ناصر سرگلزایی امروز، ۱۹ فروردین در آئین معارفه سرپرست دانشکده علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان کاشمر اظهار کرد: کاشمر به نسبت سایر شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از خصوصیات خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه کاشمر با داشتن قدمت چند هزار ساله میتواند قطبی برای گردشگری سلامت و توریسم درمانی باشد، عنوان کرد: باید به بخش گردشگری سلامت و توریسم درمانی توجه ویژهای داشت.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خیرین سلامت این شهرستان مهمترین پتانسیل و ظرفیت در بخش بهداشت و درمان هستند، تصریح کرد: وظیفه داریم این شاخصها را حفظ کنیم و در ارتقاء بهداشت و درمان این شهرستان نیز کوشا باشیم.
وی اعلام کرد: دانشکده علوم پزشکی کاشمر دارای استقلال مالی است و بودجه مشخص شدهای را از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگیرد که به اسم همین شهرستان در بودجه مشهد میآید و فقط باید پیگیری کرد.
سرگلزایی با بیان اینکه قطعاً پیگیر واریز ۳ میلیارد تومانی که از وزارتخانه برای بیمارستان این شهرستان تخصیص یافته هستیم، افزود: مولدسازی متأسفانه در شهرستانها بسیار ضعیف است در صورتی که در مشهد بسیار رشد داشته و اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای قانون مولدسازی میتوان مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان را رفع کرد، گفت: اعتبارات وزارتخانه به قدری نیست که بتواند مشکلات شهرستان را رفع کند.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در خصوص وضعیت پستهای هیات علمی گفت: شهرستان کاشمر به ۲۱ پست هیات علمی نیاز داشت که طی مدت کوتاهی ۶ پست برای دانشکده علوم پزشکی کاشمر تخصیص داده شد. سعی میشود مجوز همه پستها از وزارتخانه گرفته و در اختیار دانشکده علوم پزشکی کاشمر گذاشته شود.
وی افزایش رشتهها را بسیار ضروری دانست و گفت: کاشمر توانایی افزایش رشتهها را دارد، برخی شهرستانها علیرغم مرزی بودن اما رشتههای خوبی را توانستند جذب کنند فقط نیاز به پیگیری دارد.
سرگلزایی افزایش رشته و جذب هیات علمی را برای ارتقاء دانشکده علوم پزشکی کاشمر ضروری دانست و گفت: اکنون ۳۰ درصد از صندلیهای دانشگاهها سهمیه مناطق محروم را دارد که عدد بالایی است.
وی افزود: هرچند سهمیه پزشک عمومی و متخصص مناطق محروم را اختصاص میدهیم اما وقتی فارغالتحصیل میشوند با پیگیریهایی که از سطح وزارتخانه میکنند در سایر مناطق مشغول به کار میشوند در صورتی که این کار نوعی جرم محسوب میشود.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: این افراد همان ابتدا تعهدات ۵ گانهای به وزارتخانه و دانشکده کاشمر میدهند که باید به آن عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید تعهدات کاشمر مشخص شود، وقتی از سهمیه مناطق محروم استفاده میکنند چندین سال در این شهرستان باید خدمت کنند، قطعاً این افراد در هر کجای دیگر فعالیت داشته باشند باید به شهرستان برگردند.
سرگلزایی افزود: نباید منتظر تعداد متخصصینی که هرسال دانشگاه تقسیم میکند بود چون از این تعداد حداکثر شاید ۳ یا ۴ نفر برای سهمیه کاشمر باشد بهترین حالت همین متخصصین متعهد مناطق محروم هستند.
وی گفت: متأسفانه این افراد برای از سهمیه مناطق محروم استفاده میکنند ولی برای خدمت به آن شهرستان نمیروند.
کاشمر دارای مجهزترین بلوک زایمانی پیشرفته شرق کشور
فرماندار کاشمر در این جلسه گفت: ارتقاء دانشکده پرستاری کاشمر به دانشکده علوم پزشکی از مهمترین توفیقات یک سال اخیر است.
حجتالله شریعتمداری، همچنین از ساخت ۵ پایگاه جامع سلامت که تعدادی از آنها به بهرهبرداری رسیده است خبر داد و افزود: مرکز درمان سطح دو ناباروری از دیگر اقدامات مهم ارزشمندی دیگری بود که به اتمام رسیده و در مرحله ارائه خدمات است.
وی با بیان اینکه بلوک زایمانی کاشمر یکی از بهترین و مجهزترین بلوکهای زایمانی پیشرفته شرق کشور است، اظهار کرد: از مدیر جدید دانشکده علوم پزشکی کاشمر انتظار داریم که پیگیر استقلال و انتزاع آن از دانشگاه علوم پزشکی مشهد باشند.
فرماندار کاشمر با تأکید فقط نباید به یک تغییر نام از دانشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی اکتفا کرد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل وسعت خدماتی که دارد و از سویی جمعیت میلیونی و زائرانی که به مشهد مقدس میآیند برای سایر شهرستانهای استان خیلی نمیتواند وقت بگذارد.
وی همچنین افزایش اعضای هیات علمی، جذب بیشتر دانشجویان جدید و افزایش رشتههای تحصیلی، ارتقاء کیفی سطح آموزش در دانشکده، احداث ساحتمان جدید و مجهز دانشکده و استقلال دانشکده علوم پزشکی، پیگیری احداث بیمارستان و اورژانس جدید، رسیدگی به مشکلات کادر درمان، ارتقاء خدمات درمانی، افزایش رضایتمندی مردم در بیمارستانها و ... را جزو انتظارات از رئیس دانشکده علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان کاشمر اعلام کرد.
آمادگی حوزه علمیه برای همکاری با حوزه بهداشت و درمان
امام جمعه موقت کاشمر هم در این مراسم گفت: یکی از مسائلی که در این ماه پر خیر و برکت و مجموعه آموزههای دینی تأکید شده بر حوزه سلامت، درمان و بهداشت است.
حجتالاسلام علی احدی با اشاره به اینکه دعاهای اهلبیت درس زندگی است، عنوان کرد: در دعاهای اهلبیت هم بر اهمیت بهداشت و سلامت تأکید شده است.
وی با بیان اینکه اگر سلامتی، بهداشت باشد میشود بعدش عبادات، نماز و خدمت محقق شود، گفت: پزشکان و پرستاران در سطح بسیار رفیعی مورد احترام خداوند متعال، جامعه بشری و جامعه اسلامی قرار دارند.
امام جمعه موقت کاشمر افزود: کاشمر و منطقه ترشیز ظرفیت بسیار بالایی در بخشهای مختلف به خصوص نیروهای انسانی ارزشمندی در رشتهها و عرصههای مختلف دارد.
وی گفت: امیدواریم شرایطی فراهم شود تا از همه ظرفیت نیروهای انسانی به نحو شایسته استفاده شود.
احدی با تأکید بر اینکه وحدت و همدلی مردم که اساس کار انقلاب است نباید دچار خدشه شود، تصریح کرد: در منطقه ترشیز نیروها و پتانسیلهای بسیار خوبی داریم که نباید از آنها غافل شد.
وی بیان کرد: کاری که پزشکان و کادر بهداشت و درمان انجام میدهند تأثیر در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و دینمداری دارد و اگر این عرصه دچار مشکلی شود تمامی عرصهها با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه آماده هرگونه همکاری با حوزه بهداشت و درمان است، اذعان کرد: برای ارتقاء این حوزه نباید از هیچ کوششی دریغ کرد.
در این مراسم از زحمات دکتر حسن مکارم که به افتخار بازنشستگی نائل شده بود تقدیر و دکتر محمدجواد یزدانی به سمت سرپرست دانشکده علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان کاشمر معرفی شد.
انتهای پیام