رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در دیدار با ناظر گمرکات استان:

تسهیل روند واردات ماشین‌آلات رونق تولید را در پی دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: امروز صنایع استانمان، در حوزه واردات ماشین آلات با چالش‌های عدیده‌ای از جمله مسائل و مشکلات بانکی دست به گریبانند و رفع این موانع و تسهیل‌گری نهادهای متولی برای تحقق این مهم، رونق اقتصاد و اشتغال این خطه را در پی خواهد داشت.

محمدرضا توکلی‌زاده در دیدار با ناظر گمرکات خراسان رضوی و جمعی از مدیران این نهاد، اظهار کرد: در حال حاضر حجم واردات ماشین‌آلات به استان، در قواره ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی این خطه نبوده و فعالان اقتصادی عمدتا از وجود موانع برای واردات گلایه‌مند هستند. این موضوع حتی در مورد پروژه‌های دارای اولویت و مصوب سفر هیات دولت هم مصداق دارد. به هر رو متولیان امر باید به این نکته توجه داشته باشند که تامین ماشین‌آلات تولیدی، نقش مهمی در احداث مراکز صنعتی جدید و افزایش اشتغال استانمان ایفا می‌کند.

وی در واکنش به آمار اعلامی ناظر گمرکات خراسان رضوی در خصوص رشد حدود ۲۰ درصدی صادرات از گمرکات استان (از نظر ارزش)، بیان کرد: این آمار از یک دستاورد مطلوب برای استانمان حکایت دارد و تداوم این روند و حتی بهبود آن در گرو رفع موانع بخش صادرات است. امیدواریم در سال ۱۴۰۳ شاهد تکرار این دستاوردهای مطلوب باشیم.

رئیس اتاق خراسان رضوی با بیان اینکه میزان رشد صادراتی از مبادی استان جای خرسندی دارد، خاطرنشان کرد: البته فراموش نکنیم که میزان چشمگیری از کالاهای صادراتی استان از بنادر کشور صادر می‌شود و ضروری است تجار را به استفاده از مسیر گمرکات استان در انجام امور صادراتی ترغیب کنیم.

توکلی‌زاده در ادامه به میزان ترانزیت خارجی استان اشاره کرد و آمارهای این حوزه را متاثر از رشد و تنزیل صادرات محصولات شاخص استانمان به کشورهای آسیای میانه دانست و گفت: هزینه حمل بعضا تاثیر مستقیمی بر حجم صادرات این گروه از کالاهای ما دارد و بعضا به واسطه کاهش قیمت‌های جهانی اگر هزینه حمل مدیریت نشود، صادرات بعضی محصولات نظیر گوگرد و… به این مقاصد، فاقد توجیه اقتصادی خواهد بود.

وی به تلاش اتاق بازرگانی مشهد در راستای زمینه‌سازی برای واردات مستقیم نهاده‌های دامی به استان از طریق فراهم کردن زیرساخت‌های ایجاد کنسرسیومی (با مشارکت تشکل‌های تخصصی مرتبط) در این حوزه اشاره و اظهار کرد: این اقدام کمک خواهد کرد تا در موضوع تامین نهاده‌ها با توجه به سطح نیاز موجود در استان، برنامه‌ریزی و اقدام لازم انجام بگیرد تا زنجیره ارزش وابسته به این بخش بتواند فعالیت تولیدی مستمر و با کیفیت خود را دنبال کند. این جنس طرح‌ها به حل ریشه‌ای بعضی مشکلات ما منجر می‌شود.

رئیس اتاق خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۳، با مشارکت بخش خصوصی و دولتی همکاری‌های ارزشمندی در بخش اقتصاد استان شکل بگیرد که به نفع آینده این حوزه و توسعه رفاه و اشتغال باشد.

رشد ۲۰ درصدی صادرات از گمرکات خراسان رضوی

در ادامه جواد جعفری، ناظر گمرکات خراسان رضوی در تشریح میزان صادرات و واردات صورت گرفته از گمرکات استان در سال گذشته، عنوان کرد: طبق اظهارنامه‌های گمرکی صادرشده در استان، در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات از گمرکات خراسان رضوی صورت پذیرفته که این رقم از افزایش حدود ۲۰ درصدی ارزش صادرات نسبت به سال ۱۴۰۱ حکایت دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین حجم واردات به استان ما مربوط به ماشین‌آلات خط تولید، مواد اولیه، خوراک دام و نهاده‌های دامی است، افزود: میزان واردات استان در سال گذشته قریب به ۷۵۰ میلیون دلار ارزیابی می‌شود که این رقم به معنای رشدی حدود ۱۴ درصد است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی اضافه کرد: در بحث ترانزیت نیز شاهد رشد خوبی بودیم و در سال گذشته، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ترانزیت از گمرکات استان صورت گرفته است که در این حوزه نیز رشد ۱۶ درصدی را تجربه کردیم. البته حوزه ترانزیت هنوز جای کار بسیار دارد؛ چراکه به نظر می‌رسد آنطور که باید، از پتانسیل منطقه آزاد سرخس استفاده نشده است و با تکمیل زیرساخت‌ها در این منطقه، می‌توان از فرصت فوق‌العاده آن در راستای توسعه ترانزیت از استان استفاده نمود. البته نباید اقداماتی که تاکنون در منطقه ویژه سرخس صورت پذیرفته را نادیده گرفت؛ به طور مثال، جاده بین منطقه ویژه و گمرک سرخس در سال ۹۹ به بهره‌برداری رسید و گمرک نیز به داخل منطقه ویژه منتقل شد.

جعفری با اشاره به تبدیل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون به منطقه آزاد و تغییرات رقم خورده در آن، گفت: در سال ۱۴۰۱ میزان تردد کامیون بین افغانستان و ایران در مرز دوغارون حدود ۳۷۰ دستگاه بوده که این رقم در اسفندماه سال ۱۴۰۲ به یک هزار و ۱۰ دستگاه کامیون افزایش یافته است؛ البته این رقم در حال افزایش بود؛ اما به دلیل سیل، بارندگی و… این میزان تا حدودی کاهش یافت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، وی با اشاره به پیش‌بینی برای تبادلات تجاری از طریق راه‌آهن خواف- هرات از اردیبهشت‌ماه امسال (با توجه به دستور عملیاتی شدن مسیر خواف- روزنک)، تاکید کرد: یکی از اولین محموله‌های صادراتی استان به افغانستان از طریق این مسیر، مصالح ساختمانی است و در مقابل، واردات مواد معدنی از افغانستان صورت می‌پذیرد. با راه‌اندازی این مسیر، از حجم تردد کامیون‌ها در دوغارون کاسته خواهد شد.

ناظر گمرکات خراسان رضوی در خصوص اقدامات صورت‌گرفته برای فعال‌سازی مسیر ریلی مرز لطف آباد گفت: با فعال‌سازی این مسیر هزینه‌های حمل و نقل به آسیای میانه تا حدی کاهش خواهد یافت و امید می‌رود این مهم به تحول شگرفی در حوزه ترانزیت و صادرات به کشورهای آسیای میانه منجر شود.

ضرورت ترغیب فعالان اقتصادی استان به تجارت از طریق گمرکات خراسان رضوی

جعفری با تاکید بر اهمیت ترغیب فعالان اقتصادی استان به تجارت از طریق گمرکات خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: رویکرد ما در این حوزه، اختصاص انبارهای تحت کلید گمرک و دیگر خدمات موجود به فعالان اقتصادی است که در این زمینه نیز مذاکرات بسیاری صورت گرفته است. خوشبختانه طی ۲ سال گذشته بیش از ۶۰ انبار اختصاصی تحت کلید گمرک ایجاد کردیم و این انبارهای اختصاصی در حال افزایش است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403011808973
  • خبرنگار : 50405