در فصل زایش و زادآوری حیات وحش مطرح شد؛

تلاش آبزیان برای بقا در زیستگاه/کاهش زادآوری طبیعی ماهیان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اشاره به اهمیت زادآوری طبیعی آبزیان، گفت: فشاری که توسط انسان روی رودخانه‌ها و زیستگاه‌ها وجود دارد در حقیقت بقا آبزیان را نشانه گرفته و به خطر می‌اندازد.

حمزه عشوری امروز ۲۰ فروردین ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تهدیدهای فصل زادآوری طبیعی آبزیان، اظهار کرد: آلایندگی رودخانه‌ها، شکار و صید در حوزه رودخانه‌ها، تخریب زیستگاه‌ها، عامل موانع فیزیکی در مسیر مهاجرت ماهیان و عدم تامین حق ابه محیط زیستی از عوامل کاهش زادآوری طبیعی ماهیان است. 

وی با تاکید بر اینکه عوامل فوق حیات آنها را به مخاطره می‌اندازد، افزود: بر اساس آمار اداره کل شیلات گیلان زادآوری طبیعی ماهیان کاهش داشته که بسیار نگران کننده‌ است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: اگر عملیات پرورش که توسط نهادهای مسئول مانند شیلات انجام می‌شود، صورت نگیرد، ذخایر آبزیان با مشکل عدیده‌ای روبرو می‌شود.

عشوری با بیان اینکه موانع فیزیکی مانند برداشت بی‌رویه شن و ماسه می‌تواند روی زادآوری آبزیان تاثیر گذار باشد، تصریح کرد: هر کدام از آبزیان به‌ویژه ماهیان، دوره تخم‌ریزی مختص به خود را دارند به همین دلیل باید تخم آنها در بستر آبی پخش شود، زمانی که این مهم اتفاق افتاد، نوزادان به یک محدوده از رشد رسیدند، راه مهاجرت به دریا را شروع و بقیه عمر خود را در دریا سپری می‌کنند.

وی تاکید کرد: این محدوده زمانی که از تخم‌ریزی مولد تا تفریق تخم و رسیدن به اندازه مناسب از آبزیان و طی مسیر مهاجرت به دریا است، بسیار حائز اهمیت بوده و باید امن شود.

 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اشاره به راه‌های امن سازی این فرآیند، افزود: امکان مهاجرت از رودخانه‌ها با حذف موانع فیزیکی از جمله ممنوعیت برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها، پیشگیری از صید و شکار بی‌رویه و همچنین احیای راه‌های ماهی رو که ازدیاد بیشتر دارد، می‌تواند در فرآیند زادآوری طبیعی آبزیان موثر باشد.

عشوری با اشاره به ممنوعیت برداشت شن و ماسه در گیلان از ۱۵ اسفند ماه تا اواخر اردیبهشت، خاطرنشان کرد: در تمام دنیا به فصل زایش و زادآوری حیات وحش احترام می‌گذارند.

وی از مردم خواست در این فصل با حیات وحش و بویژه آبزیان مدارا کنند و اجازه دهند تا کار زادآوری طبیعی آنها انجام شود و گفت: فشاری که روی رودخانه‌ها و زیستگاه‌ها وجود دارد در حقیقت بقا آبزیان را نشانه گرفته و به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403012010296
  • خبرنگار :