به گزارش ایسنا، این رزمایش مشترک در حالی قرار است در دریای مورد مناقشه چین جنوبی برگزار شود که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا چند روز دیگر اولین نشست سهجانبه خود را با رهبران فیلیپین و ژاپن برگزار میکند.
روسای نظامی ارشد آمریکا، استرالیا، ژاپن و فیلیپین در یک بیانیه مشترک که امروز شنبه منتشر کردند، نوشتند: «نیروی نظامی ترکیبی ما روز هفتم آوریل ۲۰۲۴ یک تمرین همکاری فعال دریایی را در منطقه اقتصادی انحصاری فیلیپین برگزار خواهند کرد.»
آنها تصریح کردند، هدف از این رزمایش نشان دادن «تعهد دستهجمعی این کشورهای متحد به تقویت همکاری بینالمللی و منطقهای در حمایت از یک منطقه آزاد و باز اقیانوس هند-اقیانوس آرام» است.
به نوشته پایگاه اینترنتی «تی.آر.تی»، در بیانیه نوشته شد رزمایش مذکور تحت عنوان «همکاری فعال دریایی» شامل واحدهای نیروهای هوایی و دریایی ارتشهای این چهار کشور میشود.
در ادامه این بیانیه همچنین تاکید شد که این رزمایش قرار است «به تقویت قابلیت عملیات مشترک بر مبنای دکترینها، تاکتیکها، تکنیکها و فرآیندهای ما» منجر شود.
سفارت ژاپن در مانیل در بیانیهای اعلام کرد که این رزمایش شامل «تمرین جنگ ضد زیردریایی» میشود.
چند روز پیش کشتی جنگی استرالیایی «اچ.ام.ای.اس وارامانگا» وارد جزیره پالاوان فیلیپین در حوزه دریای چین جنوبی شد.
در ماههای اخیر کشتیهای نظامی چین و فیلیپین تقابلات مکرری را در نزدیکی چند جزیره مورد مناقشه در این دریا داشتهاند.
«لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا در این بیانیه مشترک بیان داشت: «این عملیات مشترک با متحدان ما، استرالیا، ژاپن و فیلیپین، باعث تاکید بر تعهد مشترک ما به تضمین آزادی تمامی کشورها برای تحرک هوایی و دریایی و اجرای عملیات در هر جایی که قوانین بینالمللی اجازه دهند میشود. عملیات های ما در کنار یکدیگر منجر به حمایت از صلح و ثبات در بطن دیدگاه مشترک ما درباره یک منطقه آزاد و باز میشود.»
یک سخنگوی وزارت امور خارجه فیلیپین نیز اظهار کرد مذاکرات این کشور و ژاپن بر سر یک معاهده دفاعی که به این کشورها اجازه استقرار سربازانشان در خاک یکدیگر را بدهد «همچنان جاری است.»
مانیل چنین معاهدهای را پیشتر با استرالیا و آمریکا منعقد کرده است.
«فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در مصاحبهای با روزنامه «نیکی بیزنس» اظهار کرد کشورش باید یک حضور بزرگتر نظامی خود را نشان دهد، مسئولیتی بزرگتر را تقبل کند و گزینههایی برای فیلیپین و دیگر کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا ارائه کند.
انتهای پیام