اکبر طیبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این طرح در سطح ۴۳۰ هزار از اراضی استان که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با حضور ۱۵۰ کارشناس انجام میشود و در قالب این طرح مساعدتهای متنوع اعم تسهیلات کم بهره جهت خرید و تجهیز ادوات و انواع کودهای ریز مغذی و مشاورههای مختلف توسط کارشناسان ارائه میشود.
وی با اشاره به حضور بیش از ۱۵۰ کارشناس کشاورزی در راستای ارائه مشاوره و آموزشی های ترویجی و اصول کشت در این طرح، ادامه داد: به کشاورزان توصیه میکنیم حتما در مدت باقی مانده نسبت به کشت تناوبی اقدام کنند.
طیبی با بیان اینکه کشتهای استان زنجان به دو صورت آبی و دیم بوده که عمده آن دیم است، اضافه کرد: باتوجه به شرایط جوی در فصل پاییز کشت گندم و بخشی از جو و محصولات تناوبی انجام شده و در فصل بهار و تقریبا اسفند ماه کشت بهاره را داریم البته در شهرستان طارم اقلیم متفاوتی را شاهد هستیم و برخی کشتها در زمستان انجام شده و اکنون در مرحله برداشت قرار دارند.
این مسئول با اشاره به سیاست وزارتخاته و تنشهای محیطی و اهمیت در تبدیل پایش زرد به سبز، گفت: توسعه کشتهای تناوبی اعم برنامههای تاکیدی وزارتخانه است.
وی با اشاره به حذف آیش و ترغیب کشاورزان در کشت دانههای روغنی (گلرنگ و کاملیا) و همین طور نباتات علوفهای و گیاهان دارویی به شکل دیم در کنار محصولات غلات خود مثل گندم، تشریح کرد: این مهم موجب حفظ بستر خاک و یک درآمدزایی مازاد برای کشاورزان در کنار محصولات اصلیشان که غلات است، خواهد شد.
انتهای پیام