براتالله زیدآبادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه نوروز و ماه رمضان توسط کارشناسان نظارتی شبکه دامپزشکی سبزوار، ۹۰۰ کیلوگرم گوشت و آلایش مرغ تاریخ منقضی و فاسد از یک مرکز عرضهکننده فرآوردههای خام دامی ضبط شد.
وی ادامه داد: این محموله که در بازرسی شبانه کارشناسان نظارت دامپزشکی کشف شد، بهدلیل انقضای تاریخ تولید، کیفیت نامطلوب و ایجاد بوی نامطبوع و فساد، بدون مصرف انسانی تشخیص داده شد و برابر دستورالعملهای ابلاغی دامپزشکی ضبط شد.
زیدآبادی رعایت زنجیره سرد فرآوردههای خام دامی را تا مرحله نهایی توزیع ضروری دانست و افزود: بسیاری از مسمومیتهای غذایی از طریق مصرف فرآوردههای تاریخ مصرف گذشته و فاسد ایجاد میشود که با تشخیص بهموقع و حذف آن میتوان از بروز این بیماریها جلوگیری کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار اظهار کرد: کارشناسان دامپزشکی شهرستان شبانهروزی آماده ارائه خدمت به مردم هستند و آنها میتوانند مشاهدههای خود را از هرگونه تخلف احتمالی مراکز تولید، توزیع و نگهداری مواد خام دامی با شماره تلفن ۱۵۱۲ در میان بگذارند تا برای پیگیری موضوع، اقدام لازم انجام شود.
وی با اعلام اینکه سبزوار با بیش از ۱۳ میلیون قطعه جوجهریزی قطب اول تولید مرغ در استان است، گفت: پارسال در مرغداریهای گوشتی سبزوار، ۱۳ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۳۸۳ قطعه جوجهریزی انجام شد.
زیدآبادی ادامه داد: سبزوار با ۲۱۳ واحد مرغداری گوشتی و ۱۵ واحد مرغداری تخمگذار فعال، قطب اول تولید مرغ در استان است.
وی بیان کرد: با هدف تأمین گوشت مرغ مورد نیاز بازار در سال گذشته ۱۳ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۳۸۳ قطعه جوجهریزی در واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی شهرستان سبزوار انجام شد که حدود ۳۱ هزار تن گوشت مرغ روانه باز مصرف شد.
او اظهار کرد: هر دوره جوجهریزی بین ۴۵ تا ۵۰ روز طول میکشد که در صورت رعایت ضوابط بهداشتی و فاصله زمانی بین دو دوره، مجوز جوجهریزی واحدهای مرغداری برای دوره بعدی صادر میشود و تمام مراحل اعم از صدور مجوز جوجهریزی، گواهی ورود به فارم، گزارش بیماری و تعداد تلفات و پایان پرورش و خروج مرغ از مرغداری در سامانه پایش و مراقبت از بیماریهای طیور ثبت میشود.
زیدآبادی افزود: سبزوار از قطبهای مهم دام، طیور و آبزیان در خراسان رضوی است و ۳۵ درصد اشتغال این شهرستان در حوزه دامپروری و پرورش طیور است.
وی در ادامه نسبت به بروز بیماری تب کریمه کنگو و راههای انتقال و پیشگیری از آن هشدار جدی داد و گفت: بیماری ویروسی تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از مهمترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است که اساساً از طریق گزش کنه هیالوما و تماس با خون و ترشحات دام آلوده و انسان بیمار قابل انتقال است.
وی اظهار کرد: مقاومت ویروس در برابر گرما کم است و در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه از بین میرود. بنابراین پختن گوشت و پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار بیان کرد: اسیدی شدن گوشت پس از چند ساعت از ذبح دام باعث از بین رفتن ویروس میشود. بنابراین در کشتارگاههای صنعتی، لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری میشود تا ویروس از بین برود.
وی افزود: با توجه به افزایش فعالیت کنهها در فصول بهار و تابستان، آلودگی دامها بالا میرود و خطر گسترش و انتقال بیماری وجود دارد رعایت موارد بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید مورد توجه قرار گیرد.
او بر خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار برای جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی تأکید کرد و گفت: کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.
زیدآبادی توصیه کرد که افراد از مصرف جگر خام و نیمهپخته خودداری و موارد بهداشتی مانند استفاده از دستکش و ماسک هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند.
وی افزود: از خرید و مصرف گوشت دامیهایی که به طریق غیرقانونی و قاچاق وارد کشور میشوند یا بهصورت غیربهداشتی خارج از کشتارگاه ذبح و عرضه میشوند، خودداری کنید.
انتهای پیام