آغاز به کار بیست‌وچهارمین نمایشگاه قرآن و عترت استان مازندران

بیست‌وچهارمین نمایشگاه قرآن و عترت استان مازندران صبح شنبه ۱۸ فروردین با حضور نماینده ولی‌فقیه در مازندران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان حوزه آثار قرآنی افتتاح شد.

نماینده ولی فقیه در مازندران در افتتاحیه نمایشگاه، قرآن‌دوستان و قرآن‌مروجان را برخوردار از جایگاه ویژه‌ خواند و گفت: اهمیت جایگاه این افراد در توسعه و رشد مفاهیم قرآنی در بستر اجتماع است که باید موردتوجه قرار گیرد.

آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی با تاکید بر برگزاری نمایشگاه قرآن از ابتدای ماه رمضان، خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه از ابتدای ماه مبارک فرصت دیدار با فعالیت‌ها و آثار حوزه معارف قرآنی برای روزه‌داران فراهم می‌کند و بهتر است این نمایشگاه تا بعد از ماه مبارک رمضان نیز ادامه داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان اظهار کرد: انتظار می‌رود پاسخگوی نیازمندی‌های جامعه قرآنی با نمایش آثار با قیمت تمام‌شده مناسب یا دست‌کم معرفی جدیدترین محصولات قرآنی تولیدشده در مراکز و موسسات مربوطه باشد.

آیت‌الله لائینی خواستار اهدای قرآن‌هایی با قیمت تمام‌شده مناسب در این نمایشگاه شد و افزود: اهدای قرآن به علاقمندان سبب ترویج فرهنگ قرآن‌خوانی و انس با آن می‌شود.

امام جمعه ساری خاطرنشان کرد: هرچه جامعه قرآنی‌تر باشد رحمت خداوند به آن جامعه بیشتر است.

آیت‌الله لائینی بر نظرسنجی عمومی درباره میزان رضایت از برگزاری این دوره از نمایشگاه تاکید کرد و گفت: انتظار داشتیم نهادهای بیشتری در این دوره حضور و فعالیت داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در رابطه با جنگل‌خواری در مازندران اظهار داشت: با هر گونه فساد و تجاوز به اموال عمومی و منابع‌طبیعی به شدّت مخالف و طرفدار برخورد با مفاسد هستم.

آیت‌الله لائینی تاکید کرد: این که با دانه‌درشت‌ها برخورد نکنیم کار درستی نیست.

حفظ قرآن، حفظ سوره فجر و جشنواره کتابخوانی رضوی ۳ پویش اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی در نمایشگاه است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان به ۳ پویش این نهاد در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: اداره‌کل کتابخانه‌ها در این غرفه‌ای با سه پویش حفظ قرآن، حفظ سوره فجر و جشنواره کتابخوانی رضوی در این دوره از نمایشگاه طراحی کرد.

سکینه‌خاتون مهدیان‌پور افزود: کتابت قرآن از نسخه «عثمان طه» در تالار گفت‌وگو، برگزاری مسابقات نماز و نقاشی کودک و نوجوان از دیگر برنامه‌های اداره‌کل کتابخانه‌های استان در این دوره نمایشگاه قرآن و عترت است‌. همچنین کتاب‌های مرتبط با رمضان و قرآن نمایش داده می‌شود و خلاصه کتاب‌ها نیز در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد تا درصورت تمایل با مراجعه به کتابخانه‌ها از این منابع استفاده کنند.

تولیدات هنری بهترین ابزار جهان امروز برای رشد فرهنگ قرآن و نهادینه‌سازی آن است

مهدی معصومی گرجی بر لزوم تبلیغات گسترده در حوزه نمایشگاه‌های آثار قرآنی تاکید کرد و گفت: برای اثرگذاری در تمامی سطوح جامعه باید تبلیغات گسترده در این حوزه داشته باشیم تا مفاهیم قرآن در جامعه جاری شود.

رییس حوزه هنری مازندران افزود: هنر ابزاری برای تبلیغ قرآن به شمار می‌آید و تولیدات هنری ازجمله موشن‌گرافی، عکس، مستند و مانند این‌ها از بهترین ابزارهای جهان امروز برای رشد فرهنگ قرآن و نهادینه‌سازی آن در جامعه هستند.

این مسئول با اشاره به اثرگذاری آثار بصری بر جذب مخاطب اظهار داشت: بازدیدها نشان می‌دهد که فضاهای برخوردار از جاذبه‌های بصری مخاطبان بیشتری جذب می‌کنند که نشانگر رشد جامعه است.

معصومی گرجی ادامه داد: باید به این نیاز جامعه با رشد بصری آثار قرآنی پاسخ دهیم‌ و به‌روز باشیم تا مفاهیم به درستی در جامعه اجرا شود.

رییس حوزه هنری مازندران گفت: مازندران ظرفیت پرباری برای تولید آثار هنری قرآنی دارد و دستگاه‌های فرهنگی و هنری درصورت برخورداری از بودجه لازم می‌توانند در راستای توسعه فرهنگ قرآن اقدام کنند.

وی اظهار کرد: تمامی آثار حوزه هنری در حوزه مفاهیم قرآنی است، باید مفاهیم و درونمایه قرآن با زبان هنر بیان شود و کتاب‌ها تنهت یک اثر مکتوب نباشند، زیرا بهره‌گیری از تصویر می‌تواند در جذب مخاطب اثرگذار باشد.

معصومی گرجی با اشاره به ناکافی بودن بودجه‌های فرهنگی گفت: دستگاه‌های مرتبط با فرهنگ باید نگاه ویژه به حوزه هنر داشته باشند. حرکت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بدون هنر بی‌اثر است.

وی درباره آخرین وضعیت پردیس سینمایی ساری تصریح کرد: تلاش می‌کنیم در یک سال آینده احداث پردیس آغاز شود، با سرمایه‌گذار جلسه‌ای داریم و نقشه پردیس سینمایی نیز آماده است.

معصومی گرجی دلیل توقف ساخت پردیس در سال‌های گذشته را نبود بودجه اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سرمایه‌گذار ساروی پیشقدم شده و درباره اخذ مجوزهای با شهرداری مشکلی نداریم.

 انس مردم با قرآن دغدغه ما است

 مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان در این نمایشگاه گفت: در استان مازندران مردم مومن و قرآن‌دوست بسیارند و این نمایشگاه فرصتی برای معرفی و مشارکت در طول سال است.

حجت‌الاسلام محمدمهدی شریف‌تبار  انس مردم با قرآن و محصولات وابسته به آن را دغدغه این نهاد خواند و افزود: این نمایشگاه می‌تواند نقطه شروع فعالیت‌های قرآنی باشد. امروز تدبر در قرآن مدنظر سازمان تبلیغات اسلامی است.

 ۴۰ غرفه نمایشگاهی برای بهره‌برداری از قرآن دایر است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: بیست‌وچهارمین نمایشگاه قرآن و عترت در روزهای پایانی رمضان با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و فعالان این حوزه شکل گرفت.

احسان آهنگر با اشاره به بخش‌های متنوع نمایشگاه اظهار کرد: حدود ۴۰ غرفه نمایشگاهی برای بهره‌برداری مردم استان در این دوره از نمایشگاه دایر است.

این مسئول بخش فروشگاهی کتب دینی، صنایع‌دستی، طب سنتی، محصولات فرهنگی حوزه نماز و همچنین نمایش آثار تجسمی هنرمندان در رشته‌های تدهیب، نقاشی، خوشنویسی و دیگر رشته‌های هنری را از بخش‌های این دوره از نمایشگاه اعلام کرد و افزود: در این دوره ظرفیت موسسات قرآنی به نمایش درآمده، در بخش ادارات و دستگاه‌های اجرایی به عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان در این حوزه پرداخته شده و بخش‌های دانش‌آموزی، خانواده، ازدواج آسان و مانند آن‌ها نیز مربوط به دستگاه‌های اجرایی است.

وی درباره بخش‌های جانبی نمایشگاه یادآور شد: رادیو نمایشگاه، سرای گفت‌وگو، قرآن بخوانید و جایزه بگیرید و رونمایی از آثار و کتاب‌های حوزه قرآن را در بخش جنبی نمایشگاه خواهیم داشت.

آهنگر با بیان این که غرفه قرآن‌های جیبی تفحص‌شده از شهدا و دست‌ نوشته‌های خطی مرتبط با آثار قرآنی در این دوره نمایش داده می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه ترویج و توسعه فعالیت قرآنی و مفاهیم آن است و به همین دلیل از مردم دعوت می‌کنم از این ظرفیت غنی استفاده کنند.

بیست‌وچهارمین دوره نمایشگاه قرآن و عترت استان مازندران از ۱۸ فروردین تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ در ساری، میدان امام خمینی (ره)، مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران پذیرای علاقمندان است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403011808897
  • خبرنگار : 50618