتهای کاشت نهال و در برخی شهرستانها از ظرفیت دانشآموزی جهت فرهنگسازی و تولید نهال، استفاده شد.
انتهای پیام